Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ten kraj mnie dołuje

Polecane posty

Gość gość

Dołuje mnie to co się dzieje w tym kraju, jaka niesprawiedliwość, coraz większy wyzysk, pensje groszowe (pomijając uprzywilejowane zawody), rachunki co kwartał coraz wyższe, praca do 67 roku życia, a przecież wystarczyłoby zabrać przywileje mundurowym i innym i mogłoby być po staremu, przecież to takie proste, zmniejszyć ilość posłów, senatorów, na co to komu skoro oni nic kompletnie nie robią tylko pie\/rdzą w stołki, wymyślają tylko nowe bzdurne ustawy i podatki, żeby coraz więcej kasy ciągnąć, mają pensję 10 tysięcy i jeszcze biorą emeryturę 8 tysięcy.... Rzygać się po prostu chce. Nie chcę wyjeżdżać z tego kraju ale niestety jestem zmuszona i za 2-3 miesiące już mnie tu nie będzie :( Nawet mieszkania nie mam żeby zamieszkać z facetem i założyć rodzinę, on też nie ma mieszkania. Państwo nam nie da, bo dają tylko pijakom. I tak się tylko zastanawiam po co ci ludzie walczyli o ten kraj, ginęli, szkoda mi tych co zostali zabici na dwóch wojnach, bo walczyli o Polskę. I teraz myślę po co to było, skoro ludzie sami spieprzają do Niemiec, żeby godnie żyć.

Gość gość
Polską rządzą genetyczne odpady pasożytujące na podatnikach.

Gość gość
Wprowadź się do innego kraju NIEROBIE. Może jakiś azjatycki, południowo amerykański, afrykański, bliskowchodni kraj. Tam znajdziesz nieudaczników swojego pokroju.

Gość gość
Trzeba byc durniem,zeby w ogole walczyc o jakikolwiek kraj.Gdyby nie bylo chetnych frajerow to nie byloby wojen. Gdybym byla facetem i chcieliby mnie wyslac do wojska to spieprzalabym jak najdalej

Gość gość
Sami obywatele ten rzad wybrali, wiec o co chodzi? Zalożcie partie, dajcie swoich kandydatow, chodzcie na wybory. Nie znosze takiego bezproduktywnego zrzedzenia

Gość gość
"Państwo nie da" ZA CO MA CI DAĆ?! Państwo to nie Premier czy Prezydent tylko uczciwie pracujący ludzie!

Gość gość
Mnie dołują takie nieudaczniki z roszczeniową postawą.

Gość gość
Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to najgłupszy naród na świecie , od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu!!! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE !! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY!!!

Gość klootzak
hehehe jak dobrze że ja w Polszy już nie mieszkam

Gość gość
Rozbili się samochodami: Polak - maluchem, Niemiec- Bmw i Francuz peugeotem. Niemiec rozpacza: cały miesiąc na niego robiłem i na nic! Francuz łapie się za głowę: pół roku prawie moich oszczędności poszło na marne! Polak łapie się za serce: Zawału dostanę, całe życie na niego tyrałem!Na to Niemiec i Francuz: To po co takie drogie auto kupowałeś?!

Gość pejstaty gość
Polacy musicie wreszcie zrozumieć, że w PL jesteście tylko tanią siłą wyrobniczą. Macie tyrać na swoich panów i nie myśleć za dużo. Z resztą są ważniejsze rzeczy w życiu niż pieniądze, nie bądźcie tacy małostkowi.

Gość gość
wyjedz do Norwegii pracę znajdziesz na pracaidealna.pl polecam

Gość gość nr 3
Mnie tez doluje to co sie dzieje w tym kraju i nie zadroszcze mlodym ludziom startu w Polsce. Gdyby moje dzieci kiedys chcialy stad wyjechac - zrozumialabym to, bo widze jak wyglada tu zycie.

Gość gość
w tym kraju zdołowanych jest 80% społeczeństwa, zadowoleni są tylko politycy, biznesmeni, urzędnicy wysokiego szczebla i inne pasożyty społeczne. Wiele grup zawodowych, jak lekarze, slużby mundurowe, górnicy, bogaci rolnicy, sędziowie i prokuratorzy, nauczyciele, skacze innym do gardeł, bo chcą jeszcze więcej kasy i przywilejów, a zwykli ludzie muszą na nich tyrać.

Gość gość
Dla porownania zarabiając w uk minimalna stawke za dniowke 8 godzin moge sobie kupic 42 litry benzyny. W Polsce około 16 l benzyny lub 32 litry gazu. Widać pewną dysproporcję.

Gość gość
przeliczasz wszystko na beznyne ? ile kosztuje wizyta u lekarza w POlsce , a ile w uk .. To juz tak rózowo nie jest w tym uk prywatna wizyta u lekarza w Polsce to 100 zł a w Uk 100 funtów

Gość gość
Kup se rowera to ci dysproporcja spadnie . Na tym rowerku sp.... do Anglii czy gdzie tam chcesz . Tylko nie wracaj jak wreszcie zrobimy tu porządek .

Gość gość
W Uk wizyte u lekarza mam za darmo i do tego wszystkie lekarstwa na recepte też są za darmo. Jeśli ktoś nie zna jezyka dobrze na wizyte ma przydzielonego tłumacza za darmo a personel jest tysiąc razy bardziej uprzejmy niz w Polce. Przed wizyta dostałam nawet list z mapką szpitala żeby sie nie zgubić.

Gość gość
w Polsce lekarz nawet podstawowej opieki zdrowotnej, u którego jesteś zarejestrowany, w kazdej chwili może zamknąc przychodnię i powiedzieć ci "wypier'dalaj", przynajmniej do czasu aż rząd nie spełni moich żądań.

Gość gość
dlatego ja wyjechałam od dwóch miesięcy siedzie w Norwegii inne życie znalazłam pracę jako opiekunka przez portal pracaidealna i zdecydowałam się na wyjazd