Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się, ze nie schudnę, bardzo

Polecane posty

Gość gość

Miałam dziś straszne rozwolnienie, wciąż czuję, ze będzie. Sok z kiszonej kapusty źle na mnie działa,a mam zalecenie, by pić. Przed 18 zjadłam risotto takie, jak mi dietetyk rozpisała. Siostra mówi, że to za późno jak na duży posiłek, ale ja wcześniej na siłowni byłam. I teraz już nie powinnam nic jeść,a ja potem chciałam deser- banana z czekoladą, dietetyk dopuszcza takie możliwości. Cierpię. Bo najwięcej czasu na spożywanie jest jednak wieczorem. Biorę posiłki do pracy, ale coś mi nie idzie, nie chudnę. Mam złe przeczucia;-/

po pierwsze lepiej coś zjeść przed snem (ale niewiele) aby metabolizm dłużej był na wyższych obrotach (bo jedzenie trzeba przetrawić) a po drugie masz z czego chudnąc?

Gość gość
Jak cie czyści to organizm się oczyszcza. No właśnie masz z czego chudnąć?

Gość gość
Autorko skąd ty tego dietetyka wzięłaś !Po siłowni nic nie jedz, tym bardziej po 18, a o deserach zapomni :D

Gość gość
musze zgubić 30kg, ważę 90 kilo przy 182cm wzrostu. desery można jeść, ale naturalne, np. masło orzechowe, banan z dwiema kostkami czekolady, kogel mogel, takie rzeczy. brak jedzenia po siłce??? dlaczego? brak jedzenia po 18? a jeśli póxno chodze spac? mam głodna chodzić?

Gość gość
Jak mi źle;-((

Gość gość
jaką niedowagę? chcę ważyć 60kg, to optymalna waga dla kobiety o prawie każdym wzroście, a ja byłabym wtedy po prostu szczupła. Doskonale by było. a ile mam wazyć?

o twoim wzroście to nie jest optymalna waga dla ciebie to 70kg. przy 60 możesz po prostu wyglądać jak wysoka dziewczynka.

Gość gość
kiedyś ważyłam 62 i wyglądałam dobrze, miałam kształt. mam budowę kobiecą, wyraźne biodra, duży biust,w sieciówkach nawet nie dostane stanika. Mogę stracić biustu, nie ma problemu

Gość gość
up

Jakie desery, zapomnij o takim czymś jak deser. Jestes glodna, ugotuj sobie warzyw, jajko na miękko, generalnie 5 posiłków dziennie, małe porcje. Odstaw tuczące masło orzechowe. Masakra. Chcesz schudnąc, czy udajesz? Nie jestem dietetykiem, ale optymalna dieta na schudnięcie to zywienie dla wrzodowców. To styl zywienia, do końca zycia. Z ciast mało slodki sernik lub biszkopt, od czasu do czasu, generalnie zero slodyczy. Zero alkoholu, pizzy, spaghetti, ciast mącznych, zapiekanek, smieciowego jedzenia. Mięso gotowane, duszone, pieczywo opiekane w tosterze, duzo jajek w kazdej postaci, chuda wędlina, zupy. Niewskazane słodkie owoce, kaloryczne orzechy, płatki. Czytaj etykiety i sklady, bo lepiej dodac łyzkę prawdziwej smietany do sosu, niz chemiczny, dosladzany jogurt 0%. Taki spadek wagi, jak u ciebie, wymaga czasu i dyscypliny. Nie poddawaj się, to zadanie długodystansowe.

Gość gość
a ja się boję że przytyję

Gość gość
Autorko skąd ty tego dietetyka wzięłaś !Po siłowni nic nie jedz, tym bardziej po 18, a o deserach zapomni x x autorko, nie czytaj w ogóle "porad" na tym forum. Ludzie nie maja zielonego pojecia o odchudzaniu. niejedzenie po 18 juz dawno odeszło do lamusa, nie ma durniejszego zakazu, który do tego zwalnia tylko metabolizm. Desery sa jak najb zalecane, np. kawalek placka drozdzowego

W przypadku obaw związanych z odżywianiem się czy odchudzaniem, polecam poczytać artykuły na stronie http://www.mojbrzuch.pl/ w szczególności te odnośnie diety. Te informacje pozwolą na zoptymalizowanie wagi ciała, a przy tym na dobre samopoczucie i uniknięcie nieprzyjemnych dolegliwości, jak zespół jelita drażliwego, na które cierpi nieświadomie wiele osób.

No tak, placek drozdżowy jako deser przy odchudzaniu. Gdybym 20 lat temu nie zrezygnowała z ciast drozdzowych, pączków, to dzis tez bym wazyła ze 100 kg. Ma-sa-kra:):):) Juz nie mówiąc o trzęsącym się sadle....brrr...