Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwiaija

Czy warto zaryzykować???

Polecane posty

Gość Sylwiaija

Potrzebuję obiektywnego spojrzenia na moją sytuację życiową. Aktualnie mieszkam na osobnym piętrze z mężem i dwójką dzieci u brata mojej mamy.Dwa lata temu obiecał że przepisze nam pół nowego domu dlatego zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, wykończyliśmy piętro, włożyliśmy w to ok 20 000zł, mąż wszystko zrobił sam. Po tym wszystkim wujek się rozmyślił, stwierdził że nic nam nie przepisze bo mój mąż jest leniem i czyha na jego majątek, nigdy nam nie zaufa ale możemy tu sobie mieszkać i mam to w testamencie. Zaznaczam jednak, że za każdym razem kiedy łapie go grypa wydziera się że umiera karze dzwonić po pogotowie, rozpowiada że nic mu nie pomagamy - jest to 60 letni inwalida na wózku, dosyć sprawny. Oczywiście raz w tygodniu mu sprzątam, co dzień podam ciepły posiłek, na rachunki się składa. Szczerze nienawidzi on swej siostry, czyli mojej matki i ma bardzo skrajne psychozy na przykład twierdzi że czekamy na jego śmierc, jeździ po ludziach i wyzywa nas. Po tym wszystkim mój mąż zdecydował się że zamieszkamy u niego aczkolwiek nie zmusza mnie do tego. Przepisała mu mama wszystko co miała, działkę i dom do wyremontowania. Koszt remontu ok 50000zł. Mieszka tam mama i jego brat alkoholik, totalny alkoholik który nikogo nie szanuje i wszystkich wyzywa, nie pracuje bo mamusia go utrzymuje. Mama go kocha bezwarunkowo i na wszystko pozwala zastrzegła sobie nawet że dopóki żyje to on ma tam byc. Istotne równie ze mąż jest alkoholikiem ale od 6 miesięcy nie pije, stara sie jak może i walczy z nałogiem, zawsze mogłam liczyc na jego pomoc, zrobiłby dla mnie wszystko jestem tego pewna. Co robić?????

Gość gość
nie wiem,ale Ci pdoniose temat :P mąż alkoholik,brat meza alkoholik..kiepsko to wyglada,wdalas sie w patologiczną rodzine

Gość gość
Lepiej zostań u wujka, lepszy znany psychol niż dwa pijaki razem wzięte