Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na produkcji równa się wyzysk

Polecane posty

Gość gość

To nic innego jak wykorzystywanie ludzi,którzy nie dość że harują jak woły to zarabiają przy tym marne grosze.Co za kraj, ludzie z wykształceniem nie mają godnej pracy, a taka hołota w sejmie za nic dostaje 10 tys. p******y kraj

Gość gość
Bo to jest właśnie Polska:-( zbieram się stad za niedługo do kolegi do Angli.

Gość gość
rozumiem, że w Anglii zajmiesz stanowisko dyrektora, co?

Gość gość
szczesliwej drogi juz czas lalalala

Gość gość
Nie dyrektora, jadę do pracy w hurtowni.

Gość gość
nie chodzi o to, ze za granica dostaje sie lepsza prace, lub wieksze zarobki...ale o to, ze za najnizsza mozesz NORMALNIE zyc, a nie zastanawiac sie czy kupic buty czy jednak kurtke :O

Praca na produkcji jest dla tych, co nic nie umieją, nie mają żadnego fachu itp, nie mają też odpowiedzialności itp,jedynie jakieś proste prace,typu segregacja itp. Trzeba było się uczyć za młodu fachu a nie udawać na siłę inteligencję czyli studiować a po studiach się okazało że jesteście matoły i żadnego fachu nie macie.

Gość gość
dokładnie!!! porządny zawód jest dzisiaj więcej wart niż trzy fakultety z prywatnych uczelni czy humanistycznych kierunków

Gość ale praca w tym porzadnym
zawodzie fizycznym jest duzo ciezsza od lekkiej pracy w biurze, ktora jest gorzej platna, ale LEKKA!

Gość gość
skoro wolisz mieć LEKKO i żyć bez pieniędzy - twoja wola coraz więcej leni na świecie - a głównym zajęciem ich jest to,żeby się przypadkiem nie narobić

Nie jestem przekonana czy chcę się zgodzić z tym postulatem ale zakładam że wiesz coś o tym. Otóż ja znam historię od zupełnie innej strony. Ja jakiś czas temu jako drugi kierunek obrałam www.wszop.edu.pl/kandydaci/zarzadzanie- i...opnia,2,2,255,54,255 ze względu na możliwości jakie przed sobą roztaczał. Z jednej strony zostajesz po nich inżynierem, masz gotowy dyplom po 3 latach i później możesz rozpocząć już dobrze płatną pracę. Ponadto dostajesz mnóstwo certyfikatów, które otwierają Ci wiele drzwi jeśli kiedykolwiek zechcesz zrobić coś poza pracą ale w branży. W Polsce jest mnóstwo firm które poszukują specjalistów w tej dziedzinie i które wcale nie wyzyskują ludzi bo ta praca jest również wymagająca, jest pracą umysłową i osoby z odpowiednim wykształceniem są w niej doceniani. A przynajmniej tam, gdzie ja odbywałam praktyki nikt z pracowników nie potwierdził Twojej tezy

Ja chyba muszę zostać posłanką jakiejś partii, zależy mi na tym, by mieć jakiś zasięg do pieniędzy. Wszyscy mi polecają opozycję.

Gość nie po to czlowiek
idzie na studia, zeby potem fizycznie robic

Gość produkcji mowimy nie
:O

Gość gość
a kto ci każe pracować na produkcji? Tylko czy nadajesz się do czegoś innego?

Gość Marek29

Każdy może pracować gdzie chce. Jeśli chodzi o produkcje to są ciężkie prace, ale są też gdzie da się znieść i warunki są okej. Ja pracowałem w zakładzie Warma w Grudziądzu i naprawdę wspominam dobrze ten okres, praca była na dobrych warunkach.

Gość Kriss

Znam Zakład Warma, wspominam dobrze pracę u Piotrowskich , zawsze było wszystko okej. 

Gość Robert
Dnia 19.09.2019 o 12:20, Gość Kriss napisał:

Znam Zakład Warma, wspominam dobrze pracę u Piotrowskich , zawsze było wszystko okej. 

Porządni ludzie , pracowałem u nich dość długo, fajnie wspominam ten okres.