Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biologiczny ojciec.

Polecane posty

Gość gość

Niedawno poznałam swojego biologicznego ojca ale może od początku. Moja mama spotykała się kiedyś z mężczyzną o 29 lat starszym od niej i on miał wyjazd naukowy do Stanów przez co się rozstali. Po jego wyjeździe okazało się, że mama jest w ciąży ale mu o tym nie powiedziała. Mama poznała kogoś nowego, potem pojawiła się moja siostra.. Przeprowadziliśmy się wtedy do mniejszej miejscowości. Do mojego ojca biologicznego docierały różne informacje o ciąży mojej mamy i zastanawiał się czy to on nie jest ojcem. Gdy on wrócił spowrotem do Polski to próbował odnaleźć kontakt do mojej mamy ale mu się to nie udało i dopiero niedawno do mnie dotarł. Poprosił mnie o testy na ojcostwo. Zgodziłam się dla jego i swojego spokoju. Testy potwierdziły, że to on jest moim ojcem, mama się przyznała do wszystkiego. I generalnie mój biologiczny ojciec dąży obecnie do kontaktu, zaprasza mnie do siebie. On jest sam i ma już swoje lata. Dla mnie to jest szok i głupia sytuacja, nawet nie wiem jak ja mam się do niego zaracać. Jak zaakceptować i odnaleźć się w nowej sytuacji?

Gość gość
a co na to twój ojciec wiedział że nie jesteś jego dzieckiem

Gość gość
Wiedział. Ja tak naprawdę nigdy z nim nie miałam dobrych relacji. Jest ogromna przepaść między traktowaniem mnie, a siostry przez niego.

Gość gość
no to teraz wiesz o co chodziło po prostu byłaś obca dla niego ciesz się że twój ojciec żyje możesz go jeszcze poznać to nie jego wina ale matki że go nie znałaś jak jest sam i był w usa to na pewno ma jakiś majątek więc same plusy

Gość gość
On już od wielu lat mieszka i pracuje w Polsce. Mieszka w pobliskiej dużej miejscowości gdzie ja studiuję. Tam wtedy też mieszkała moja mama zanim się przeprowadziliśmy do mniejszego miasta. Co do majątku to owszem. Jest to człowiek bardzo wykształcony, intelignetny, z tytułami i osiągnięciami, na wysokim stanowisku. Trochę mnie to peszy.