Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LV

gdzie znajdę takiego faceta jak Rocky Balboa

Polecane posty

Gość LV

przez ostatni miesiąc (dziś skończyłam) oglądałam wszystkie części Rocky'ego,zrobiłam sobie sentymentalny powrót do tego jak za dzieciaka to oglądałam i ten facet był dla mnie autorytetem i dowodem na to, że co by nie było nie należy się poddawać. imponował mi już wtedy a dziś sobie zdałam sprawę,że jeszcze bardziej. facet może nie klasyczne ciacho, ale zdecydowanie ma w sobie to coś w wyglądzie co przyciąga. ta męskość i wola walki,to że potrafi wstawic się za najbliższymi. marzy mi się taki mąż. ponadto tak bardzo kochający i oddany swojej kobiecie. może nie super inteligentny czy błyskotliwy,ale z wielkim sercem...ostatnio co tydzień oglądając każdą część płakałam ze wzruszenia. dziś chyba takich facetów nie ma. albo bezmozgie patologiczne dresy bez uczuć albo lalusiowate chłopczyki w rurkach bez cienia męskości i poszanowania najważniejszych w życiu wartości :(

Gość gość z Pultuska
na pigalaku :P

Gość LV
bardzo śmieszne gościu z Pułtuska.

To bardzo cenne uwagi ponieważ ten film odzwierciedlał w pewien sposób samego Stallone który był scenarzystą. No tacy mężczyźni to rzadkość 1:1 000 000.

Gość LV
wiele bym dała, żeby poznać takiego Rocky'ego zwłaszcza z pierwszej części i wiem, że to raczej pozostanie tylko marzeniem :(

Gość gość
Poznałam takiego boksera...ale niestety do Rockyego mu daleko,może ciosy i potrafi dawać ale ma 30 lat uważa,że mu się wszystko należy i jest niewychowanym i egoistycznym dupkiem,któy nie szanuje kobiet...taki obraz człowieka :-(

Gość gość
nie musi być bokser. chodzi głównie o cechy charakteru, jest jednocześnie męski i ma wielką wolę, samozaparcie, a jednak wrażliwy, czuły, opiekuńczy, dla bliskich zrobi wszystko. jak Rocky kochał Adrien a ona jego to dla mnie jest miłość idealna, jej kwintesencja. taki duży twardziel o specyficznej urodzie, ale z wielkim sercem do ludzi, do zwierząt. mam wrażenie, że to utopia :( ale odkąd sobie obejrzałam znowu te filmy to tak mnie wzięło i będzie jakiś czas trzymać :( niedościgniony ideał faceta.

Gość gość
to prawda, wczoraj leciała ostatnia część...zastanawiałam się czy to przypadek, że on został bokserem...ten mój? myślę, że to gdzieś głęboko w nim siedzi, ale ja już chyba nie mam sił aż on się ogarnie...żal czasem patrzeć, człowiek chciałby być wsparciem..ale niestety nie dopuszcza do siebie :-(

Gość gość
Ja też takiego chcę! :-D Oczywiście chodzi o charakter.

Gość gość
"może nie super inteligentny czy błyskotliwy,ale z wielkim sercem" xxx a już sie miałem zgłosić:)

Gość gość
swoja drogą dobrze, ze ni obejrzalaś innego wzruszającego hitu tamtych lat z faszysta i globalistą w roli głownaj Arnim Schwarzenegerem:)

Gość gość
"COMANDO":D fabuła podobna a i bohater rownie idealistycznie nastawiony do zycia , wrogowie bardziej smiertelni i miaska troche wiecej na szkielecie uduchowionym:)

Gość LV
Schwarzenegger to nie to. dla mnie to tylko zwykłych mięśniaków nieuduchowionych grał. Rocky to był ktoś, sam potrafił do czegoś dojść, kobieta była dla niego najważniejsza nawet po śmierci, kto dziś potrafi tak kochać? a to że nie był zbyt błyskotliwy to trzeba przyznać dodawało mu uroku.

Gość gość
Taki facet nie poleci na pierwszą lepszą kobietę. Na pewno nie wulgarną, niewierną, niezadbaną i nieinteligentną kobietę. A przykra prawda jest taka, że większość Polek jest taka.

Gość LV
to wiadomo. myślę, że prędzej właśnie może sobie wybrać jakąś zupełnie niepozorną, ale również z wielkim sercem i wcale nie jakąś sexbombę a już wulgarne w ogóle nie wchodzą w grę.ja wiem, że facet tego typu będzie patrzył na wnętrze przede wszystkim. na pustą lalę myśląca tylko o sobie również by nie spojrzał. musi byc wrażliwa jak i on.

Gość gość
heh. Chciałbym przypomnieć, ze to nie był film biograficzny w dodatku raczej naiwny jezeli chodzi o ukazanie kulisow sportu już nie mówiąc o realiach samej walki. To samo odnosi sie do zapewne do warstwy psychologicznej. to tak jakby wybierać rase psa na podstawie bajki reksio

Gość LV
ale ja wiem, że sceny walki są raczej słabe, ale akurat na nie najmniej zawsze zwracałam uwagę w tych filmach. nie wiem czy psychologiczny portret bohatera to też fikcja,ale ja naiwnie wierzę,że są gdzieś tacy faceci tylko nie wiem gdzie szukać. i uważam,że tacy właśnie powinni być.

Gość gość
" a to że nie był zbyt błyskotliwy to trzeba przyznać dodawało mu uroku. " owszem dodawało mu tu uroku w filmie. w rzeczywistosci dodawałoby mu to tylko frustracji. poza tym jezeli takie masz kryteria to ja nie chce być odbierany jako uroczy. W dzisiejszym świecie facet, ktory nie ogarnia co sie dzieje moze zostać zmanipuloway poprzez wykorzystanie jego wrazliwosci, dobroci czy samozaparcia i skończyć chociazby jako klawisz w mamrze oczywiscie w dobrej wierze. to bajka. takich facetow nie ma a jak sa to okolicznosci czyina z nich frajerów

Gość gość
w tamtym okresie a i dzisiaj boks to ogromne pieniądze i korupcja i ustawki. Skoro tak kochał żone to zapewne w celu zapewnienia jej godnego zycia zgodziłby się na ustawiona przegraną na pewnym etapie kariery bo takich gigantow, ktorzy sie nie sprzedali i osiągneli mistrzostwo nie ma. Ogladaj inne filmy bo wdepniesz w kupe

Gość gość
krótko mówiąsc rysuje nam się tu całkiem wyraźny aczkolwiek wielce ogólny podział na karierowiczów i uczciwych gości z zasadami i niezłomną wolą. Niestety ci drudzy koncza przewaznie źle. to prowadzi do paradoksu bo niesie zagrozenie dla rodziny. Więc nie pogodzisz konformizmu i dobrobytu z wola walki i niugietym charakterem w walce o wartości, w ktore sie wierzy. to dosyc oczywiste i widoczne na kazdym kroku.

Gość LV
0:00 ale ja nie mówię o jakimś cofniętym idiocie, co nie ogarnia życia wokol i tańczy jak mu zagrają. nie potrafię tego wytłumaczyć, to był taki prosty dosyć chłopak,ale moim zdaniem nie głupi i te jego niektóre gadki,głupie żarciki dodawaly mu uroku. ale ja jestem dziwna i taki charakter całościowy jak u Rocky'ego by mi się podobał.

Gość gość
no to pozostaje ci oglądanie filmow:)

Gość LV
może ktoś wie gdzie znajde kogoś takiego :(ciągle mi jeszcze w głowie siedzi :(