Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nacjonalista1995

nigdy nie zapomnę upowcom wołynia 1943

Polecane posty

>>>Wynagrodzenie masz w rublach, czy w miarę stabilnym Złotym?<<< Ja piszę, to co myślę :), za to Ty jak widzę :D, już dawno zażądałeś od kijowskiej junty, wynagrodzenia w złotówkach :D. Słusznie :D, gdy _merykanie przestaną kijowską juntę finansować, to hrywną będzie można sobie tylko kibel wytapetować :D :D :D.

Gość gość
Prawda jest taka,że są różni i ludzie i nie można twierdzić,że jeśli kiedyś pewna grupa ukrainców mordowała,to teraz cały naród to mordercy.

>>>nie zapomnij miliona Polaków zgładzonych przez ruskich komunistów<<< A gdzie Ty NIEUKU o tym milionie słyszałeś? Wg IPN skutkiem wywózek Polaków na Sybir było maksymalnie 110 tys. ofiar śmiertelnych. To MNIEJ niż WYMORDOWALI, Twoi zleceniodawcy spod znaku bandery :(.

Gość gość
Nie wiesz za co tamta rodzina została eksmitowana. Być może właściciel tego gospodarstwa, był zasłużonym mordercą Polaków przed wojną pacanie ukraińcy nie mordowali Polaków, było kilka napaści na tle politycznym, ale nie mordy.

Gość gość
misio1 i ten nacjonalista krzykacz to jakiś nieudolny trolling. Pojawili się w okresie gdy powstawał majdan. Misio pisze na poziomie, ale nic nie wskóra :)

>>>Prawda jest taka,że są różni i ludzie i nie można twierdzić,że jeśli kiedyś pewna grupa ukrainców mordowała,to teraz cały naród to mordercy.<<< Prawda jest taka, że ci MORDERCY mieli poparcie zdecydowanej WIĘKSZOŚCI Ukraińców, więc mamy prawo utożsamiać morderców Polaków z ówczesnymi Ukraińcami. Mój dziadek opowiadał mi jak przedzierał się do swojego domu po ucieczce z transportu jeńców i jak zachowywali się wobec niego Ukraińcy, nawet tzw. dobrzy sąsiedzi. Jeden chciał mu nawet głowę odrąbać, bo za głowę polskiego oficera, banderowcy płacili wódką, cukrem i... parą szelek :(.

Gość nacjonalista1995
Nie zapominam o Polakach zgładzonych przez komunistycznych s**********w,jak i pamiętam o Rosyjskich patriotach również wymordowanych przez bolszewię .

Gość Przeciwnik islamizacji Europy
Dobry wieczór, pozwolę się wtrącić. Też nigdy nie zapomnę. Nie ma zgody, dopóki przeprosiny nie nastąpią. I co to za durne tłumaczenia niektórych, że to dawno, że inne czasy, że nie ma co rozpamiętywać itd. Trzeba odpowiadać za czyny i za słowa oczywiście też. Pozdrawiam 🖐️

Gość gość
A wiesz jaką traumę przeżywały rodziny niemieckie wywożone ze Śląska i Pomorza ? x Tyle, że tych rodzin nikt NIE MORDOWAŁ, jak to mieli w zwyczaju robić banderowcy smutas.gif kolejny mit obalony, było w Polsce kilka obozów koncentracyjnych dla Niemców, nie wojskowych, nie ss, nie dla zbrodniarzy, tylko normalnie całe rodziny z dziećmi tam zamykano. Dość przypadkowo, czasem wcale nie oddanych partii nazistowskiej. Też potwornie męczono tam ludzi i robili to Polacy , zabijano dzieci, głodzono i torturowano. Także my też nie jesteśmy wolni od takich rzeczy. A przed wojną Ukraińców zamykano w jak najbardziej naszym obozie koncentracyjnym w Berezie Kartuskiej, a co tam się działo to sami sobie poczytajcie

Gość gość
A ja nie zapomnę polskim nacjonalistom (których reprezentujesz) morderów na oficerach AK i członkach Delegatury Rządu na Kraj. Nie zapomnę też szykanowania osób walczących o niepodległość w latach 1914-1918, czy prób rozpętania wojny domowej.

>>>Misio pisze na poziomie, ale nic nie wskóra <<< Ależ ja nie mam nadziei, że uda mi się nauczyć kogoś SAMODZIELNEGO MYŚLENIA :D :D :D. Piszę to, co myślę i uważam za słuszne. x Przyznaję, że obecnych banderowców nie cierpię, za zabicie niepełnosprawnej matki mojego znajomego. Ktoś, kto wysyła czołgi przeciw spokojnym cywilom i ostrzeliwuje z powietrza cywilne, NIEBRONIONE miasta, jest dla mnie BANDYTĄ i tak nazywam juntę z Kijowa. Gdyby mieli rację, to zwyczajni Ukraińcy nie sympatyzowaliby z separatystami i nie przechodzili czasami na ich stronę.

Gość gość
>>>nie zapomnij miliona Polaków zgładzonych przez ruskich komunistów<<< A gdzie Ty NIEUKU o tym milionie słyszałeś? Wg IPN skutkiem wywózek Polaków na Sybir było maksymalnie 110 tys. ofiar śmiertelnych. To MNIEJ niż WYMORDOWALI, Twoi zleceniodawcy spod znaku bandery x Ukraińcy z Ruskimi to jedna i ta sama horda mongolskich bandytów, wiele od siebie się nie różnią

>>>przed wojną pacanie ukraińcy nie mordowali Polaków, było kilka napaści na tle politycznym, ale nie mordy.<<< Ciekawe rzeczy Waść prawisz :D. x Zupełnie inne, niż te które opowiadał mój pradziadek, bijący dzielnie bolszewików :). Tłukł ich na tyle dobrze ;), że kiedyś pisali o nim, w sowieckich podręcznikach do historii :). Nawet Kołczak, a potem Denikin mieli do niego szacunek :).

Gość gość
Ktoś, kto wysyła czołgi przeciw spokojnym cywilom i ostrzeliwuje z powietrza cywilne, NIEBRONIONE miasta, jest dla mnie BANDYTĄ jakbyś nie zauważył to różnie jest , jedni popierają tych inni tych i obie strony się ostrzeliwują, co powoduje również cywilne ofiary. Chciałam tylko zauważyć, że Ukraińcy są u siebie w kraju, a Rosja to zagranica. Więc chcąc nie chcąc to ukraińcy są ofiara tej wojny i mają prawo się bronić jak ktoś zagraża ich integralnośći

Gość nacjonalista1995
Prób rozpętania wojny domowej?Co ty pieprzysz? Chodzi ci o okres przed II wojną światową,gdzie pod pretekstem utrzymania porządku publicznego ,,patriota'' piłsudski zamknął patriotów z ONR 6 lipca 1934 ,tylko dlatego,że ukraińscy nacjonaliści zabili pierackiego,czy o ostatnich wydarzeniach 11 listopada,gdzie 200 tysięcy polskich patriotów protestowało przeciwko władzy??

Gość nacjonalista1995
,,ukraińcy są ofiara tej wojny i mają prawo się bronić jak ktoś zagraża ich integralnośći'' - no więc właśnie,Rosjanie i prorosyjscy Ukraińcy bronią się na wschodzie przed zachodnią agresją.

Gość gość
W 1943 r. UPA walczy ze wszystkimi, także z Niemcami, którzy próbowali zdławić partyzantkę, ale nie mieli na to ani czasu, ani sił. Organizowane przez nich brutalne pacyfikacje ukraińskich wsi – czasem wykonywane rękami polskich policjantów – tylko zaogniały sytuację. Niemcy nie byli w stanie, choć prawo międzynarodowe ich do tego zobowiązywało, chronić polską ludność. Zgodzili się natomiast na powstanie baz polskiej samoobrony, zezwalając im na posiadanie pewnej liczby broni. Ale gdy na początku 1944 r. zbliżył się front, zdarzało się, że Niemcy zawierali lokalne porozumienia z UPA, a niekiedy, np. w Podkamieniu, wręcz zachęcali do napadów na ludność polską.

Gość gość
Ładnie ich zmasakrowałeś,brawo!

Gość gość
Ładnie ich zmasakrowałeś,brawo! x dowalił im do tego stopnia, że nie wiem czy będą się w stanie jeszcze z tego podnieść :)

Gość gość
zwłaszcza, ze napisał tez , że polscy policjanc***acyfikowali ukraińców co zaostrzało konflikt

Gość nacjonalista1995
,,Polscy policjanc***acyfikowali ukraińców'' -Widocznie wiedzieli kto to jest i czego można się po nich spodziewać.,,Ale gdy na początku 1944 r. zbliżył się front, zdarzało się, że Niemcy zawierali lokalne porozumienia z UPA''-Zdarzało się również odwrotnie :).Nie pamiętam miejscowości,ale wiem,że miała miejsce sytuacja,gdy oddział AK był otoczony przez ukraińców i Polacy myśleli,że już po ptakach,jednak przyszli Niemcy i wystrzelali upowców.

>>>kolejny mit obalony, było w Polsce kilka obozów koncentracyjnych dla Niemców, nie wojskowych, nie ss, nie dla zbrodniarzy, tylko normalnie całe rodziny z dziećmi tam zamykano. Dość przypadkowo, czasem wcale nie oddanych partii nazistowskiej.<<< Masz pecha, bo ja mieszkam na Śląsku i doskonale znam ten temat. Jeśli chodzi Ci o obóz w Świętochłowicach to mówi się o 2...2,5 tys osób zmarłych tam wskutek epidemii, złego traktowania lub samobójstw. Nie wiem, jakim prawem porównujesz te 2 tysiące do milionów zamordowanych w np. Oświęcimiu. Także powodów znalezienia się tych ludzi w obozie było kilka. Do obozu trafiali ludzie podejrzewani o wojenną współpracę z aparatem terroru III Rzeszy. Komendantem obozu był ŻYD Salomon Morel, który jasno informował osadzonych, że wyraża na nich OSOBISTĄ zemstę za jego męki w Oświęcimiu. W listopadzie 1945 UB odebrało władzę Morelowi i zlikwidowało obozów, rozpuszczając do domów prawie wszystkich osadzonych. Podobnie wyglądała sprawa w Gliwicach, gdzie przez krótki czas rządziła pewna Żydówka. Zbierała sobie ludzi z ulicy i katowała ich na śmierć w piwnicach obecnego ratusza. UB udało się przegnać ją z miasta dopiero przy wsparciu oddziałów wojska. x Tobie z pewnością najbardziej przeszkadzał obóz w Jaworznie, gdzie po akcji Wisła osadzono współpracowników OUN i UPA, pojmanych w czasie akcji Wisła. To tylko świadczy o Twoich zainteresowaniach i POCHODZENIU :(. Bezczelnością jest porównywanie dwustu zmarłych w tym obozie Ukraińców (najczęściej z powodu chorób), do prawie dwustu tysięcy wymordowanych Polaków :(. Pozostawiam to bez komentarza :(.

Gość nacjonalista1995
:)

Gość gość
Moja babcia miała doświadczenia z ukraińcami, cudem udało jej się uciec, jej stosunek do ukraińców jest jeden - nienawidzi ich z całego serca. To są zwierzęta, a nowe pokolenie nie lepsze, bo popiera to co było robione podczas wojny, dla nich to wręcz powód do dumy, że bronili swoich ziem i "usunęli" polactwo. Mieszkam w regionie gdzie ukraińców jest dużo, z opowiadań mamy wiem, ze jeszcze parę lat temu żyli tacy sąsiedzi na moim osiedlu, którzy mówili NA GŁOS, że najchętniej by wyrąbali wszystkich Polaków.

>>>Ktoś, kto wysyła czołgi przeciw spokojnym cywilom i ostrzeliwuje z powietrza cywilne, NIEBRONIONE miasta, jest dla mnie BANDYTĄ jakbyś nie zauważył to różnie jest , jedni popierają tych inni tych i obie strony się ostrzeliwują, co powoduje również cywilne ofiary.<<< Wybacz, ale Kijów wysłał na wschód czołgi, gdy tam nie było ŻADNEGO UZBROJONEGO separatysty. Również w parku, w którym była na spacerze matka mojego znajomego, a nawet w całym mieście, nie było ŻADNYCH separatystycznych sił zbrojnych, poza ukraińską milicją, która w całości przeszła na stronę separatystów. Każdy potwierdzi, ze naloty na bezbronne miasto, nie mają nic wspólnego z walkami i służą jedynie zastraszeniu ludzi :(. x >>>Chciałam tylko zauważyć, że Ukraińcy są u siebie w kraju<<< Mieszkańcy wschodniej Ukrainy również :). To Kijów zabronił im mówić po rosyjsku i wysłał przeciw nim armię, gdy zaprotestowali. Wtedy nikt na wschodzie o żadnej wojnie nie myślał. x >>>Rosja to zagranica<<< Tak, Rosja leży za granicą i dlatego nie bierze oficjalnego udziału w tym konflikcie. Na wschodnią Ukrainę przybywają DOBROWOLNIE mężczyźni tam urodzeni i w momencie wybuchu konfliktu, przebywający w Rosji. Wśród nich są także żołnierze, którym Moskwa udzieliła urlopu ;).

Gość nacjonalista1995
Wiem to .A teraz tak zwany ,,polski'' rząd przy poparciu polskojęzycznych mediów wysyła 100 mln dolców dla zwolenników bandery!

Gość gość
Zgadzam się z wami.

>>>W 1943 r. UPA walczy ze wszystkimi, także z Niemcami<<< Bo dopiero wtedy dotarło do tych półgłówków, że Hitler zamiast wolnego państwa ukraińskiego, da im dożywotnią rolę NIEWOLNIKÓW u niemieckich bauerów :D. Nie przeszkadzało to Ukraińcom, nadal wspierać Niemców. 14 Dywizja Grenadierów SS (SS-Galizien) została uformowana z ukraińskich OCHOTNIKÓW wiosną 1943 roku i miała pełne poparcie OUN-M.

Gość nacjonalista1995
Wymaganie logicznego myślenia od zachodnich ukraińców to jak wymaganie od garbatego,żeby chodził wyprostowany :D.

Gość gość
Oczywiście bez Niemców i Sowietów do zbrodni by nie doszło, bo oni stworzyli do niej warunki i dali Ukraińcom przykład.