Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wątek o oleju lnianym

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu osoby, które stosują olej lniany zarówno doustnie jak i np w kosmetyce czyli zew. na włosy, twarz czy panzkocie? Jakie macie sposoby na jego wykorzystanie? Jak długo stosujecie no i jakie efekty. Ja stosuję go od 2 mcy: pije 2 łyżki dziennie oleju lnianego, 2 razy w tyg mocze pazury w zmiksowanych i przecedzonych nasionach lnu ( wychodzi taki gesty kisiel), 2 razy w tyg na noc wcieram olej we włosy.I codziennie odrobinę wmasowuje w paznokcie i skórki. Efekt? Paznokcie i skórki idealne, włosy są gładkie ale nie zauważyłam żeby np były jakoś super mocne czy szybciej rosły. Ale po oleju lnianym brzuch mi lepiej pracuje. No i cera super.

U mnie najbardziej włosy i cera się poprawiły ale też trochę schudłam więc jakby wpływa na moją przemianę materii. Piłam różne oleje ale najlepsze efekty zaobserwowałam u siebie po tym oleju: http://www.ekomy.pl/zdrowa-zywnosc/2699-olej-lniany-zloty-oliwin-1000ml-5901549486087.html?search_query=olej+lniany&results=133 Jest też różnica w smaku i konsystencji między tym, a innymi które piłam.