Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Srpski Film ZAKAZANY W 16 KRAJACH. Oglądał ktoś?

Polecane posty

Gość gość
Ale ja nie mam do nikogo pretensji. Chciałam się tylko dowiedzieć czy są tacy ludzie jak ja, którymi tak bardzo ten film wstrząsnął. Już pisałam, że żałuje, że byłam ciekawska i w ogóle skusiłam się na ten film. Nie sądziłam, że tak mną wstrząśnie.

Gość gość
Ja się nie dziwie ze go zakazali. Normalne to to nie jest. Zastanawia mnie czy wy faktycznie nie mię liście żadnych odczuć oglądając te sceny? Moja pierwsza myśl to : zajepalabym psychola ! Co za skurfiel . itp a wy tylko się gapiliscie beznamietnie w szkiełko? Nieźle , jak czytałem kiedyś " nowy wspaniały świat" to nie myślałam ze będę w nim żyć :o

Gość gość
Boże to jakie sceny będą potrzebne by wami wstrząsnąć za parę lat? Jeśli nie dawno oburzalo ludzi pachnidlo i scena porodu w odpadkach na targu ?

Gość gość
ja nie mialam bo akurat jadlam wtedy obiad co mam przezywac skoro to tylko film

Gość gość
teraz juz nic nikogo nie rusza. filmy sa coraz bardziej krwawe i brutalne bo ludzie chca to ogladac

Oglądałam na Zalukaj. Faktycznie, nie jest to film lekki, łatwy i przyjemny, ale czy taki wstrząsający? Na pewno nastawiony na skandal i obrazę wszelkich zasad moralności. A promowanie go jako filmu zakazanego w wielu krajach tylko potwierdza, że celem reżysera było wywołać skrajne opinie.

Gość gość
Nie wiem po co taki film produkować? Czemu to ma służyć? Ludzie robią rozmaite potworności, ale czy koniecznie trzeba to pokazywać? Z całą pewnością, oglądający takie filmy, gdzie brutalność jest bardziej już treścią, niż tylko tłem, częścią filmu, oglądający, którzy twierdzą, że lubią, albo, że to nic takiego, mają obniżoną wrażliwość. Nie znaczy to, że są zdolni do czynienia tego, co widzieli! Ale oznacza to, że nie reagują negatywnie i odruchowo, na obrazy sadystycznej przemocy. W którymś momencie życia, to może mieć znaczenie. Ma to również znaczenie szersze, społeczne, bo sprzyja zacieraniu się granicy pomiędzy fikcją i prawdą. Ale już poza powyższym, co jest ciekawego w obrazach drastycznych tortur, przemocy? Po co to oglądać?

Gość gość
bo ludzie to lubia ogladac

Gość gość
11:02 bardzo trafnie

Gość gość
Latające flaki i inne bajki ok ale kto lubuje się w oglądaniu gwałtu na dziecku!!!?

Gość gość
mnie nie rusza i co z tego?

Gość gość
gość dziś Dokładnie o takie odczucia wobec filmu i autora filmu mi chodziło. Ktoś kto był w stanie napisać taki scenariusz... Co musi mieć w głowie? Czy pokazywanie czegoś takiego na ekranie jest normalne?

Gość gość
a po co powstaja takie filmy? bo sa ludzie ktorzy chca je ogladac

Gość gość
gość dziś Latające flaki i inne bajki ok ale kto lubuje się w oglądaniu gwałtu na dziecku!!!? A dokładniej na noworodku a na końcu filmu ojciec gwałci swojego 7 letniego syna a jego brat obok gwałci jego żonę.

Gość gość
nie spojleruj

Gość gość
Kto może lubić takie filmy? Pedofile. Zoofile. Bo o ile pamiętam z zoofilią coś też było.

Gość gość
Każdy pożądny film pozostawia cos po sobie, daje do myślenia ,cos przekazuje . ale skoro was nie poruszyło nic to znaczy zescie oglądali kmiota :o

Gość gość
film sam sobie nie jest zly

Gość gość
a co mnie mialo tam ruszyc jak widzialam gorsze filmy ?

Gość gość
Jest jakiś gorszy film? Coś gorszego od tych wszystkich gwałtów i brutalności? Podaj tytuły, bo jakoś ciężko mi uwierzyć.

Gość gość
Nie chodzi o sceny a o przekaz .

Aktualnie ludzie są już tak bardzo przesyceni i znudzeni zalewem papki made in USA, szajsu z Mtv , tabloidów itd. że teraz by wywołać jakiekolwiek emocje, trzeba się posuwać naprawdę daleko i przekraczać kolejne bariery i tabu. Nasuwa się pytanie, gdzie są granice.

Gość gość
a malo jest gorszych ? japonczycy robia takie w szczzegolnosci zaraz podam ci tytuly

Gość gość
Mówicie, że to tylko film a zdajecie sobie sprawę, że takie rzeczy dzieją się naprawdę? W momencie gdy wy oglądaliście to na ekranie, twierdząc, że przecież to tylko film, fikcja wymyślona na potrzeby rozgłosu gdzieś tam naprawdę mogły odbywać się podobne sceny.

Gość gość
Dla mnie ten film przekroczył wszystkie możliwe granice moralności.

Rzeczywistość dostarcza tak szokujących historii, których nie wymyśliłby najbardziej pojechany reżyser. Np. Josef Fritzl. Zorganizował bliskim piekło na ziemi pod nosem sąsiadów. I to nie był film ..

Gość gość
przyklady cala seria Guinea pig seria August Underground mord w kawalkach Niku daruma te filmy sa na pewno bardziej obrzydliwe nie ogladajcie ich

Gość gość
Tu nie chodzi o obrzydliwość ... Nie ruszają mnie sztuczne flaki czy krew. Serpski Film nie jest obrzydliwy, nie musi być. On robi ci sieczkę psychiczną.

Gość gość
ale nic nie poradzisz na to e gdzies na swiecie dzieje sie cos podobnego