Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biedny równa sie dobry

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego na tym forum panują takie głupie poglądy, ze jak ktos jest biedny =dobry a jak bogaty= zły ?

Gość cołko prowda
zapomniałaś dodać jeszcze, że jak biedny to szczęśliwy, a jak bogaty to na pewno nieszczęśliwy, deprecha i totalny brak chęci do życia :P

jeszcze bogaty=złodziej ;D

Gość gość
bo biedacy sobie dodają cechy nieistnięjąca, za to na tym forum bieda jest bartdzo widoczna, albo materialna , albo umysłowa, a jak to mówią, czegoś biedny, boś gupi i to akurat idelnie tutaj widac

Gość karolina zielarka
niekoniecznie prosty przyklad: ilu zebrakow ulicznych gardzi jedzeniem gdy dostanie je zamaiast pieniedzy? sprawdzales/as kiedys? ja tak.

Gość gość
Ooo własnie to na tym forum przeczytalam ze jak moje dziecko ma swój pokój to pewnie bedzie mialo problemy z narkotykami a ja nawet tego nie zauważę :)

Gość gość
no a ja słyszałam, że moje dziecko nie wie co to miłość rodziców, że jestem zimna i nieobecna w życiu dziecka ;P Naoglądały się schematów w amerykańskich filmidłach i pierdzielą :o Tak jakby w bieda, zagrzybiały dom i 10 osób w jednym pokoiku to była gwarancja szczęścia ech głupi ludzie zawsze tak słabo się dowartościowują :P

Ogólnie ludzie "lekko" ograniczeni w swoich predyspozycjach myslenia mają ukute reguły myślenia. Co zrobisz jak nic nie zrobisz ;]

Gość gość
A ja napiszę stare porzekadło które jest prawdziwe : Czemu bogaty? Bo swiniowaty! To jest prawda w bardzo wielu przypadkach

Gość gość
Typowe myślenie biedoty. Bogaty-świniowaty? Dla mnie bogaty-pracowity i wytrwały w dążeniu do celu, pomysłowy, odważny - takie przykłady mam z własnego podwórka. I to odwieczne hasło, że pieniądze szczęścia nie dają :D Oraz że dziecko bogatych rodziców, nie daj Boże do tego jedynak, zaraz na starcie popadnie w narkotyki, alkoholizm, depresję - jakby dzieciaki z biednych patologicznych rodzin tego nie doświadczały :O

Gość gość
Pierwsze słyszę to "starze porzekadło" :o chyba zazdrośni nieudacznicy sobie je ukuli żeby samu ze sobą się lepiej czuć :P tak jakby biedny to był taaaaki szlachetny zawsze hahaha usmiałam się :P a wystarczy się dokoła rozejrzeć :o