Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga oszust na olx.pl.

Polecane posty

Gość gość

Uwaga oszust na olx.pl. Człowiek u którego kupiłem laptopa otrzymał pieniążki tego samego dnia. Potwierdził to i niby już po 2 godzinach wsysłał towar kurierem SIÓDEMKA. Na moją prośbę telefoniczną obiecał nazajutrz podać numer przesyłki. Niestety w ten sam dzień usunął konto, numer telefonu komórkowego już nie działał, tym samym kontakt całkowicie się urwał. Po upływie ponad 2 tygodni zgłosiłem sprawę na policję. I teraz czekam na efekt działania naszej policji. Dane oszusta: Nr konta: 19 1320 1537 1759 0101 3000 0001 Nazwa banku: Bank Pocztowy login na olx.pl: paula1978r użytkownik: Robert Lokalizacja: Tarnobrzeg nr tel. kom.: 792-896-190

Gość gość
nie moglas odebrac osobiscie lub za pobraniem? duzo stracilas?

Gość gość
Przykra sprawa, ale swoją drogą jak można być tak naiwnym żeby zapłacić komuś obcemu zanim się odbierze towar? Jedynie na allegro można być w miarę bezpiecznym, bo tam konta są weryfikowane.

Gość gość
na olx nie powiinno sie wiekszych kwot plaic przelewem

Gość gość
tam to co 2 to oszust trzeba uwazac a po drozsze rzeczy najlepiej umowic sie osobiscie lub za pobraniem

Gość gość
Straciłem 450 zetów

Gość gość
konto na olx moze zalozyc kazdy na kazde dane jakie mu sie podoba. ale co innego jest z kontem bankowym. moim zdaniem te pieniadze sa do odzyskania. wystarczy, ze policja zazada danych wlasciciela konto i powinno szybko pojsc.

Gość gość
jak kupuje sie laptopa, to prosisz o wysylke za pobraniem z mozliwoscia sprawdzenia zawartosci!!

Gość gość
wlasnie albo osobiscie trzeba myslec wiadomo ze sa oszusci

Gość gość
mam nadzieje że policja znajdzie właściciela konta

Gość gość
kolejnie potwierdzenie, ze głupich nie sieją, sami się rodzą. Szczerze mówiąc nawet nie potrafię ci współczuć; chyba że głupoty. A założyć konto na czyjeś nazwisko to też żaden problem. Nawet na kafe zdarzają się takie próby: prośby o przelanie złotówki. Właśnie tak się zakłada konto na czyjeś dane, a potem wyłudza np. kredyty. Ludzie myślcie, to nie boli. Naprawdę :classic_cool:

Gość gość
gość dziś mam nadzieje że policja znajdzie właściciela konta X Znajda, ale musisz się liczyć, ze nawet rok minie zanim dojdzie do sprawy (poszukiwanie innych poszkodowanych). Z odzyskaniem kasy moze byc różnie :O

Uwaga na oszustkę! Kobieta na olx stworzyła profil pod nazwiskiem bronislawa.swietoslawska numer telefonu 882609289. Wstawiła zdjęcia (prawdopodobnie ściągnięte z internetu) używanej koronkowej sukienki ślubnej, jak napisała wartej 5100 zł. I chciała za sukienkę tylko 200 zł. Cena była nieadekwatna do towaru, gdyż sukienka wydawała się naprawdę wartościowa. Powiedziała, że w sobotę wyśle sukienkę pocztą i tak zrobiła bo tego dnia otrzymałam informację z sms od Poczty Polskiej, że nadano do mnie paczkę. Przed wysłaniem paczki zaoferowała również biżuterię do kompletu za jedyne 20 zł. Zdjęcie biżuterii wysłała z maila jako Olga Szuszko. Poprosiłam również o zdjęcie sukienki zrobione telefonem. Otrzymałam to zdjęcie z numeru telefonu 502469318, bo Pani tłumaczyła, że to jej telefon służbowy, a na prywatnym nie ma możliwości wysyłania mms-ów. W sobotę wysłała paczkę i czekała na przelew (i tu poprosiła o przelew na dane Ariana Tebińska ul. Armii Krajowej 70/32, Łomża). Sprawa wydała nam się podejrzana, więc postanowiliśmy nie wysyłać pieniążków do czasu jak nie otrzymamy paczki. Sukienka przyszła w poniedziałek - zupełnie inna, śmierdząca papierosami i brudna szmata. Oczywiście żadnej biżuterii nie było. Pani natomiast od rana wypisywała smsy i warowała przy swoim koncie, na które nie wysłaliśmy pieniędzy. Po tym jak się okazało, że to oszustka przestała odbierać telefony lub je odrzucać. Poprosiłam ją o adres aby tą szmatę jej odesłać. Zaczęła wypisywać, że jestem jej winna pieniądze i że zgłasza sprawę na policję. Kiedy napisałam, że chętnie porozmawiam z policją to napisała adres do przesyłki zwrotnej na dane Monika Ram, ul. Chopina 6/1, 82-500, Kwidzyń. Mój chłopak odesłał jej sukienkę na dane nadawcy (tj. pani Ariany Tebińskiej z Malborka), na co pani oszustka bardzo się wkurzyła i znów straszy policją. Nie wiem jak się sprawa zakończy bo sypie sms-ami. Uważajcie na nią!

Gość gość
Uwaga! Oszustka ma nowy nr tel 882608981. Nas też oszukala w podobny sposób. Wysłała suknie w ogóle nie zgodną ze zdj.na olx. Adres zwrotny to ariana trebinska ul Chopina malbork. Nr konta tez inny niż podajecie. Zgłosmy wszyscy sprawę na policje.

Gość gość
Jesli chodzi o te suknie slubna to ja juz zglosilam sprawe ( w zeszlym tygodniu)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Witam, ja też zostałam oszukana tylko w nieco inny sposób, jeśli ktoś z oszukanych mógłby podać swój nr telefonu to chciałabym się skontaktować w tej sprawie. nie możemy dać się tak oszukiwać. trzeba to zgłosić na policję !

chciałabym skontaktować się z osobą, którą oszukała niejaka Ariana Trebinska ukrywająca się za nr tel. 882 608 981. Proszę podać swój nr telefonu a oddzwonię

witam,mnie też ta osoba oszukała z tego oto numeru 882608981 jeśli ktoś miał z nia kontakt to proszę się ze mną skontaktować ( 503456206 ) chcę zgłosić sprawę na policję

Gość Maxx83
Witam. Również przestrzegam przed OSZUSTEM na olx. Sprzedaje na portalu OLX pakiety książek w dobrej cenie. Oczywiście sprzedają tylko po wpłacie na konto (nie ma możliwości za pobraniem). Po wpłacie pieniędzy ich konto na olx staje się nieaktywne. Kwota nie była duża ale liczy się fakt więc mimo, iż dane są zapewne wymyślone to podaje dla innych ku przestrodze: pakiety.pl. S.C.Martyna Zatłoczewska Brzostek 23 63-021 Brzostek 57 9430 0006 0045 6966 3000 0001

Gość gość
Na olx są też firmy które sprzedają , one nie oszukują .

Gość gość
A co zrobić w sytuacji , gdy to ja wysłałam za pobraniem, a osoba zwleka z odbiorem , paczka od lutego leży na poczcie, tłumaczy ,że jest chora. Samo pobranie to 20 zł + towar.

Gość Iw_85
Niestety ten temat dotyczy i mnie. Szukam osób poszkodowanych na olx przez: pakiety.pl. S.C.Martyna Zatłoczewska Brzostek 23 63-021 Brzostek nr konta: 57 9430 0006 0045 6966 3000 0001

Gość gość
Wydaje mi sie ze podawanie kompletnych danych osobowych jest lamaniem ustawy o ochronie danych osobowych.

Gość gość
Anna Kadłubowska ul. Nowowiejskiego 1/80 85-869 Bydgoszcz .. uwaga nie wywiązuje się umowy . Uważać na nią ale dojdzie to do niej ! Pozdrawiam

Gość gość
Znowu ten sam oszust co wyżej: Piotr Jacek 28-100 Busko Zdr Jasna 7 nr konta 57 9430 0006 0045 6966 3000 0001

Gość gość
Piotr Jacek Jasna 7. Kupilam kilka ksiazek, po czym konto zostalo usuniete. Poczekam jeszcze tydzien. Kto tez zostal przez niego oszukany?

Gość gość
Ja również kupiłam u tego Piotra 3 książki i facet się rozpłynął ;/

Gość gość
Osoby pokrzywdzone proszę o kontakt matuszak-dominika@wp.pl. Ja nie zamierzam odpuścić temu oszustowi i zgłoszę sprawę na policję.