Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Hey dziewczyny , okres miałam 2 tyg temu , ale czuje mdłośc****elność zmęczenie i odrzuca mnie od kawy , mama zaproponowala zrobic mi test ciążowy , choć lekarz rodzinny powiedział że w ciaży nie jest , lecz generalnie mnie nie badał tylko wywnioskował to z wywiadu , Zrobilam pierwszy test popołudniu przy czytniku T wyszła mi blada prawie nie widoczna kreska, na drugi dzień to samo. Po dwóch dniach zrobilam test tj dziś rano i wyszła mi już bardziej wyrażna kreska. Zarejestrowałam się do ginekologa ale nie wiem co mam o tym myśleć nie chcę nastawiac się nie potrzebnie na ciaże . Jak to było z wami?? Jakies porady?

Gość gość
Jak 2tygodnie temu miałaś okres to teraz masz owulacje ... Kiedy miałaś niby w tą ciąże zajść?

Gość gość
W takim razie skąd taki wynyk testu .... powiem nigdy takiego przypadku nie mialam a sex z narzyczonym uprawiałam zaraz po okresie. Lekarz powiedzial mi że w dzisiajeszych czasach kalendarzyki dni owulacyjne czy nie nie mają znaczenia gdyż czesto się zdarza że kobiety i bez tego zachodzą w ciaże.

Gość gość
A jakie masz cykle i czy regularne? Bo moze 2 tyg. temu nie był okres a owulacja. Jak wyglądał ten okres?

Gość gość
Spokojnie Mi dopiero za 4 testem wyszła druga kreska blada a teraz na dniach będę rodzic

Gość gość
Okres mam regularny .Skończył się 6.02 kolejny mam dostać 6.03 . Ale przed okresem , jak nigdy dotąd miałam brązowe plamienia przez około 5 dni po czym po tygodniu dostałam planowany okres

Gość gość
Plamienia mogą oznaczać zaburzenia hormonalne. A sam okres jaki był? Taki sam jak zwykle czy może inny -mniej obfity itp?

Gość gość
Był mniej obfity niż zwykle , ale generalnie przebiegal normalnie

Gość gość
no to to nie musiał być okres tylko krwawienie śródcykliczne, okołowulacyjne. Wybierz się na beta hcg z krwi 2 razy w odstępie 48 godz. to wyjasni sprawę. A do gina kiedy idziesz?

Gość gość
W czwartek mam wizytę , ale jestem osoba palącą , jezeli to ciąża to nie chce zaszkodzić ... dlatego wole napisac wcześniej o poradę ...

Gość gość
no to nie pal skoro się starasz o dziecko. Zrób betę bo gin niekoniecznie może wykryć ewentualną ciążę skoro testy wychodzą blade to znak że hcg jest mało a ciąża na usg jest widoczna przy wysokim hcg.

Gość gość
to zrób jutro rano bHCG, wynik będziesz miała po kilku godzinach - to będziesz wiedziała na 100%

Gość gość
Własciwie ciąży nie planowałam , ale nigdy w życiu też nie bralam żadnych tabletek , jestem zdania że co ma byc to będzie , a z partnerem jestem od 4 lat ślub w drodze . Więc jeżeli okaże się że jestem w ciąży to jak najbardziej będziemy się cieszyć .

Gość gość
coraz glupsze dziewczynki zakladaja coraz glupsze tematy:/

Gość gość
W laboratorium w którym byłam powiedzieli że na wynik musiałabym czekac do czwartku a skoro mam wizytę w czwartek u ginekologa to postanowiłam nie robic . Po za tym kontrola i tak mi się przyda

Gość gość
uważam że nie jest to glupi temat nigdy nie przejmowalam się tym że jestem w ciazy czy cos ... Mam tak pierwszy raz może za mocno panikuje i postanowiam założyc taki wątek ... Czasem warto zapytać bardziej doswiadczonych dziewczyn ..

Gość gość
Zrób betę i tak, bo przy tak wczesnej ciązy gin może ci nic konkretnie nie powiedzieć. A beta wykryje od razu.

Gość gość
ale ginekolog może jeszcze nic nie zobaczyć. i dlaczego tak długo się czeka na wynik?

Gość gość
nie mam pojęcia u nas wgl jest straszny bałagan z lekarzami i laboratoriami, jak poszłam do rodzinnego z objawami jakie mam powiedzial tylko mi że mam nie jesc chemii to przejdzie... Myslałam że go wyśmieje , w laboratorium powiedziała że wyników na miejscu żadnych nie robią i gdzies wysyłają ...