Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy trudno jest nauczyc sie jazdy konnej

Polecane posty

Gość gość

Pyt jak w temacie..

jak sie kocha konie, ma odpowiednią tężyznę fizyczną i uparty charakter - nie jest trudno

Gość gość
Jeszcze ktos ?

Gość gość
Jest ktoś na forum kto jeździ konno ? Ile godzin trzeba wyjeździć żeby jechać w teren ?

Gość gość
autorko tematu, naprawdę jeszcze nigdy nie uprawiałaś pozycji na jeźdźca? koń ma większego niż facet

Gość gość
Trzeba naucsyc sie postawy w siodle. Pamietac o piętach; kolanach i i odpowiednio trzymać lejce. Pozniej nauka anglezowania i mozna jechac w teren na spacer... trzeba wyczuc konia i miec silne nogi zeby dobrze sie trzymać w galopie;-) uczucie nie do opisania.

Gość gość
" Czy trudno jest nauczyc sie jazdy konnej " zależy na jakim poziomie

Gość gość
na poziomie grzbietu konia, ja nie chce przy końskim siusiaku jechać bo się wstydze

Gość gość
pozycja na jeźdźca a jazda konna takie porównanie -> nuda 💤

Gość gość
Na poziomie galopu i jazdy w terenie. Skoki przez przeszkody zostawię na później ;-)

Gość kropka_89
Jeśli kochasz konie i jesteś zdeterminowany - to może i trudno, ale warto! :) No a niektórzy mają naturalny talent do jazdy konnej, więc kto wie, jak to jest u Ciebie. Moja przyjaciółka jeździ konno od wielu lat w szkole jazdy konnej Patataj - http://www.patataj.com i bardzo sobie chwali. Ma nawet jakieś osiągnięcia w zawodach itp. Chciała mnie też namówić na jazdę konną, ale to nie dla mnie.:)

Gość Marinta
Nie jest to takie trudne jak się wydaje, spróbuj raz, dwa, a na pewno załapiesz o co chodzi. Do tego dobry instruktor i dobrze dopasowany sprzęt i z pewnością szybko się nauczysz. Sprzęt jeździecki możesz zakupić sobie w https://www.equishop.com/pl/ .

Gość gość
galop i jazdy w terenie a szczególnie teren to wyzsza szkoła, swoje na maneżu trzeba wyjezdzić. Żaden rozsądny instruktor nie puści niedoświadczonego jeżdźca w teren

Na galopy w teren, myślę, że 3 miesiące intensywnej nauki wystarczą. Minimum raz w tygodniu, najlepiej 2 albo 3. Żeby wyjechać na galopy w teren musisz znakomicie panować nad koniem.

Gość gość
gość powyżej- jeździsz konno? Bo to co piszesz jest lekko przesadzone :) ,po pierwsze jazdy raz w tygodniu to nie jest intensywna nauka, po drugie trzy miesiące nauki to zbyt mało na teren, po trzecie sama jazda na lonzy to często 8-10 półgodzinnych lekcji a do galopów w terenie to jeszcze daleka droga