Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podwójne becikowe

Polecane posty

Gość gość

Podobno można teraz starać sie o tzw. podwójne becikowe jeśli nie przekracza się jakiegoś tam dochodu.. Czy to prawda? Jest ktoś na bieżąco?

Gość gość
urodzilam dziecko 3 lata temu dostalismy 3 tys 1 tys ustawowe becikowe ze urodzilo sie dziecko 1 tys od prezydenta miasta 1 tys ze dana kwota nie przekracza ileś tam pieniazkow na jedna osobe

Gość gość
Oczywiście, dla tych co się mnożą jak króliki mimo ubóstwa i braku pracy rząd przyzna po 100 tys na każde dziecko

Gość gość
wypraszam sobie głupie komentarze sfrustrowanych mamusiek!!! Oboje z mężem pracujemy, nasze pierwsze dziecko jest w drodze i pytam z czystej ciekawości, ale jeśli jest szansa wziać wiecej niż 1000 zł to dlaczego niby nie skorzystać? Ogarnij się frustracie :D

Gość gość
Raczej nie:D

Gość gość
skoro obydwoje pracujecie i nie stać was na dziecko.. to po co robicie sobie dziecko? Dla nędznych tysiąca czy dwóch? żałosne

Gość gość
Jest dodatek do zasiłku rodzinnego właśnie w wysokości 1 tys. dla rodzin które nie przekraczają jakiegoś określonego dochodu. Trzeba złożyć wniosek o zasiłek rodzinny najpierw a potem o dodatek. Czasami jest jeszcze "trzecie" becikowe, tzw. samorządowe ale to w wybranych miastach.

Gość gość
a czy ja napisałam że nie stać mnie na dziecko? Na tym forum każdy interpretuje jak chce widzę :D ok niech bedzie :D Ale uważam że skoro nie masz nic do powiedzenia mądrego to po co wchodzisz i odpisujesz na post?? Napisałam wyrażnie ze pytam z czystej ciekawości. Pewnie pierwsze byście leciałyście po kasę od państwa a na forum taka pisze "jak cie nie stać to po co ci dziecko" żal mi was :D Mnie póki co stać na wszystko na co mi potrzeba ale za kasą w kolejce nie staję tak jak połowa frustratów na forum!! Wiecie co to jest ciekawość ludzka?? szkoda mi was i zamykam temat bo żal wam d**e ściska nic mądrego do powiedzenia nie macie Dziękuje pierwszemu gościowi za odpowiedz :) Moja ciekawość została zaspokojona a wy tępe żałośnice które nic w życiu nie umieją sobie załatwić, o nic zawalczyć ani niczego się dorobić frustrujcie się dalej nad moim postem :D

Gość gość
to ja z postu 17:14 proszę cie bardzo :) ktoś tu napisał ze nie we wszystkich miastach jest ten dodatkowy 1 tys musiałabyś się dowiedzieć u siebie w mieście, a frustratki jak zwykle klapia dziobami, a zapewne pierwsze stoja w mopsie po zasiłek ( nie obrażając nikogo kto korzysta z takiej pomocy ) ,