Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieko zwalilo telewizor i pekl ekran

Polecane posty

Gość gość

dosc duzy plaski stal a szafce nie wiem jak to zrobila uslyszalam tylko huk, czy jest szasa ze nam go zamienia jest nowiutki kupiony kilka tyg temu

Gość gość
Zarujesz sobie chyba

Gość gość
no nie bardzo, jak jest na gwarancji, to wam nie wymieniaj na nowy bo to TY nie dopilnowałaś dziecka i telewizor nie spadł sam od siebie, na naprawę szkoda czasu i pieniędzy lepiej nowy kupcie. mąż sie ucieszy jak wróci z pracy :P

Gość gość
Nie ma, to nie wada producenta :( ale cieszyć się trzeba że dziecku nic się nie stało, jak by spadł na nią matko jedyna co to by było dopiero. Jeśli kopiła bym tv i zrzuciła z balkonu, tez raczej by mi go nie wymienili, to logiczne.

Gość gość
Yyyyy...a co my mamy z tym wspólnego? Mamy współczuć?

Gość gość
kurcze dobrze,ze dziecku nic sie nie stalo:/

Gość gość
nie wymienią, bo to nie podlega gwarancji. Skoro dziecko uszkodziło to niby czemu producent miałby wymieniać na nowy? Tv był sprawny więc nie ma o czym mówić -gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych i to tego typu.

Gość gość
Zależy jaka gwarancja, jak dokupiliście gwarancję od uszkodzeń mechanicznych to wymienią bez problemu.

Gość gość
Pewnie nie wykupili skoro pyta a poza tym ubezpieczyciele i tak kombinują jakby tu nie wypłacić.

Gość gość
U mnie w rodzinie byly 2 takie przypadki. W jednym przypadku rodzice kupili drugi identyczny tv z ubezpieczeniem, i za jakis czas ubezpieczrnie z tego drugiego podstawili do rozbitego u uznano im reklamacje i maja 2 tv. W drugim przypadku piwiedzieli facetoei w sklepie ze tv spadl przy montazu i koles im doradzil, ze fikcyjnie kupia drugi taki sam tv z ubezpieczeniem. Ten pierwszy zareklamuja wykorzystujac ubezpieczenie drugiego, a drugi ( ten fikcujnie kupiony) po prostu zwroca do sklepu ( oczywiscie fikcyjnie) bo maja takie prawo. W tym przypadku tez die udalo. Sprzedawcy odpalili 300 zl za to ze im tak doradzil

Gość gość
chyba ,ze dodatkowe ubezpieczenie wykupiłaś

Gość gość
chyba,ze wykupilas dodatkowe ubezpieczenie

Gość gość
dziecku nic by sie nie stalo bo on jest duzy ale bardzo leciutki, jestem wsiekla bo byl nowy, mial wisie an scianie jednak do czsu postawilismy a szafke i zwalila a z tym kupieniem identycznego razem z ubezpieczeniem czy to by przeszlo moze kazdy model ma jakis numer

Gość gość
No ja ci opisalam 2 przypadki gdzie to przeszlo. Warto zagadac tez do sprzedawcy, bo ludzie rpznie kombinuja i oni wiedza jak takie sprawy zalatwiac.

Gość gość
Zawsze mozesz sprobowac tak zrobic, bo w sumie nic nie tracisz. Tv i tak musisz kupic nowy, w najgorszym przypadku reklamacji ci nie uznaja; a jesli uznaja to bedziesz miec 2 tv albo jeden mozesz odsprzedac. Tylko trzeba poczytac co tam ubezpieczenie obejmuje.

Gość Tasmanska
Nie można wyłudzać i okradać uczciwego sprzedawcę. Badzmy ludzmi. Autorko twoja wina, o ile nie dolupilas dodatkowego ubezpieczenia na zniszcenia tego typu to ponieś konsekwencje z godnoscia Dzieciaka ubij

Gość Tasmanska
Ja na miejscu sprzedawcy na policje bym zglosila probe wyłudzenia i oszustwa jakbym się dopatrzyla ,ze takie kombinowanie z autorki strony, a baaardzoo latwo to zauwazyc :D Nie będę pisala jakim sposobem sprzedawca od razu może się skapnąć, no ale autorka jelsi ludzi problemy i adrenalinę niech zobaczyć i dostarczy sobie wrazen na sali sadowej

Gość gość
No tak, biedna uboga firma produkujaca tv, bardzo uczciwa, bo te tv sa tak skonstruowane ze po max 10 latach sie psuja i trzeba kupic nowy.

Gość gość
To mozna łatwo naprawić, trzeba wymienic matrycę. Z drugiej strony nie ma nic gorszego niż takie ohydne pudło w domu postawić, telewizor, brrr.....

Gość gość
Tylko ze sprzedawcy sami proponuja takie rozwiazania, sami maja z tego zysk.

Gość gość
Co za zlodziejskie rady tutaj padają, to jest wyłudzenie!!! Twoja wina bo nie dopilnowalas nie zabezpieczylas należycie sprzętu, przy małym dziecku niestety trzeba myśleć! Najwazniejsze ze dziecku nic się nie stało a na porady oszustów i wyludzaczy nie daj się nabrać!

Gość gość
dzieciaka nie ubije trudno zwalila nie zrobila tego umyslenie, tylko cholernie mi szkoda telewizora bo kupiony niedawno, ponoc poszla matryca, nie wiem czy moze naprawic bys sie oplacalo, gdybym byla pewna ze z tym ubezpieczeniem przejdzie to bym kupila drugi taki sam

Gość Tasmanska
Spoko, ja już napisałam powyżej autorce. Jak nudno jej w zyciu i chce sobie dostarczyć masakrycznego wstydu i prpblemow to proszę bardzo Akurat co do sprzedaży sprzetow doskonale wiem jak to jest sprawdzane przeważnie i odradzam takiego pomysłu No ale nie moje zycie , nie moje problemy, droga wolna i autorki wybor

Gość gość
No i co z tego że sprzedawcy sami takie rozwiązania proponują? Mam słuchać sprzedawców oszustów? Nie, dziękuję.

Gość gość
Rob jak chcesz. Twoja sprawa, moj szwagier po prostu pojechal do sklepu, powiedzial ze tv spadl i czy nie mozna dokupic jakos jeszcze ubezpieczenia. I spezedawca sam mu takie rozwiazanie zaproponowal.

Gość gość
Matryca dużo nie kosztuje a wymiana trwa góra 20 minut... każdy gimnazjalista średnio ogarniety w elektronice to potrafi

Gość gość
No to jak ktos nie chce sluchac to niech nie slucha. Zaproponowalam takie rozwiazanie tym osobom, ktore sa chetne skorzystac.

Gość gość
Zdarza się. Dobrze że pękł telewizor a nie dziecko ;)

Gość gość
to moze lepiej sprobowac naprawic skoro to nie jest skomplikowanne

Gość gość
co za konfidentki tu siedza,facet doradzil a tam juz na policje.a potem paly zajmuja sie takimi bzdurami