Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się nawet dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mam zdiagnozowaną fobię społeczną, ale ok, jakoś i tak funkcjonuję, bo studiuję i pracuję. Jednak bywają straszne dni, szczególnie teraz, kiedy jest ładna pogoda i jest więcej ludzi na ulicach (a dzieciaki mają też ferie). Jednym z moich problemów jest lęk przed dziećmi, wynika on z tego, że boję się, że mnie będą zaczepiać, mimo, że jestem od nich o wiele starsza (bo mam 21 lat) i będzie wstyd, że tak dorosłą dziewczynę ważą się zaczepiać i ja się nie będę umiała obronić. Tak się czuję słaba. W dodatku wyglądam młodo (rekordziści dawali mi końcówkę gimnazjum..) mam lekko dziecinną urodę, taką słodką, i też nie budzę respektu (to na pewno). No i niestety potwierdza się, jakieś popieprzone dzieci mnie zaczepiają, podstawówka i gimbaza. Kiedyś w lecie sobie szłam, a tutaj jakieś dziewuchy do mnie cześć, ja nie odpowiedziałam i idę sobie dalej, one 'co ty taka niekulturalna? hehehe! nieładnie tak' i gadają napastliwym tonem. Innym razem jacyś chłopcy z podstawówki, widać było na 1 rzut oka, że cwaniaczki (teraz dużo takich), pokazywali sobie mnie przez szyby autobusu i wszyscy się na mnie gapili i coś tam gadali. Dzisiaj stałam na przystanku, siedziały sobie gówniarze na ławce też dałabym 4 klasę podstawówki, specjalnie bliżej nie podchodziłam. Ale jak podjechał tramwaj i musiałam się zbliżyć, to wsiadając, widziałam jak się patrzyli i słyszałam za plecami najpierw cmokanie, a potem jakiś udawał szczekanie psa... no byłam w szoku! kiedyś jeszcze grupka dziewczynek do mnie podleciała i zaczęła krytykować mój strój, że mam rajstopy niedopasowane do spódnicy (teraz to nawet spódnicy nie ubiorę, ubieram się maksymalnie zwyczajnie, żeby nie zwracać na siebie uwagi) i coś tam gadały, mnie tak sparaliżowało (to jest reakcja automatyczna) że je zignorowałam i wlazłam potem do jakiegoś sklepu (bo za mna szły). Czuję się żenująco i zastanawiam się, czy to ja jestem tak beznadziejna że nawet dzieci do mnie respektu nie czują.. Czy po prostu dzieci takie się cwane zrobiły i tak zaczepiają. BTW od przedszkola rówieśnicy mnie wyśmiewali, nie byłam co prawda klasową ofiarą i miałam grupki znajomych, ale..

Gość gość
+kiedyś idę z bratem, prowadzę rower, przed nami w parku na ławce siedzą jakieś nastolatki. Bałam się ich od razu, poprawiałam włosy żeby choć trochę zakryć oczy i starałam się ze wszystkich sił być normalna. Niestety, kiedy przechodziliśmy koło nich, to jedna spojrzała mi na twarz i powiedziała pogardliwie 'ZWIS!' i się zaczęły śmiać. Nie wiem, czy one widzą strach w mimice mojej twarzy - bardzo możliwe, choć nie sądzę, żebym miała wtedy nie wiadomo jaką minę, bo ataku paniki prawdziwego akurat nie miałam. Kiedyś tez szła mieszana grupa młodzieży i jakaś dziewczyna spojrzała na mnie i "lol". Z każdą taką sytuacją czuję się gorzej, nieważna staje się terapia, próba normalnego życia i nie przejmowania się niczym.. to dla mnie jakby potwierdzenie, że tak naprawdę jestem żałosna

Gość gość
Nikt nie komentuje bo za długo wyszło, no i chuj...

Gość gość
..

Gość gość
Fajnie..

Gość gość
Boisz sie ich bo masz zle wspomnienia

Gość gość
:/

Gość gość
Fobię społeczną można leczyć, idź do psychologa dziewczyno.

Gość gość
Napisałam, że chodzę na terapię.

Gość gość
:D

Gość gość
:x

Gość gość
Powinnaś poszukać jakiegoś forum dla ludzi z fobią społeczną, może oni coś doradzą. Ktoś kto nie zna problemu Ci nie pomoże, bo jak?

Gość gość
Dziwadlo

Gość gość
Chodziłam nawet na spotkania z ludźmi z forów o fobii i niestety, ale oni wręcz lubowali się w tym albo byli w maraźmie już, nic z tego nie wyciãgnęłam, za to oni tak, bo paru osobom nawet pomogłam.. Mi nie potrafi za to pomóc nikt, począwszy ode mnie samej. Mam pewne rzeczy tak wbudowane, że - cóż.

Gość gość
Giń

Gość gość
Zmień psychoterapeutę, szkoda życia. Jesteś za młoda, by żyć tego typu problemami. Skoro dotychczasowa terapia jest nieskuteczna znaczy że musisz szukać innych rozwiązań/specjalistów.

Gość gość
Myślę o zmianie terapeutki Zakwalifikowałam się też na warsztaty psychologiczne dla osob 20-30 lat, między innymi ich cepem jest praca nad poczuciem własnej wartości Cudów nie oczekuję, ale zawsze to krok do przodu no i oswajanie się z grupą, bo grup naprawdę się boję

Gość gość
To nie myśl tylko działaj. Życzę powodzenia:)

Gość gość
Dziewczyno nie marnuj sobie życia

Gość gość
Ale c***ja sie nie boisz skoro dobrze umiesz obciągnąć?

Gość gość
...

Gość gość
To gdzie cię można spotkać i wymusić seks?

Gość gość
..