Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda 12

Pomożecie 12 latce?

Polecane posty

Gość Młoda 12

Witam mam 12 lat i kolezanka prosiła żebym zarejestrowała ja do dentysty, ja nie wiem za bardzo jak to zrobić, a wstyd mi się przyznać że nie wiem takich rzeczy :(

Gość gość
i ze jak mamy pomoc

Gość Młoda 12
Czy moglibyście mi powiedzieć co i jak pokolei zrobić i czy musze coś wziąść? Bardzo proszę

Gość gość
a koleżanka sama nie może się zarejestrować ?

Gość BlondynaM
Koleżanka koleżankę nie może. Mama musi jej to załatwić.

Gość Młoda 12
No właśnie nie może i dlatego mnie prosiła, no a ja zgodziłam się bo głupio było mi odmówić, a teraz jest mi głupio ze nie wiem jak to zrobić :(

Gość Młoda 12
Naprawdę, skoro tak to pogadam z nią jak tylko rodzic może A czy i tak moglibyście mi powiedzieć jak to się robi, żebym na przyszłość wiedziała i nie musiała się wstydzi, że nie umiem?

Gość BlondynaM
Dlaczego niby nie może? Jejku dziewczynko jakie Ty masz dziwne problemy.

Gość gość
Zadzwoń do dentysty i powiedz ,że koleżanka chce się z nim spotkać w ramach usługi oralnej :classic_cool:

Gość gość
nie nie jesteśmy grupą pedofilską usuń konto to znaczy wy*******aj

Gość gość
nie będzie nikt cie tu dymał młoda bo za to sie każe kiciem;D

Gość Młoda 12
Ona jest trochę zalatana, ma mnóstwo zajęć i ledwo znajduje czas na cokolwiek, no i dodatkowo dojeżdża, a tam gdzie mieszka nie ma dentysty

Gość Młoda 12
A co to oral?

Gość BlondynaM
Weź zapytaj kogoś dorosłego z rodziny co masz zrobić. A nie wypisujesz obcych ludzi, którzy Ci o oralu wypisują.

Gość gość
Powiedz koleżance że to jej rodzice muszą załatwic takie sprawy.Mogą to zrobic telefonicznie. Nierozumiem dlaczego koleżanka wysługuje sie Tobą...

Gość Młoda 12
Trochę mi głupio pytać swoją rodzinę, nie chce by mama znowu krzyczała na mnie i mówiła jak bardzo jestem głupia skoro nie wiem takich rzeczy,nie chce by jeszcze gorzej o mnie myślała Dlatego tutaj pytam

Gość gość
Oral drogie dziecko to taka marka szczoteczek do zębów :classic_cool: Natomiast słowo "oralny" oznacza "ustny" . Oralna usługa znaczy zatem "ustna usługa" oznacza leczenie jamy ustnej i zębów .

Gość Młoda 12
No powiem jej, że nie mogę tego zrobić :) ale i tak bardzo was proszę i bardzo wam będę wdzięczna jeśli powiecie mi jak to się robi, żebym na przyszłość wiedziała, a nie tylko udawała, że wiem

Gość Młoda 12
A jak ta ustna usługa leczy zęby?

Gość gość
Ale nierozumiesz Młoda że tylko jej rodzice mogą jej zarejestrować? Naprawdę,Ty tego nie mozesz zrobić bo niby dlaczego miałabyś wyręczac jej rodzicow czy opiekunów..

Dzwonisz do dentysty i mówisz: dzień dobry, chciałabym się umówić na wizytę u dentysty. Ktoś zapyta o imię i nazwisko i o termin to podasz dane koleżanki i termin jaki chciała i do widzenia. Możliwe, że poznają dziecinny głos i będą chcieli rozmawiać z dorosłym ale to najwyżej powiedz że koleżanka Cię prosiła o zrobienie rejestracji i już, najwyżej Cię zjedzie, że wizyty dzieciom umawia rodzic lub rodzina. A wy goście zamiast napisać prosto i logicznie to pieprzycie jak potłuczeni, czy to ważne dlaczego, po co i kto? A może ona ma 18 lat ale nigdy nie była u dentysty i nie wie, jak się umawiać, więc jej wstyd i dowiaduje się w ten sposób.

Gość gość
Jak będziesz miała 18 to zwyczajnie idziesz do przychodni i mówisz że chciałabys zapisac sie do dentysty.Wtedy rejestratorka powie Ci termin w ktorym masz sie zgłosić.W terminie ,przed wizytą starannie myjesz zęby i udajesz się do przychodni.To wszystko. Acha ,pamietaj o kasie :-)

Gość Młoda 12
Mam naprawdę 12 lat, a koleżanka poprosiła mnie, nie wiem dlaczego no ale zgodziłam się. Może sama też tego nie wiedziała?

Gość gość
Psychodelirium żartujesz sobie? Myslisz ze ktos uwierzy 12 latce że chce kolezankę zapisac na wizytę ?! Myśl trochę.

Gość Młoda 12
Aha. Dziękuję Bardzo :)

Gość Młoda 12
No ale ona naprawdę mnie prosiła :( Ja mało wiem, więc nie wiedziałam że to tylko rodzic może

Gość gość
Może rzeczywiście nie wiedziała .To uświadom ją że Ty nie możesz ją zapisac bo nikt Ciebie nie bedzie słuchał. Dlaczego jeszcze nie spisz ?

Gość Młoda 12
No bo się trochę zestresowalam tym o co mnie Ania prosiła i jakoś zasnąć nie mogłam, bo mnie dziś na lekcji poprosiła jak ją ząb rozbolal

Gość gość
No to teraz dobrej nocy :-)