Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana dietami

ile jeść żeby schudnąć. .pomocy!

Polecane posty

Gość załamana dietami

Mam 168 cm o waze 72 kg ile kalorii muszę jeść na dzień żeby schudnąć. Ćwiczę 2 razy w tygodniu. Sa to lekkie ćwiczenia ze względu na chory kręgosłup.

Gość gość
ile masz lat? to łatwiej jest obliczyć założyłam, że masz 30, Twoje zapotrzebowanie całkowite gdybys nie chciala schudnąc, wynosi 2300 kcal. to jedz 1800 ... i jedz mądrze. co 3-4 godziny, nie rzadziej i nie częściej. kończ jeść na 3 godziny przed pójściem spać. jak się kładziesz o północy, spokojnie możesz jeść o 20:30 ale mało. a co jeść, to chyba wiesz? i czego unikać jak ognia?

Gość Bas_sia
Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to ok. 2400 kcal jak chcesz schudnąć musisz spożywać mniej np. 2000 kcal. Proponuje dołączenie do kuracji suplementu figurena który dodatkowo podkręci twój metabolizm i ograniczy apetyt. W ten sposób schudłam z 80 kg do 62

Gość załamana dietami
Mam 40 lat. Nie jem dużo, problem tkwi w tym ze nie mam żadnego planu.Dlatego chcę liczyć kalorie.Wiem co jeść ale nie wiem ile.Chce schudnąć 10 kg.

Gość gość
Ja mierzę 165 cm i ważę 63 kg więc sporo, jem mniej więcej tak żeby schudnąć: śniadanie 8 rano: kawa czarna lub z mlekiem 2%, 2 kawałki chleba razowego lub 1 bułka z wędliną lub serem, pomidor sałata lub papryka , czasem z białym serem zamiast zółtego. co 2 dzień jedna kanapka jest z dżemem domowym. zawsze 1 banan. to mnie zapycha tak do 12stej. w pracy zjadam sałatkę domowa robie ją zawsze wieczorem poprzedniego dnia, np dziś miałam taką z marchewki, korzenia selera, jabłka, papryki czerwonej, sałaty, trochę oliwy, przyprawy i ziarna słonecznika. potem ok 15stej zjadam przeważnie bułkę. w domu 18sta obiad, różnie, czasem zupa, czasem mięso najchętniej uda kurczaka lub wołowina chuda (smazone, duszone, pieczone różnie), czasem ryba z warzywami... czasem makron z sosem bez mięsa ... deser po obiedzie 1-2 ciastka LUB 1-2 kostki czekolady. jak mam ochotę cos jeść później, to jest to surowa marchewka, albo papryka, czasem winogrono albo kilka susonych owoców. pozwalam sobie czasami na jakieś dodatkowe ciastko albo raz na 2 tygodnie troche chipsów... piję minimum litr wody dziennie, a często 1,5litra lub więcej (gdy ćwiczę) poza tym 1-2 kawy bez cukru, 1-2 zielone herbaty i jedna yerba mate lub mięta. ćwiczę: w domu Mel B 30 minut różne 4x tygodniowo, basen 1 x tygodniowo godizna.