Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wywar na mięsie czy mieso osobno gotowac dla dziecka po roku

Polecane posty

Gość gość

czytałam, ze niemowlakowi, nie gotuje sie zupek na miesie, bo wywar z miesa mocno alergizuje ale co po roku czasu, a konkretnie dziecku 14m?

Gość gość
Nie przesadzaj! Co ty dalej dziecku papki podajesz? Gotuj normalnie i nie swiruj bo właśnie przez takie jedzenie dostanie alergii. Ja gotowalam normalnie na miesku Prawie od początku

Gość gość
Znaczie zdrowsze jest gotowanie zupek bez miesa i dodawanie, bezposrednio przed podaniem, odrobiny masla ekstra, oliwy z oliwek lub dobrej jakosci oleju rzepakowego. (Tluszcz wspomaga rozwoj mozgu dziecka oraz umozliwia wchlanianie niektorych witamin). Zupy na miesie sa mocno przereklamowane. Bardzo dobrym zrodlem bialka sa rosliny strączkowe, a mieso wystaczy jesc kilka razy w tygodniu.

Gość gość
oczywiscie ,z razem z mięsem.

Gość gość
to ja już się nie dziwie skąd ta epidemia dzieci psueudo alergicznych, schorowanych, z wszystkimi dolegliwościami, chore nieustannie, jak od małego w ogole nie przyzywczajone do normalnego funkcjonowania jak się tak chucha i cacka

Gość gość
ja do roku gotowalam mieso oddzielnie, a po roku juz wszystko razem i jest ok :)

Gość gość
Ludzie nigdy, w dziejach ludzkosci, nie jedli tyle miesa co teraz. Teraz sie je mieso na sniadanie, obiad, kolacje i zagryza kabanosem miedzy glownymi posilkami. To niezgodne z natura. A poza tym powoduje mase chorob i zaparcia (na kafe od razu widac, kto ma problem z zaparciami :-P) Zeby to jeszcze bylo mieso dobrej jakosci... Rob dziewczyno zupy na wywarze warzywnym, szybciej i bardziej zdrowo. Nie sluchaj zlych doradcow, ktorzy nie maja bladego pojecia o racjonalnym, zdrowym odżywianiu.

Gość gość
ja jestem zwolennikiem diety wege, ale jeśli ktoś zdecyduje się podawac mieso lub posiłku zrobione na miesie to bez przesady takie cuda i akcje