Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem w 22 tyg.

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny co można w takim stadium ciąży na początek infekcji pochwy zastosowac, im szybciej zadziałam to może mi przejdzie, bo do mojego lekarza się dostać bez kolejki to dramat jakiś!!!

Gość gość
z tego co wiem to probiotyki można czyli bakterie kwasu mlekowego, kup sobie invag i zaaplikuj kapsułkę, najlepiej zrobić to na noc no ale ... mnie on pomógł jak też mi się coś takiego zaczynało. Zapytaj jeszcze farmaceutę o tantum rosa, w połogu można się tym podmywać więc może w ciąży też ale lepiej to sprawdź.

tantum rosa lekarz zalecił mi profilaktycznie- raz na tydzień ( chodzę na basen)

Gość gość
Kurcze, a mi w 25 tc gin kazala brac antybiotyk :/ a nie mam zadnej ostrej infekcji czy stanu zapalnego.. nie boli, nie piecze, mam tylko biale bezwonne uplawy :/

Gość gość
Biale, bezwonne? To normalne chyba...

Gość gość
Stosuj 3x w tyg vitagyn C, jest bez recepty. Utrzymuje odpowiednią florę bakteryjną. Jeżeli zapalenie jest bardzo zaawansowane to leć do lekarza bo dzidziusia zdrowie może być zagrożone.

Gość gość
na własną rękę w ciąży bym nie próbowała. Postaraj się umówic do gina, kobiety w ciąży zawsze wcisną, powiedz, że pilne. Infekcje są częste w ciąży, ale nieleczone mogą być niebezpieczne.

Gość gość
Mi w ciazy gin kazał brać vitagyn C, profilaktycznie 2 do 3 razy w tygodniu na noc, żeby globulka mogła dobrze się rozpuścić. Konsystencja przypomina mydło, łatwo się aplikuje. Faktycznie cała ciążę nie miałam problemu z ph czy zapaleniem.

Gość gość
pimafucin jest bezpieczny dla ciąży ja to brałam w 7 tyg 6 globulek i przeszło ale na własna reke bym nic nie brała a tantum rosa nie mozna przeciez zadnych irygacji w ciazy robic

Gość gość
Ja stosowalam lactovaginal

Gość gość
Od samego początku mam jakieś problemy z infekcjami. Jeżeli jesteś w 22 tyg. to spokojnie, jeżeli nie masz żadnych problemów z oddawaniem moczu. Upławy nie muszą od razu wskazywać na infekcję w ciąży. Oczywiście, że możesz brać jakiś probiotyk, naprawdę działa. Najlepiej dopochwowo. Np. lactovaginal, mi został przepisany w szpitalu, ale nawet farmaceuta powie, że można używać w ciąży. Dodatkowo łykać żuravit, tego przedawkować nie można, dziecku nie zaszkodzi. Najlepiej przynajmniej 3 razy dziennie, potem profilaktycznie 2. Pić sporo wody i natka pietruszki. W między czasie udać się do swojej przychodni i zrobić zwykłe badanie moczu, sprawdzić czy są bakterie. Jeżeli owszem okaże się, że są liczne udać się do ginekologa. Ale szczerze bez paniki.

Gość gość
Ja jak już muszę to tantum rosa się podmywam, nigdy nie robię irygacji, ginekolog powiedział mi, że w ten sposób i tych dobrych bakterii z pochwy się pozbywamy. Oprócz probiotyków, które można, wiem bo sama w ciąży stosowałam, profilaktycznie można także provag żelem się smarować codziennie, zakwasza okolice intymne bo ma w składzie naturalne bakterie kwasu mlekowego. Spróbuj sobie autorko. Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
W ciąży przy upławach i pieczeniu okolic intymnych pomagał mi invag. Jeżeli czułam dyskomfort zakładałam kapsułkę przez kilka dni na noc, ulgę czułam już po pierwszej dawce. Jeżeli będziesz je stosować, to pamiętaj żeby przechowywać je w lodówce, ich skuteczność wynika z tego iż zawierają żywe, polskie szczepy bakterii mlekowych, żeby przedłużyć ich żywotność należy przechowywać je w niskiej temperaturze, zupełnie tak jak z jogurtami.