Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cyjamonek

Kobiecy biznes w domu

Polecane posty

Gość cyjamonek

Drogie forumowiczki co sądzicie o takim biznesie jak produkcja świec rzeźbionych?chcę otworzyć coś własnego a ten biznes wydaje mi si eidealny. nie trzeba dużego nakładu pięniedzy zeby ruszyć z produkcją, wykonanie też wydaje sie do ogarnięcia. Koszt produkcji jednej świecy to ok 8-10 zł a sprzedają takie za ok 50-100 i wiecej zależy od wykonania i wielkości świecy oraz dekoracji. Pomóżcie czy to ma sens? Myśle ze jest to genialny pomysł dla każdej kobiety która siedzi w domu i chce cos robić, dorobić lub zrobić z tego całkiem dochodowy biznes. Znalazłam firmę która oferuje specjalne topielniki, formy oraz parafine (bo ztego co widze jest to specjalna jakas parafina elastyczna). Żeby bardziej zobrazować Wam o czym pisze podsyłam kilka linków Filmik ukazujący produkcje świec: http://www.wimp.com/decorativecandles/ Tu firma która posiada w sprzedazy potrzebny sprzęt www.manufakturaswiec.pl Widze ze tez sa na allegro. Myśle ze utwierdzici mnie w moim pomyśle, a być moze i komuś sie przysłuze i podsunę pomysł- bo koszt ruszenia z tym biznesem mieści sie w 5 tys złotych:) czyli biznes dla każdego na każdą kieszeń.

Gość gość
cyjamonek jesteś bardzo miłą dziewicą kotku:)

Gość gość
jako prostytutka zarobiła byś więcej

Gość gość
Jeśli szukasz finansowania swojego biznesu zapraszamy do zapoznania się z ofertą Biura Rachunkowego Super Księgi http://superksiegi.pl/oferta/. W naszej ofercie znajdują się pożyczki hipoteczne dla firm, kredyty dla Start Up'ów czy darmowe konta bankowe. Dodatkowo możemy zapewnić obsługę Wirtualnego Biura w tym adres do rejestracji i korespondencji, nielimitowaną obsługę korespondencji, skanowanie i przysłanie mailem. Zapraszamy, pomożemy rozkręcić Twój biznes.

Gość gość
ale tak czy inaczej musisz odprowadzać zus, prowadzić księgowość itd. a to już tanie też nie jest

Gość pitopanterka
to zły pomysł na biznes, teraz kobiety już nie muszą kupować świec, bo nie wstydzą się iść po wibrator

Gość gość
Droga autorko, są dwie opcję. Pierwsza jak nie spróbujesz to się nie dowiesz i nie zasmakujesz , ani sukcesu ani porażki i będzie cię to męczyło. Jeżeli wierzysz w ten biznes i otwierasz go ze swoich oszczędności i nikt, ale to nikt (mam na myśli bankowe czy urzędowe kredyty) nie będzie Cię sprawdzał i nękał to śmiało próbuj. Uwierz w siebie i zaczynaj. :) Druga. Ale jeżeli planujesz ten biznes otwierać biorąc jakąś pożyczkę lub dotację, zmyślą że się rozkręci to nie radzę. Można popaść w depresje i doła wkładając pieniądze w biznes który okazał się porażką. Pamiętaj też o zusach i innych kosztach. Nie chcę Cię straszyć, ale własna działalność w domu (zwłaszcza w domu) to nie jest nic fajnego, uwierz mi lepiej iść do pracy do kogoś odbębnić 8 h i mieć potem święty spokój. Wiem co mówie.

Gość gość_laara
czasami pomysł nawet"najgłupszy"/najdziwniejszy może okazać się strzałem w dziesiątkę i tylko mogę pozazdrościć pomysłu i chęci oraz odwagi do ruszenia sie i wystartowania z czymś swoim

Gość Ania_gość
warto próbować, jeżeli jesteś pewna swojego pomysłu, wtedy godziny spędzone nad własnym biznesem i zaangażowanie nie będziesz liczyła jak w normalnej pracy, ale musi być to twoją pasją - a fundusze to raczej nie problem, teraz jest wiele różnych programów, z których można skorzystać http://cenabiznesu.pl/-fundusze-na-start-firmy-od-czego-zaczac

Gość gość
Kobiecy biznes w domu x Nie wiem dlaczego ale pomyślałem od razu o prostytucji. Pozdrawiam użytkowników portalu roksa.pl