Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedza wasze 5 miesieczne dzieci na piersi

Polecane posty

Gość gość

MOj synek ma 5,5 miesiaca , rano mleczko o 8 , czasem 9 zalezy jak sie obudzi , potem 11 , o 13 obiadek zupka , purre z ziemniaczkami , to co dozwolone po 5 miesiacu , potem ok 15 cyc , o 5 tez cycus albo jakis deserek i ok 19 kaszka manna z jablkiem, albo owocowa i cycem doje . Jak jedza wasze dzieci ? Sposob zywienia skonsultowany z pediatra bo synek jest duzy i mleczko nie wystarczalo mu juz . Dajecie wode .

Gość gość
Wydaje mi się git...ja bym tej kaszy nie dawała, mi pediatra kazał dawać obiadki deseru owocowe a kasz klików nie bo to rozpycha żołądek....

Gość gość
głównie piersi:)

Gość gość
Mój wtedy był wyłącznie na piersi.

Gość gość
To co innego zamiast tej kaszki ? musi cos zjesc wieczorem bo inaczej masakra w nocy ...

Gość gość
Mój ma 10 miesięcy i pierś to podstawa do 6 miesiąca karmiłam piersią tylko.

Gość gość
A i w nocy raz o 3 albo 4 , roznie to bywa...

Gość gość
Mój ma 10 miesięcy i pierś to podstawa do 6 miesiąca karmiłam piersią tylko.

Gość gość
Mój kaszki nie je na noc bo nie chce no i w nocy pobudka co 2 godziny do cyca. Masakra

Gość gość
ja daje z nestle , z bobowity plul i nie chcial jesc

Gość gość
Mój do 7 mc tylko cyc praktycznie dostawal jakiś deserek pare łyżeczek jabłko banan obiadki te po 5 mc ltez z połowę małego słoiczka l. W nocy tez cyc ze 3/ 4 razy

Gość gość
Tu autorka ... to juz sie balam ze za malo je , cyca possie tylko chwile a przed obiadkiem daje mu cyca to nie chce a za 15 min obiad 100 -150 ml wsunie , sloiczek caly zjada a wieczorem 150 kaszki a jak zabieram to zlosci sie i placze

Gość gość
Autorko, najnowsze zalecenia zywienia niemowląt mówią, że dzieci karmione piersią powinny przez 6 msc dostawać wyłącznie pierś. Nawet bez dopajania! Z jakiego powodu zaczęłaś przedwcześnie rozszerzać mu dietę?

Gość gość
Brakowalo mu mleka a jak zjadl to zaraz byl glody a ja za nic nie moglam rozkrecic laktacji , A wieczorami i w nocy dawalam co 15 minut cyca i maly plakal ... Laktatorem odciagalam i nic nie lecialo prawie . Pediatra powiedziala ze jak ukonczyl 4 miesiace to warzywka moge dawac i kaszke lub cos tresciwszego na noc .

Gość gość
To i tak nic , niektore z mojej rodziny to by mu wszystko dawaly , Od poczatku mialam problem z pokarmem i naciskali na mm , teraz dalej karmie a oni z ironia przy kazdej wizycie czy mam mleko bo pewnie nie mam i sciemniam , ale nie w tym rzecz ... wkurzajace ...

Gość gość
Autorko (to ja od tych zaleceń) - po pierwsze, dzieci płaczą z różnych powodów, niekoniecznie z głodu. Jeśli miał dobre przyrosty to znaczy że się najadał. Wątpliwości byłyby gdyby miał słabe przyrosty albo nie przybierał stale. Po drugie: 80% pediatrów jest niedouczona po starej szkole. Mają w nosie że zalecenia się zmieniły, mają w nosie najnowsze badania. Zalecenie o wyłącznym karmieniu mlekiem mamy przez 6 msc wydało nasze ministerstwo zdrowia! To nie są żadne herezje. We wszystkich nowych tabelkach to widnieje. A co do rodziny...brak mi słów. Wydaje mi się, że nie zdajesz sobie sprawy jaką wspaniałą rzecz robisz dla swojego dziecka karmiąc je piersią. Polecam Ci blog "Hafija" o karmieniu. Poczytaj, zainspiruj się i dowartościuj. Twoja rodzina to debile. Przepraszam, musiałam sobie ulżyć. Z czego się śmieją? Że karmisz piersią? Miej ich w nosie! Rób swoje i bądź z siebie dumna,

Gość gość
Aaaa. A piersią karmi się na żądanie. Nie wg godziny ani nie przydziela się liczby karmień na dobę. Moja córka ma 9 msc i nie potrafię Ci powiedzieć ile razy ją karmię. Może 8 a może 13..? Kto to wie, karmię jak jej się zachce, albo jak ja chcę mieć chwilę wolnego i się połozyć to jej pierś daję. W nocy 2 razy jak fajnie śpi a jak gorzej to czasami i 6. To właśnie oznacza na żądanie. Wiesz, że laktacja zależy od tego jak często dziecko je? Dawaj mu więcej to i laktacja się poprawi :-)

Gość gość
Oj nie o to chodzi , laktatorem jak sciagalam to kilka kropel polecialo i to wszystko . Nadal karmie piersia , a godziny podalam orientacyjnie bo w takich godzinach najczesciej je , karmie na zadanie . A wieczorami to denerwowal sie przy piersi , teraz sie przyzwyczail do nowych posilkow , na razie warzywka no i ta kaszka na wieczor + cycus .

Gość gość
A ostatnio przy wizycie sie dowiedzialam ze jak bedzie mial 8 miesiecy to moge mu dawac czekolade ..... dobrze ze rzadko tam jezdzimy .:/

Gość gość
A laktatorem odciagalam po karmieniu na pozniej zeby zostalo ...