Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska powinna się dogadać z Rosją i przywrócić granicę z 1939 roku

Polecane posty

Gość gość

Kto jest za?

Gość gość
Jak najdalej od ruskich. To nie są nasi bracia i sprzymierzeńcy (od 1600r) mamy z nimi problemy.

Jestem przeciw. x Mam w Białymstoku znajomych i musiałbym jeździć do nich "na paszport" :(

Gość gość
ale jakim cudem był polski

>>>ale jakim cudem był polski<<< Po 17 września nie bardzo :(.

Gość thx451
Bez względu na sentymenty do Kresów, jest to zarówno niemożliwe, jak i bezcelowe i przede wszystkim szkodliwe. Nie potrzeba nam robić sobie wrogów ani z Białorusinów (nie mam na myśli Łukaszenki), ani z Litwinów (którzy i tak tradycyjnie nas nienawidzą :D i nawet im się nie dziwię, ale g****o mnie ich kompleksy obchodzą), ani podbijać nienawiść wśród faszyzujących Ukraińców (oczywiście tylko część ekscytuje się Banderą). Z Rosją to się dogadywać mogą silni, jak Chińczycy, my nie mamy im niczego do zaoferowania, poza tym, co mogliby ukraść, gdyby tu weszli. Nie mówiąc o tym, że wschodnia granica sprzed września 39, to się zaraz skojarzy Niemcom z zachodnią, również sprzed tej daty. Stalin, to całkiem dobrze wymyślił, niestety. Jedyna korekta graniczna, która miałaby sens, to przyłączenie tzw. Kaliningradu, do Polski. Ale jest to oczywiście niemożliwe i dam sobie łeb obciąć, że gdyby nawet było, to pierwszą ofertę złożą nasi "przyjaciele" z Niemiec :D

Absolutnie przeciw. Autor powinien wziąc jak najszybciej zapomniane leki, bo mu się miesza w głowie... Polska ma określone standardy, i nie przesuwa granic innym krajom, nie kradnie terenów, należących do innego kraju. To Rosja, i tylko Rosja tak robi- w swojej mentalności nie dorosła do czasów współczesnych, do honorowania paktów międzynarodowych i umów.

Gość gość
jak najbardziej i najdalej powinniśmy sie trzymać z dala od niemców i całej unii zachodniej !