Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola12

mam problem z moim pieskiem

Polecane posty

Mam taki problem i pisze tutaj bo moze ktos mi pomoże! mam psa husky, nigdy nie bylo z nim wiekszych problemow czasami uciekal ale zawsze sam wrocil albo ktos z domownikow go przyprowadzil, czasami udusil jakas kure czy kota no ale taki ten pies juz jest, staram sie dbac o niego jak najlepiej potrafie, ale chyba cos zrobilam zle. Piesek sie zmienil troche, zaczal uciekac niewiadomo nawet ktoredy bo zawsze jak znalazl jakas dziure w ogrodzeniu to sie ja zalatalo i byl juz spokuj. teraz chyba przechodzi przez ogrodzenie chociaz niezlapalam go na tym. Uciekanie to nie jest problem. Najgorsze jest to ze teraz jak ucieka to biega po calej miejscowosci juz nie czeka przy bramce zeby go ktos wpuscil do domu, jest agresywny dla ludzi, którzy poruszaja sie po drodze, ugryzl ostatnio sasiada, pozniej atakowal sasiadke. Wymyslam juz wszystko byle tylko jakos temu zaradzic, kocham go i niechce go stracic chociaz wiele osob mi mowi ze jest niebezpieczny i trzeba go uspic, niechce tego. doradzali mi pastuchy ale sie okazalo ze moze to razic pradem dzieci a za siadka jest przedszkole, bylam po porade u weterynarza i juz sama nie wiem jak zaradzic temu problemowi, ktorym jest to ze jak ucieknie to straszy i atakuje ludzi, którzy sie juz skarza, nie raz juz ugryzl domownika i co ja mam zrobic?

Gość ewia
tutaj ci nikt nie pomoże,zaloguj się na forum "Dogomania" to ci podpowiedzą co masz robić

Prawdopodobnie zrobiłaś jakiś błąd w jego ''wychowaniu'' . Po pierwsze nie ma ''łagodnych'' i ''groźnych'' psów. Psy (jak i inne zwierzaczki ) należy traktować dosłownie jak członków rodziny bez wyjątków. POD ŻADNYM POZOREM NIE DAJ GO UŚPIĆ!!. Jak byś go uśpiła to tak jakby jakiś rodzic zabił swoje dziecko bo byłoby ono chore umysłowo. Każdy zwierz ma prawo żyć nawet jeśli jest jak ty tam mówisz ''groźny''. Nie traktuj go teraz jak jakiegoś ''więźnia'' czy coś, nie zakładaj mu kagańca anie żadnych rzeczy które go będą boleć lub będzie się z tym czuł nie konfortowo czyli jak ten kaganiec czy np jak go przywiążesz do budy. Może po prostu ten piesek potrzebuje więcej ruchu po za ogrodzenie albo jest właśnie traktowany w sposób z używaniem kagańców itp i próbuje to nie wiem, rozładować gryząc ludzi? . Przede wszystkim staraj się go kochać takim jakim jest :) Mam nadzieje że ci choć trochę pomogłam ;) Pozdrawiam i powodzenia z pieskiem :D.

Gość gość
Nie niezakladam mu kaganca ani nic z tych rzeczy, caly czas traktuje go tak samo, niedawno wrocilismy z biegania ale i tak juz stal przy bramce gotowy do ucieczki , musialam go tak zabezpieczyc zeby nieuciekl bo boje sie ze rano sie obudze i sie okaze ze kogos pogryzl

Gość gość
".... czasami uciekal ale zawsze sam wrocil albo ktos z domownikow go przyprowadzil, czasami udusil jakas kure czy kota no ale taki ten pies juz jest, staram sie dbac o niego jak najlepiej potrafie,..." X X Padłam po tym opisie. Nie starasz się zupełnie. Twoje "starania" stały się efektem twojej lekkomyślności i brak starań. Szkoda psa i szkoda słów na jakiekolwiek porady bo jesteś za lekkomyślna żeby nie powiedzieć...głupia.

Gość gość
ale jak mnie zrozumialas? chce poznac twoja opinie bo moze mi pomoże, chodzilo mi o to ze jak uciekl to zawsze go szukalismy dotad az sie znalazl zeby nieblakal sie niewiadomo gdzie

Gość gość
i niby dlaczego sie niestaram? wlasnie staram sie i dlatego tu pisze zeby znalezc jakies rozwiazanie ale widze ze to byl blad zeby tu pisac bo pogadac to sobie kazdy moze a i pewnie i tak nie bylas w takiej sytuacji

Gość gość
przepraszam ze wystepuje jako gosc

Gość gość
pies ci uciekal zagryzl kure, a ty piszesz, ze nie bylo z nim wiekszych problemow? bo to taki pies? Co za bzury!!! pies jest niewychowany! kazdego psa da sie ulozyc, KAZDEGO. to jak sie zachowuje jest wina wlascicieli, a nie tego ze jest taka a taka rasa! dbanie o psa to nie tylko przytulaski, smakolyki i spacerek, psa trzeba socjalizowac! masakra...

Gość gość
Mysle ze powinnas skonsultowac się ze sprawdzonym weterynarzem, koniecznie powinnas to skonsultowac ze specjalista. Z wlasnego dosiwadczenia mogę ci polecic http://www.weterynarz.pila.pl/, wiele razy pomógl mi przy problemach z moim psiakiem

Gość gość
Może zamówisz mu specjalny kojec i budę? My tak zrobiliśmy i dzięki firmie www.dobrekojce.com nasz pies ma teraz bezpieczne i wygodne miejsce do mieszkania.

Gość gość
Chetnie przerobie go na mielone. Podobno psina jest zdrowa. A ty zastanow sie czy nie skozystac zmej propozycji bo jak zagryzie jakies dziecko lu ciezko kogos pogryzie to z rok bedziesz pisty w ciupie starym garuchom lizac.:-P

Gość abcd98764
Może warto go wykastrować? Może to jest reakcja na zapach cieczki (psy wariują bardzo długo). Mój też uciekał, ale był raczej typem tchórza:). A Husky, to psy które potrzebują wybiegania się, może warto z nim biegać, albo iść do lasu, rzucać patyki :)

Gość gość
Poszukaj behawiorysty i oddaj na szkolenie. Niebezpieczny pies biegający sam może zagryźć innego psa, nie pomyślałaś o tym?