Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowa anonimka pozdrawia

Jaki to rozmiar stanika ??

Polecane posty

Rozmiar stanika jaki kupowałam do tej pory był 38/85 B, miałam wrażenie,że był za mały. na internecie poszperałam w rożnego typu kalkulatorach i wyszło, że powinnam nosić 70C ( biust:87, pod 70 {cm} ). zakupiłam więc stanik na którym było napisane 36/80 C. Dziewczyny: Czy dobrze wybrałam? Jeżeli nie, to jaki powinnam mieć ? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź! :)

Gość gość Edyciak
Jeśli kalkulator wyliczył, że powinnaś nosić 70 c, to powinnaś przymierzyć choć ze dwa modele tego rozmiaru. Jeśli coś będzie nie tak leżało to szukaj innego rozmiaru ale podobnego np. 75c, 70d. Jeśli pod biustem masz 70 cm to na pewno nie 80 c. Wg mnie twój rozmiar to ok . 70d- 65 e. Zależy jaki krój.

Gość gość
yyyrhrgrg

Gość gość
Czemu skoro masz pod biustem 70 cm kupiłaś stanik z obwodem 80 cm? Jak chcesz go nosić? Na kokardkę wiązać? :o :P Nie mówiąc już o tym, że miseczka w 80C też jest sporo większa od tej w 70C (podobna objętościowo do miseczki w... 70G). Przy twoich wymiarach zacznij od mierzenia 65E z firm polskich (oprócz Ewy Michalak - u niej rozmiar liczysz na stronie), a z angielskich 30DD. Z firm na takie wymiary polecam zwłaszcza wspomnianą Ewę Michalkak, Onlyher, Audelle, Charnos, Affinitas/Parfait by Affinitas, Change. Zobacz na stronie "stanikowa mapa" czy nie masz w pobliżu porządnego sklepu z brafittingiem, to by było najlepsze wyjście na początek.

Gość gość
Pod biustem 70 cm to musisz mierzyć rozmiary 65 ewentualnie 70, nigdy w zyciu 80. Sama mam 78 cm pod biustem a noszę rozmiar 75.

Tylko że jak kupiłam ten 36/80 C to jest bardzo ciasny w obwodzie, chociaż zapinany na ostatni jest. Wiec po czym to idzie ?

Gość gość
Wiec po czym to idzie ? x Po jakiemu to? Pisz po polsku.

mówicie mi 70d, ten stanik jest bardzo duży...

Gość gość
poszukaj w swoim mieście sklepu z brafitingiem. Na sto procent masz źle dobrany rozmiar. Za duży obwód (jak można nosić 80-tkę skoro ma się 10 cm mniej?!) i za mała miska.

Gość ochhhhhhh
Ochhhhhh.

Gość gość
70D ma miseczkę MNIEJSZĄ niż 80C. :D

Gość gość
A jak zakładasz to nieszczęsne 80C? Wygarniasz biust do miseczek (trzeba sięgać aż za pachę) czy ot tak, jak bluzkę, i pół piersi trafia pod obwód? ;) I co się dzieje, jak zsuniesz ramiączka i w tym staniku podskoczysz, zostaje na miejscu jak przyklejony czy może się przesuwa? Tutaj poczytaj o zakładaniu: http://smallcup.blox.pl/2012/03/Zakladamy-biustonosz-cz-II-Przewodnik-obrazkowy.html

nie rozumiem, jak można kupić biustonosz 80 z obwodem 70? aż nie wiem jak się zreferować do takiego posta...

wybacz Bookworm nie wszyscy są tacy ogarnięci w tym temacie jak Ty wiec może lepiej serio nic nie pisz.. Tak wygarniam. jak podskoczę wszystko jest na miejscu jak byc powinno, zotaje na miejscu. powtarzam po raz kolny niby ma obwód 80 ale jak go zakładam to zapinany jest na ostatni i pasuje jak ulał jest odpowiednio ciasny.

Dziękuje również za link wyżej mi polecony. Można powiedzieć, że dzięki temu artykułowi i zawartych w nim odniesieniach, zrozumiałam, co najistotniejsze.

Gość gość
powinien być odpowiednio ciasny zapinany na pierwszą, zewnętrzną haftkę; materiał się rozciąga w użytkowaniu i potrzebny jest zapas

Tak wiem. Dlatego wiem że obwód jest dobry, mimo że jest on 80C ale problem znowu jest z miseczka bo jest trochę za duża. i jak tu dobrać stanik :(

Gość gość
No a jak nie ma być za duża, jak ona jest na kogoś, kto ma prawie 10 cm w biuście więcej niż ty? ;) Idź do brafitterki, a jak nie możesz to pomierz w sklepach 70C-D, 75B-C, pooglądaj dopasowania na Balkonetce (tam też możesz pytać o pomoc), pooglądaj filmiki tu: https://www.youtube.com/user/MyBrapl https://www.youtube.com/channel/UCYEjuYI3acmWML7JlFqnkIQ I się nauczysz dobierać :)

no to w końcu jak? jedni mówią że to 80 jest pod biustem, a drudzy że w biuście, więc ??