Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikkona

Nieprzyjemny zapach miejsc intymnych. Jak temu zaradzić?

Polecane posty

Gość tikkona

Witam, zauważyłam po porodzie, że zmienił mi się bardzo negatywnie zapach miejsc intymnych. Nie wiem za bardzo jak sobie z tym poradzić :( Moja pani gin mówi, że wszystko jest ok i nie wie, co może być tego przyczyną. Macie może jakiś pomysł, jak temu zaradzić?

Gość gość
a robiła ci np. cytologię ostatnio?

Gość gość
Bo ginekolodzy, zwłaszcza kobiety, to najbardziej niedouczeni lekarze jakich można spotkać. Nie chodź do niej więcej, bo to żenujące, że nie wie, jaka jest przyczyna. Wszystko zależy od tego, jakie dokładnie masz obbjawy i jak silny jest ten niemiły zapach. Po porodzie najczęściej jest grzybica - białe, serowate upławy po miesiączce i niezbyt miły zapach, ale nie bardzo intensywny. Mogą być zapalenia cewki moczowej. Jeśli upławy są bardziej bezbarwne albo nie ma żadnych, za to zapach jest bardzo silny, podobny do rybiego, to jest to waginoza bakteryjna, czyli brak pałeczek kwasu mlekowego powodujące namnażanie się bakterii beztlenowych. Może być przy tym nietrzymanie moczu. W obu przypadkach jest też swędzenie pochwy i o***tu. Obie przypadłości wymagają zmiany diety, wykluczając przede wszystkim słodycze i unikając produktów kwasotwórczych. Pierwsze możesz leczyć lekami od lekarza i globulkami z pałeczkami kwasu mlekowego oraz ziołami do picia lub w kapsułkach, drugie najprościej witaminą C w kapsułce (koniecznie) dopochwowo na noc lub Iladianem Direct Plus dostępnym bez recepty.

Gość gość
Z domowych środków polecam podmywanie - w litrze ciepłej wody rozpuścić łyżkę sody oczyszczonej, stosować raz dziennie, po ustąpieniu objawów, 2-3 razy w tygodniu.

Gość gość
gość dziś Naprawdę polecasz środek zasadowy do użycia w "strefie kwaśnej"? Witaj grzybico!

Gość gość
gość dziś Naprawdę polecasz środek zasadowy do użycia w "strefie kwaśnej"? Witaj grzybico! xxxxxxxxxxxxxxxxx Tak, polecam,

Gość gość
"gość dziś gość dziś Naprawdę polecasz środek zasadowy do użycia w "strefie kwaśnej"? Witaj grzybico!" Jeżeli niewiele wiesz i nie chcesz się dowiedzieć, to po co w takim razie pytasz o poradę? Wit. C nie jest środkiem zasadowym i nie spowoduje grzybicy. Może dopiero stać się środkiem zasadotwórczym i to jedynie w przewidzie pokarmowym. W pochwie zakwasi jej środowisko, tak jak potrzeba. Ale jeśli wolisz się męczyć ze stanami zapalnymi, to proszę bardzo. Ja Ci dałam wyczerpujące odpowiedzi, ale jeśli sama nie będziesz chciała sobie pomóc, to nikt Ci nie pomoże.

Gość gość
iladian szczerze polecam na te sprawy, 2-3 dni i po brzydkim zapachu i upławach

Gość gość
ze srodkow naturalnych polecam kwiat jasnoty białej do parzenia i podmywania

Gość Specjalista ds probiotyków
Być może taki zapach zawiązany jest ze zmianami hormonalnymi ? może Pani zrobić badania hormonów a także wymaz w kierunku bakterii i grzybów. Polecam profilaktyczne stosowanie probiotyków ginekologicznych które wspomagają odbudowę prawidłowej flory pochwy. Po więcej informacji na temat zdrowia intymnego zapraszam na stronę invag.pl

Gość gość
umyj sie:D

Gość truskaweczka24
Do Piwosz93 Ha ha ha właśnie miałam to polecić. Ty może zostań ginekologiem. Pewnie nie jedna oglądałeś.:-)