Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćtabketka

zabójstwo dziecka

Polecane posty

Gość gośćtabketka

Czy po prostu tabletka 72 po. Co sądzicie?

Gość gość
nie da się dziecka zabić tą tabletka :classic_cool:

Gość gość
Podobno ma być.legalna juz niedługo, bez recepty w Polsce. Juz widzę kolejki i seks bez zabezpieczeń bo przecież są te tabletki. wiele osób uważa że taka metoda to nic, jednak jest to prEdwczesne poronienie czuli.innymi słowy zabójstwo.

Gość gość
nie da? to zwykle zabójstwo!

Gość gość
aha czyli jak oddaję krew do badania przy tym procederze giną moje komórki czyli to też zabójstwo :classic_cool:

Gość gość
nie zabójstwo, bo po 72 h to nie jest żadne dziecko...

Gość gość
Jest zaplodnionym zarodkiem który dzięki tym tabletka się nie zagnieżdża. To jest juz.Człowiek

Gość gość
to nawet nie płód tylko zygota :D

Gość gość
czy wy biologi w gimnazjum nie mieliście czy co? człowiek jest w tedy gdy może samodzielnie funkcjonować

Gość gośćtabketka
nie wiem co sądzić o legalności tego bez recepty, będzie pełno małolatów w ciąży bo będą uważany ze ta.metoda to nowa metoda antykoncepcji jak tak pomyśleć to już jest człowiek. I tak jakby dokonujemy zabójstwa juz lepiej żeby do tego zapłodnienia nie doszło

Gość gość
mega interesujące, kogo obchodzi pieprzenie religinych fanatyków

Gość gość
Kodeks karny nie kwalifikuje aborcji w żadnym stadium jako zabójstwa. Kobieta, która się jej podda nie jest w żaden sposób karana, ew. osoby, które jej pomogły, np. lekarz. Ja uważam, że aby cos zabić, to coś musi być zdolne do samodzielnego życia. A komórki po 72h to po prostu komórki, takie jak np. wydalane podczas okresu.

Gość gość
Nie religijnych fanatyków, tylko totalnych idiotów co na zygote mówią dziecko :-)

Gość gość
na religie nie chodziłeś? Człowiek jest człowiekiem od momentu poczęcia

Gość gość
Zresztą możecie sobie myśleć co Wam się podoba, a kobiety usuwały ciążę od dawien dawna i będą usuwać. Lepiej już wziąć taką tabletkę, niż później iść na skrobankę w którymś tam miesiącu, bo zanim taka kobieta pieniądze zbierze, to z 2 albo 3 miesiące miną.

Gość gość
jeżeli chodzi o biblie to pisze jasno że płód to nie dziecko x "Niech przeminą jak ślimak, co na drodze się rozpływa7, jak płód poroniony, co nie widział słońca. " x "Nie żyłbym jak płód poroniony, jak dziecię, co światła nie znało. " x "Gdyby mężczyźni bijąc się uderzyli kobietę brzemienną powodując poronienie, ale bez jakiejkolwiek szkody, to zostanie ukarany grzywną, jaką nałoży mąż tej kobiety, i wypłaci ją za pośrednictwem sędziów polubownych. 23 Jeżeli zaś ona poniesie jakąś szkodę, wówczas on odda życie za życie, 24 oko za oko, ząb za ząb, rękę za rękę, nogę za nogę, 25 oparzenie za oparzenie, ranę za ranę, siniec za siniec. "

Gość gość
gość dziś na religie nie chodziłeś? Człowiek jest człowiekiem od momentu poczęcia Przecież nie każdy wierzy w Boga... Bóg nie wiadomo czy istnieje, a biologia to fakty naukowe...

Gość gość
A nie lepiej urodzić? Chcielibyscie byc tak spuszczeni w klopoe qlbo wyskrobani? Bo nie maxie jeszxze rąk nog i glosu?... Myslenie zalosne i samolubne

Gość gosciowa
to nie jest zabójstwo, ta tabletka nie dopuszcza właśnie do zapłodnienia, działa identycznie tak jak tabsy (jednak w silniejszej dawce). Poza tym ty nieoduczona krowo, 90% kobiet po zażyciu tej tabletki zaczyna się regularnie zabezpieczać, więc to obala jakoby mit, że ta tabletka sprawi, że ludzie zaczną uprawiać seks bez gumek itp itd. Te dane statystyczne są ogólnie dostępne, ale oczywiście ty pewnie po angielsku czytać nie umiesz.

Gość gość
Niech ma was w opiec niewierzący bo po śmierci bedzicie mieć prZekichane. Nikt nie wierzy, ale kazdy w ostarnich chwilach Życia jeszcze zaplacze za Bogiem. Aborcje, te tabletki to zwykle zabijanie, samolubne i złe...

Gość gość
gość dziś A nie lepiej urodzić? Chcielibyscie byc tak spuszczeni w klopoe qlbo wyskrobani? Bo nie maxie jeszxze rąk nog i glosu?... Myslenie zalosne i samolubne Nie, nie lepiej urodzić...nie każda kobieta chce rodzić, a seks nie jest tylko w celu prokreacji... gdybym została wyskrobana, to by mnie po prostu nie było, nic bym nie czuła, nie mogłabym chcieć albo nie chcieć, taki byłby wybór mojej matki i tyle...

Gość gość
Lepiej ci jak kogos pojedziesz bo sama jestes nekana? W internecie na szczescie mozna :) 'niedouczona krowo' tabletka zapobiega zagniezdzeniu sie zarodka tym samym wywalajac go z pochwy. Tragedia ze wszyscy prawie maja takie zdanie...

Gość gość
myślicie tylko o sobie

Gość gość
gość dziś Niech ma was w opiec niewierzący bo po śmierci bedzicie mieć prZekichane. Nikt nie wierzy, ale kazdy w ostarnich chwilach Życia jeszcze zaplacze za Bogiem. Ja nie wierzę, może coś tam jest, ale niekoniecznie akurat Bóg chrześcijański,a w ostatnich chwilach każdy boi się śmierci i to naturalne, że szuka jakiegoś oparcia...

Gość gośćtabketka
najlepiej po prostu dobrze sie zabezpieczać i nie martwic bahorkami ;)

Gość gość
g****o wiesz, ta tabletka po to co innego niż tabletka wczesnoporonna, ludzie, czy wy czytać nie umiecie czy co? tabletka po opóźnia owulację, działa tak jak tabsy, TO NIE ZABÓJSTWO, tabletka wczesnoporonna to co innego. Kobiety w Polsce naprawdę są głupie

Gość gość
Jak trwoga to do Boga!

Gość gość
Ale dlaczego osoby będące przeciwne tabletkom 72 h czy nawet aborcji mówią innym, co mają robić? Ja jako osoba popierająca aborcję farmakologiczną w pierwszych tygodniach, nikogo do niej nie namawiam... chce kobieta rodzić-proszę bardzo, słowem się nie odezwę na temat aborcji. A dlaczego przeciwniczki mają mi kazać rodzić? Uszanujcie moje poglądy i mój wybór.

Gość gość
trudno pojąć kafeteriuszki, że nie każdy w tym kraju deklaruje przynależność do KK? :) mnie wasze wytyczne nie obejmują. w londynie też biegają fanatycy pokrewnej religii i oblewają kobiety kwasem / biją pijących alkohol. :)

Gość gość
Tylko wezmy pod uwage kwestie "lepiej urodzić". Czy 15-18 lat będzie tak uważała? Poród jest bolesny, sama ciąża jest okropna. Czy taka nastolatka o tym pomyśli? Wątpie