Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alice1987

mam genialne dziecko

Polecane posty

Gość Alice1987
okropne jesteście , chciałam się pochwalić po prostu, bo mój skarb tak dobrze się rozwija jestem dumna bo u mojego brata dziecko 10 m-cy strasza a na nocnik wcale nie chce siadać a moja tak pięknie siedzi, i mówi więcej niż tamta w jej wieku, i zaczeła o wiele wcześniej chodzić niż ta od brata. i uważam że to moja zasługa gdyż zdrowo ją karmie i mówię do niej

Gość gość
I oczekujesz pewnie orderu za wybitne osiagniecia?To powiem Ci, ze córką znajomej miala 9 miesięcy i 8 dni kiedy sama zaczęła chodzić. Mówiła mama, tata, baba. Więc wybacz ale nie masz genialnego dziecka tylko zupełnie zwyczajne

Gość gość
Aha i ja też SAMA gotuje ryż czy kasze. Wyczynem byłoby gdybyś sama wychodowala a tak dupą, jesteś przeciętna i twoje dziecko też.

Gość gość
Ok autorko twoje dziecko rozwija sie prawidłowo a nie jest genialne

Gość Alice1987
naprawdę w dzisiejszych czasach mało jest takich dzieci jak moje moja mama też tak uważa, mamy porównanie z dzieckiem brata i nie tylko , dziecko brata 20 m-cy , na nocnik nie siada bo za późno zaczęli naukę, jest nieśmiałe bo mało do niej bratowa mówiła, a chodzić zacząło dopiero jak skończyła roczek

Gość gość
Nasze matki i babki też SAME gotowały ryż i kasze, oraz bardzo szybko odpieluchowywały dzieci (nie było pampersów, tylko tetrówki, które trzeba było gotować, prasować, żadnej się nie chciało tego robić dłużej niż rok). Na dodatek dawniej dzieci wychowywały się w rodzinach wielopokoleniowych, zawsze ktoś był w domu, rodzeństwo/ dziadkowie, więc siłą rzeczy uczyły się mówić. I jakoś nie widać wysypu geniuszy :D nie przesadzaj autorko :)

Gość gość
Aaaa i nieśmiałość jest cechą wrodzoną, nie zależy to od wychowania. Sama mam troje dzieci, dwoje przebojowych i jedno nieśmiałe. A nieśmiałe dziecko nie jest gorsze!

Gość gość
Autorko gdybym napisała Ci co robiło moje dziecko około roku to musialabys się schować. Zrozum, ze to żaden wyczyn ze dziecko mówi wyrazy dwusylabowe. Nie odpowiedzialas czy wola na nocnik

Gość Alice1987
Autorko nie przejmuj sie o tutaj żadna ci nie powie,ze twoje dziecko jest ponadprzeciętne.Gratuluję ci:) masz rację,ze z dzieckiem brata jest cos nie tak,ale to przez zaniedbanie rodziców

Gość gość
no nie mogę :D

Gość gość
Alice zapomniałaś się przelogować:D

Gość gość
Buhahaha xD Sama ze sobą rozmawia ;)

Gość Alice1987
ktoś się podszywa pode mnie

Gość gość
Tak,tak i akurat dziwnym trafem podszyw cie popiera:D

Gość gość
13:21 - dokładnie :)

Gość gość
Widać na jakim poziomie jest ta kobieta . :D Nie ma z kim dyskutować ;)

Gość gość
A więc jak twoje dziecko woła na kupę ? bardzo mnie to ciekawi

Gość Alice1987
Siedzi grzecznie na nocniku jak ją posadzę i siusia lub robi kupę, w porównaniu z innymi dziećmi co uciekają z nocnika lub krzyczą to jest super, w porównaniu z dzieckiem brata 20 m-cy które nie chce siadac na nocnik

Gość gość
To chyba z twoim dzieciakiem jest coś nie tak, bo zdrowy dzieciak nie będzie siedział jak trusia na nocniku i czekał nie wiadomo na co. Dziecko brata ma normalny odruch, widocznie jest żywiołowe i energiczne, jeszcze się nauczy, za to twoje dziecko będzie siedziało jak trusia tam, gdzie je posadzą..

Gość gość
Na twoim miejscu przeszłabym się z dzieckiem do lekarza. Tak jak ktoś wyżej napisał to nie jest normalne coś może się dziać.

Gość gość
dziecko raczej nie jest żywiołowe?

Gość gość
czyli dziecko robi kupę na komendę? czy jak pies na czas?lub określoną godzine?:(

Gość Alice1987
Głupie jesteście, jest żywiołowa , przecież już chodzić zaczęła, jak miała 8,5 miesięca juz zaczęła raczkować i stawać to bardzo wcześnie nie mówcie że nie. Ona wie że na nocniku trzeba posiedzieć i sie załatwić po prostu bardzo dużo już rozumie wiecej niż dzieci w jej wieku

Gość Alice1987
Aportuje, reaguje na siad i waruj :)

Gość gość
kobieto, jak chcesz sama ze sobą rozmawiać to do lustra se pogadaj

Gość gość
mam wrażenie, że tresujesz dziecko jak psa ;) Współczuję szczerze.

Gość gość
eeee jak umie warować to faktycznie genialna ! haha :)

Gość Alice1987
Zazdroscicie mi i tyle pewnie jestescie brzydkie a wasze dzieci maja smarki wielkosci ciezarowek z kefirem

Gość gość
Twój geniusz to pewnie w ogóle nie smarka, bo mama nie pozwala... Przecież geniuszowi nie wypada... Matka wariatka tylko Szkoda dziecka.

Gość Alice1987
Głupie jesteście, jest żywiołowa , przecież już chodzić zaczęła, jak miała 8,5 miesięca juz zaczęła raczkować i stawać to bardzo wcześnie nie mówcie że nie. Ona wie że na nocniku trzeba posiedzieć i sie załatwić po prostu bardzo dużo już rozumie wiecej niż dzieci w jej wieku