Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alice1987

mam genialne dziecko

Polecane posty

Gość Alice1987

Moje dziecko ma prawie 10 miesięcy i już chodzi, do tego już robi kupe i siusiu do nocnika, i już mówi mama , tata, baba . Mam genialne dziecko , czy ktoś z Was też tak miał? Ale ja do dziecka dużo mówię,i gotuje zdrowe obiady pełne warzyw , daje dużo owoców. Sama gotuję ryż czy kaszę , nie daje jej tych okropnych kaszek bobovita czy nestle bo to niezdrowe A do picia tylko wodę, po co dawać te pełne cukru soczki Może dlatego moje dziecko tak dobrze się rozwija

Gość gość
ale niby co jest genialnego w Twoim dziecku??

Gość gość
No faktycznie sukces!! Chodzi w 10 miesiącu!!! Nie mów!!! Większość dzieci chodzi dopiero po 3 roku życia!!!!! Geniusz nad geniuszami!!!

Gość gość
A czytac****isać umie? Jak nie, to wcale nie jest genialne!!!!! Powinno też już umieć projektować graficznie strony i mieć prawo jazdy kategorii C, bo B jest dla półroczniaków!

Gość Alice1987
no jak to przecież napisałam nie ma 10 m-cy a juz chodzi , woła mama, tata , baba i korzysta z nocnika większość dzieci chodzi dopiero koło roku, mało mówią bo rodzice do nich mało mówią, a pieluchy noszą do 2 roku życia znam mnóstwo takich przypadków , żadne nie rozwijało się tak dobrze jak moje

Gość gość
a to ze robi siku i kupe na nocnik to lepiej bys przemilczała, bo sam nie woła a Ty go sadzasz na siłe i obciazasz mu kregosłup, wstydz sie

Gość gość
Koniecznie wyślij je zaraz na studia i nadal gotuj kasze.

Gość gość
ja też mam genialne, właśnie wygrało olimpiadę z matematyki na szczeblu wojewódzkim!

Gość Alice1987
dziecko mojego brata ma juz 20 miesięcy a wogóle nawet na nocnik nie chce siadać , za późno i za rzadko ją sadzali to teraz mają problem

Gość gość
Słabo, moja w tym wieku już Harvard kończyła :)

Gość gość
Co za pustak ;) Nie Twoje dziecko nie jest genialne.. Rozwija się normalnie. Po drugie poczytaj może trochę to dowiesz się, że w tym wieku nie powinno się sadzać dziecka na nocnik... Robisz mu krzywdę...

Gość gość
Nie wiedziałam, że geniusz mierzy się tym, że dziecko chodzi!!!!! Ciekawe zatem ile miał Einstein jak zaczął chodzić. No i do wszystkich mam, których dzieci zaczęły chodzić po 12 miesiącu życia --> przygotujcie się na to, że wasze dzieci będa głupie :( Co za debilizm!

Gość gość
Geniusz ! Geniusz ! Sam, osobiście produkuje siusiu i kupy !

Gość gość
Einstein sam odbierał swój poród ! Taki genialny umysł ;)

Gość gość
Następna kiepska prowokacja

Gość gość
;)

Gość gość
realna głupota stukniętej mamuśki

Gość Alice1987
Ja krzywdę? To raczej moja bratowa dziecku krzywdę zrobiła , nie przyzwyczajała on małego do nocnika i mała ma 20 miesięcy i jeszcze nie woła. Jest nieśmiała bo ona malo do niej mówi, i karmiła ją tymi kaszkami i soczkami i dziecko teraz gorzej się rozwija

Gość gość
Skareńku ty na prawdę troszeczkę się dokształć a później dopiero się wypowiadaj.

Gość gość
gdybyś nie rozpisała się na temat zdrowego jedzenie,uwierzyłabym,że ten temat to nie prowo.No ale nie udało się,przedobrzyłaś

Gość gość
To, że się wysra na nocnik a nie w pieluchę to nie znaczy, że jest genialne. Geniusze z reguły bardzo wolno się rozwijają pod kątem czynności przy sobie. Przykład z mojej rodziny, może coś Tobie uzmysłowi. Mojego chrzestnego syn w wieku 3 lat czytał, nie chciałem wierzyć, dałem mu książkę Karola Maya (western) i zaczął czytać, gdybym nie słyszał to bym nie uwierzył, potem angielskiego w wieku 5,6 lat zaczął się uczyć. Wszystkie olimpiady wygrywał (zwłaszcza matematyczne), z kangura (taka olimpiada była, nie wiem czy jest jeszcze) dzięki temu miał nagrody jakieś tam legolandy. Był we francji, holandii i w niemczech. Za to jak miał 8-9 lat to butów nie umiał zawiązać. Skoro Twoje dziecko tak dużo umie przy sobie to znaczy, że nie będzie geniuszem (geniusze nie radzą sobie z takimi sprawami w tym wieku). :-)

Gość gość
Coraz cieńsze są te prowokacje. 0/10.

Gość gość
to chyba nie prowo, znam osobiście taka jedna, moja koleżanka

Gość gość
A dlaczego sama nie hodujesz ryżu i kaszy w ogródku?

Gość gość
a jak twoje dziecko woła jak chce kupę? Pewnie: "szanowna pani mamo, czy ja mogę skorzystać z toalety, bo mam potrzebę fizjologiczną?"

Gość gość
Prowo, widać gołym okiem. Dostajesz 1/10, bo jednak jakieś sfrustrowane kwoki się nabrały.

Gość gość
a ty mamuśko wiesz, że najlepiej dla kręgosłupa jak dziecko zacznie chodzić ok 13 r.ż? a tak na marginesie- robi kupsko do nocnika ale czy woła ? hah

Gość gość
Aaa to. Twoje jest jakies niedorozwiniete moja jak byla w brzuchu to juz recytowala wiersze jak wyszla z brzucha to powiedziala 'kurde w koncu na zewnatrz jestem' w wieku 2 miesiecy zalatwiala sie na ubikacji i potrafila przebiec maraton a na dodatek oglada obrady sejmu. Teraz ma 9m i wyslalam ja juz na studia ;))) wiec nie wiem czym ty sie chwalisz

Gość gość
*13 m.ż

Gość gość
Jeśli trzyma dziecko na nocniku przez pół dnia to wiadomo, że zrobi prędzej czy później... Dziecko w wieku 10 miesięcy jeszcze nie potrafi powstrzymywać potrzeb fizjologicznych więc niemożliwym jest, że woła na nocnik...