Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiedzieliście o tym !? Ja już więcej tam nie kupię, czuję się oszukana...

Polecane posty

Gość gość

Chciałam mieć dobrą skórzaną kurtkę i pomyślałam o polskiej produkcji znalazłam Ochnika i kupiłam kurtka niby ok jednak po czasie zaczęła się robić nie ciekawa ale nie o tym za bardzo. Wchodząc na fora znalazłam coś takiego napisane na innym forum : ,,Wielkie oszustwo. Firma Ochnik wszędzie podaje się za polskiego producenta odzieży skórzanej, a tak nie jest. Dałem się na to nabrać zakupiłem w salonie 3 różne kurtki skórzane z myślą że są polskiej produkcji tak jak Ochnik wszędzie informuje . Zapłaciłem kilkatysięcy a po czasie znalazłem metkę wszytą wewnątrz kurtki, a tam pisze: Importer Ochnik Sp. z o.o. Wyprodukowano w Indonezji. Pewnie z jakiegoś chińskiego badziewia. Oni są tylko importerem dziadostwa za grubą kasę a nie polskim producentem. Sprawdzajcie metki przed zakupem!!Aż boje się teraz w tym chodzić bo wiem jak w Indonezji produkują odzież poczytajcie w internecie." W tym momencie czuję się oszukana bo na mojej kurtce jest to samo... Czyli wydałam kupę kasy na psełdo chińskie wyroby i to nie wiadomo czy to na pewno skóra a jak już to jak garbowana i jakiego syfu do tego używali...

Gość gość
E ja u siebie nie sprawdzałam... ale jeżeli tak jest to faktycznie wielkie oszustwo

Gość gość
wiedzielismy o roznych rzeczach ale postanowilismy to wykorzystac dla obicia wlasnej doopy blacha.... niestery moja zona ma kurs spawacza i tnie blachy na goraco :P

Gość gość
to zwroc im to wszystko

Gość gośćula
ja kupiłam walizkę samsonite w salonie samsonite i tez made in china,szlag mnie trafił jak to zobaczyłam ,poza tym walizka juz się rozwala a była użyta 2x! Wszystko jest made in syf,nie ma chyba co przepłacać za niby porządne rzeczy

Gość gość
bo w tych drogich sklepach placi sie jedynie za metke i nazwe za nic wiecej bo jakosc jest do d**y nie warto przeplacac

Gość gość
skontaktuj się z rzecznikiem praw konsumenta. może będziesz mogła reklamować towar, jako niezgodny z opisem. tzn. jeżeli wykryjesz wadę to wciągu 3 miesięcy od wykrycia wady możesz reklamować rzecz, jako niezgodną z opisem

Gość gość
jest niezgodne skoro twierdza ze jest polskie a okazuje sie ze jest chinskie. powinni powiedziec ze jest importowane z chin. masz prawo odzyskac pieniadze bo to oszustwo

Gość gość
dzwoniłaś do rzecznika? potwierdził ?

Nie wiedziałam, ale przypuszczałam....A'propos walizki, 3 lata temu musiałam pilnie kupic walizkę, i kupiłam odpowiednią w ...Biedronce. Srebrny metalic, sztywna, 4 solidne kółka, za 160zl. Służy znakomicie, a duzo jezdżę pociągami po Polsce, przesiadki,dworce,itp.

Gość gość
Chyba faktycznie pójdę do rzecznika praw konsumenta no bo zapłaciłam kupę kasy za chiński produkt z czym informowano mnie, że to typowo polski produkt. Na początku chciałam odpuścić ale jak przeczytałam wasze watki to stwierdziłam, że za dużo ludzi odpuszcza takie sprawy przez co kolejne osoby zostają oszukiwane. A tak nie powinno być