Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na obiad zrobić z pieczarek?

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam wczoraj 0,5 kg pieczarek, ale nie wiem co z nimi zrobić. Myślałam o sosie ze śmietaną i natką do ziemniaków czy makaronu, ale dziś jakoś mi się odechciało. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić?

Gość gość
mięso z sosem pieczarkowym kluski śląskie z sosem pieczarkowym a najlepiej zrób prostu zapiekanki na bagietce :)

Gość gość
zupę pieczarkową.

Gość gość
Placki ziemniaczane przekladane zoltym serem i polane sosem pieczarkowym:-)

Gość gość
zapiekanka z ryżem/makaronem/ziemniakami. Albo taka mieszankę ryżowo-pieczarkowo-warzywną na patelni.

Gość gość
po co jesc taki syf?

Gość gość
albo farsz z nich zrób do naleśników np

Gość gość
Zapiekanki na bagietce z pół kilo pieczarek??? To chyba dla 10 osób! ;) No właśnie kluski śląskie! W sumie sos i tak miałam zrobić. Fajnie, a jaką surówkę do tego polecacie? Jakaś ostra by się przydała na przełamanie smaku.

Gość gość
13:14 - g0wno cie obchodzi, co ktos je. Nienawidze wscibskich plotkar, co do wszystkiego musza wtrynic swoj paskudny nochal :O

Gość gość
No coś ty, zobaczysz jak te pieczarki się skurczą jak będziesz podsmażać, wcale tak dużo nie wyjdzie. No chyba, że dla jednej osoby gotujesz :)

Gość gość
A w Biedronce są gotowe kluski śląskie niemrożone? Sama nie umiem zrobić a mrożonych nie lubię

Gość gość
Nigdy nie podsmażam pieczarek jak robię zapiekanki na bagietce, tylko kładę plasterki i już :)

Gość gość
A może pizzę na cieście francuskim? Ciasto gotowe (np. właśnie z biedronki) nakłuwasz gęsto widelcem i podpiekasz chwilę. Wyciągasz, smarujesz koncentratem wymieszanym z oregano, oliwą z oliwek i przeciśniętym czosnkiem. Na to sypiesz starty ser zółty. Potem co chcesz, salami, szynka, papryka, kukurydza, cebula itp. a potem znów ser żółty. I na 15 minut do piekarnika na 180 stopni :)

Gość gość
Oj no i oczywiście pieczarki pod ten ser na pizzę hehe zapomniałam o najważniejszym :)

Gość gość
Spróbuj kiedyś z podsmażanych, z cebulką. Pod spód pomidorki (lub ketchup), na wierzch starty ser, można dać oregano. Pycha :)

Gość gość
Podsmażyć pieczarki razem z cebulką na patelni. Zrobić kotlety schabowe. Podczas smażenia kotletów nałożyć na nie pieczarki z cebulką i przykryć plastrem żółtego sera. Zapiec i gotowe pyszne kotlety w troszkę innym wydaniu :)

Gość gość
Ja robię często tak: Fileta z kurczaka rozbijam, solę, kładę plaster sera wędzonego i na to podsmażone wcześniej pieczarki z cebulką. Zawijam, spinam wykałaczką, panieruję w jajku i bułce i na patelnię. Pycha!!!!

Gość gość
Pomysł na pizzę też fajny, akurat mam ciasto francuskie w lodówce :) No i te kotlety brzmią pysznie, ale to już więcej roboty.

Gość gość
No i teraz nie wiem, co wybrać :P Hehe dzięki dziewczyny, jesteście niezawodne!!

Gość gość
a czy masz jakies hobby bo to wazne jest w zyciu 333 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc