Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1981

spirala a ciąża

Polecane posty

Gość gość1981

Może ktoś był w podobnej sytuacji. Od2i pół roku mam spirale nova t. W styczniu kontrola wszystko ok. Cykle mam24dniowe czasami25. Stosunek w dni płodne (były11dni temu) znam swoje ciało wiec na pewno były płodne. Okres spóźnia się3dzień. Robiłam testy negatywne. Brzuch boli jak na okres od tygodnia plus jajniki. Piersi bez zmian.wcześniej ok5dni przed okresem bolały. Śluz gesty mleczny mam wrażenie ze to okres dostałam a tu nic i tak od kilku dni. Chce w piątek iść do lekarza ale nie wiem czy zrobią krew mieszkam w UK. Jakieś rady?

Gość gość1981
Nikt nie był w podobnej sytuacji?

Gość gość
na test zbyt wcześnie. A co do bety to nie wiem czy w UK ją robią w ogóle.

Gość gość1981
Właśnie ja też wiele wiem a jeśli robią to już powinna coś pokazać? Z testem tak myślałam że za szybko.kupiłam clearblue ale zwykły tam jakby pod światło coś było ale pewna nie jestem.

Betę powinno się zrobić kilka dni przed spodziewana miesiączka i juz powinna coś pokazać.

Gość gość
moim zdaniem powinnaś zrobić kolejny test za jakiś czas. Beta pewnie wykazałaby ewentualne hcg choć może go byc bardzo niewiele. Moim zdaniem trzeba czekać.

Gość gość1981
Literówka, ja też nie wiem czy robią

Gość gość1981
Okres powinnam mieć najpóźniej wczoraj biorąc pod uwagę fakt, że w przeszłości miałam cykle trochę dłuższe ale ostatnie kilka miesięcy były 24dniowe. Wiec okres powinien być niedziela najpóźniej poniedziałek

Gość gość1981
A czy ktoś mi doradzi ile dni po stosunku najlepiej test żeby był wiarygodny? Przyjmując dzień stosunku jako dzień zero stosunek był11dni temu. Nie orientuje się w tym. Mam jedno dziecko ale wtedy cykle miałam32dniowe wiec test wyszedł mi już4dni przed terminem miesiączki.

Gość gość
test z moczu min. 14 dni po stosunku.

Gość gość
mi sie okres 2 miesiace temuu przesunął az o 3tyg tez mam ta wkladke nie wiem moze stres albo prrzesilenie a w tym dostalam 5dni wczesniiej niz powinnam wiec nie panikuj okres jest scisle zwiazany z hormonami a na nie nijak wplynac. Test powinien cie uspokoic a nie powodowac ze szukasz dziury w calym

Gość gość1981
Zgadzam się z tobą tylko przez ten czas zawsze był regularny. Zero stresu czy innych czynników które mogły spowodować opóźnienie. Nigdy też nie było stosunku w dni płodne jak teraz. Dlatego trochę się denerwuje ze okres się spóźnia.

Gość gość
zrób test z porannego moczu, jeśli robiłaś w ciągu dnia to mogły nie wyjść

Gość gość
no i dlatego ze sie denerwujesz sie spoznia.. wyluzuj bylas na kontroli niedawno jest ol wiec zabezpieczenie dziala. My z mezem kochamy sie prawie codziennie nie patrzac na dni plodne konczy zawsze we mnie i nic wiec nie panikuj. Bialy gestawy sluz i bole w podbrzuszu swiadcza o zblizajacej sie miesiaczce a poza tym ze spirala zajscie w ciaze jest najbardziej prawdopodobne w 1roku po zalozeniu wiec w tej grupie nie jestes.

Gość gość1981
Bardzo możliwe. tylko te bóle trwają od owulacji. W każdym razie pójdę do lekarza jutro może uda się krew zrobić. Testy robiłam rano zawsze. Napisałam ze trochę się denerwuje ale nie faktem że okres się spóźnia tylko tym ze w razie wpadki mam jednak ta spirale w środku.

Gość gość
rozumiem twoje obawy spirala+dziecko no niezbyt fajne polaczenie... oczywiscie jesli wizyta ma cie uspokoic to jest jak najbardziej wskazana. Pamietaj tylko ze spirala to srodek antykoncepcyjny tzn zakladasz i kochasz sie bez obaw a nie uwazasz jeszcze na dni plodne. Jesli tak doskonale znasz wlasne cialo to lepiej bylo wybrac kalendarzyk zamiast spirali. Wiem ze ciezko zaufac urzadzeniu ale po to ono jest zeby nie dopuscic do zaplodnienia a skoro miesiac temu bylo dobrze ulozone to jesteś napewno zabezpieczona ;)

Gość gość1981
obyś miała rację. Tak znam swoje ciało wiem kiedy mam owulacje ale metoda obserwacji jest jest dla mnie wystarczająca. Dlatego założyłam spirale. Nigdy nie miałam z nią problemów nawet okres przy niej był mniej obfity niż przed a teraz takie coś.

Gość gość
A ja właśnie zaszłam w ciążę z założona wkładką. Teraz zaczyna się 5 miesiąc. Nikomu nie życzę tak spektakularnej wpadki. Jedyne co mi zostało to sobie.zaśpiewać "Tys jedna na milion " :)

Gość gość1981
Zrobiłam krew. Z wielkim bólem ale pobrali wynik wtorek. Gdyby nie spirala by tego nie zrobili. Eh teraz już na poważnie zaczynam się martwić. A ktoś wie czy jak np jest ciąża pozamaciczna to beta wychodzi normalnie? Ja już mam wszystkie opcje w głowie :-(

Gość gość
Beta w ciazy pozamacicznej tez bedzie wykryta. Tylko potem jakbys powtarzala to z przyrostem moze byc roznie, moze byc mniejszy. W kazdym badz razie ciaza czy wewnatrzmaciczna,czy pozamaciczna bedzie wykryta.

Gość gość1981
hcg wyszło negatywne . Wczoraj i przedwczoraj pojawiły Się tylko brązowe plamienia dziś to samo. Nie wiem co się dzieje . .