Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent na śłub

Polecane posty

Moim zdaniem warto młodych zapytać, czego potrzebują. Często zdarza się, że nowżeńcy sami szykują listę prezentów, jakie chcieliby otrzymać - czyli też warto spytać. Ogólnie kasa jest najbardziej praktyczna. Chore jedynie jest to, że ludzie dają więcej niż ich stać. Chore jest to ile bierze orkiestra .... i mozna tak dalej wymieniać.

Gość Zuzi_One
Ja też idę niedługo na ślub. Zupełnie nie miałam pojęcia co kupić do tej pory. Teraz pomyslałam, że może obraz? Słuchajcie czy ktoś z was mógłby mi doradzić jaki obraz byłby najbardziej odpowiedni na taką okazję?

Gość Zuzi_One
ja też idę niedługo na ślub. Zupełnie nie miałam pojęcia co kupić do tej pory. Teraz pomyslałam, że może obraz? Słuchajcie czy ktoś z was mógłby mi doradzić jaki obraz byłby najbardziej odpowiedni na taką okazję?

Gość gość
nie wiem u nas sie daje zwyczajne prezenty do domu. mikser, zastawa, posciel ,sztucce, zestaw garnkow (ja swoje mam od 15 lat i w idealnym stanie pomimo lat), obraz tez dobry jak ktos sie na tym zna bo jak nie i nie zauwazy roznicy miedzy takim za 50 zł a 500 to zal kasy

Fotoalbum to na pewno fajny dodatek. Moze nie jako główny prezent, ale z pewnością jako miły i sentymentalny dodatek. Wspólne zdjęcia to na pewno coś co mimo upływu czasu zawsze pozostanie więc warto żeby były elegancko przechowane :P http://www.efotoksiazka.pl/cennik Ja skorzystałem tutaj, duży wybór, fajne ceny.

Gość gość1111
ludzie co wy z tymi prezentami, pokroju ręczników, naczyń czy mikserów? moja teściowa brała ślub 26lat temu i do tej pory wspomina, że dostali 10kompletów ręczników, 5zastaw, 5takich samych kompletów kryształowych i to wszystko wywaliła, bo albo było bardzo słabej jakości, albo jej się nie podobało i nie pasowało do wystroju domu. Dawajcie albo kasę, albo spytajcie wprost państwa młodych czy wolą jakiś prezent, np. do 400zł, niech wybiorą, i to im kupicie. A co do obrazu - najgorszy pomysł jaki może być. Dobry obraz kosztuje powyżej 1000zł, ale i tak nie każdy, nawet bardzo drogi, musi się podobać państwu młodym. Młoda para bardziej doceni kasę, my za swoje ślubne prezenty planujemy otworzyć firmę. To jest dopiero dobry prezent, a nie jakieś garnki!

Gość gość
My na ślub dostaliśmy: odkurzacz, zastawę stołową, sztućce, narzuty na łóżko, kołdrę i poduszki (Ci z którymi jest się blisko wiedzą co potrzeba), kuchnię i płytę grewczą, lodówkę. www.MartynaG.pl - blogująca mama

Gość gość
Chcialabys dostac kilka kompletow ręczników ktore nie pasują do wystroju łazienki? Chcialabys kilka mikserow krajalnic czy odkurzaczy? Nie sądzę! Dajcie to z czego wy byscie byly zadowolone. Najbardziej z kasy bo młodzi kupią te rzeczy wedle własnego uznania. Nie uszczesliwiajcie mlodych na siłę. Dostalam obrazktórey lerzy w piwnicy bo to nie mój gust. Wiekazosc rzeczy które otrzymałam nie używam bo to nie mój styl. Tylko pieniadze mnie ucieszyly bo kupilam za nie rzeczy które mnie cieszą

Gość gość
no patrz a ja mam taka rodzine ze jakos umieli sie ugadac i nie dostalam 5 mikserow, i poscieli tylko wszystko po jednym i wszystko mam do dzis. Kasa sie rozejdzie a takiej wyprawki na nowy dom bym sobie napewno nie kupila tylko by sie wydalo na biezace potrzeby.

Gość gość
dokladnie my tez w chwili slubu bylismy wlascicielami 2 pokojowego mieszkanka na kredyt w golym stanie. Goscie dopisali i praktycznie cala kuchni mi urzadzili a i koperty sie zdarzyly. Komplet poscieli i grankow sluzy mi do dzis. wszyscy by chcieli pieniedzy tylko pieniadze sie wyda w trymiga i to niekoniecznie na rzeczy potrzebne

Gość gość
Ja bym obrazu nie chciala ale dobrym mikserem czy ekspresem do kawy bym nie pogardzila

Wszystko fajnie, ale co zrobisz jak dostaniesz 5 mikserów? Jak wcześniej już pisałam moim zdaniem pieniądze są najlepszym wyborem - chyba że jest lista prezentów to może być prezent.

Gość michalkorba
Ze znajomymi pracujemy nad wirtualną listą prezentów (również tych ślubnych), właśnie po to żeby rozwiązać problem nietrafionych lub zduplikowanych prezentów. Aplikacja nazywa się iWisher i tutaj można zapisać się na beta-testy http://iwisher.pl/sign-up-for-beta. Gotówka oczywiście jest najłatwiejszym prezentem ale jest też najmniej osobista. Zazwyczaj młode pary "przejadają" pieniądze, które otrzymają. A w momencie kiedy młoda para dostanie określony "trafiony" prezent od innej osoby jest dużo szczęśliwsza, i przez całe życie pamięta, że np a od tej ciotki czy znajomego dostalismy ten fantastyczny toster czy frytkownice.

Młodzi ludzie potrafią się obecnie zorganizowac i złożyć na kilka "grubych" prezentów na 18 na przykład, a dorośli ludzie mają z tym problem? To trochę zabawne... Zazwyczaj gdy młoda para chce prezent w kopercie to do zaproszenia dołącza liścik z wierszykiem, rymowanką lub informacją w prost że wolą prezent mieszczący się w kopercie. Oczywiście, że pieniądze otrzymane w prezencie rozejdą się bardzo szybko na bieżące potrzeby, prezenty rzeczowe zaś posłużą dużo dłużej. :)

Gość gość
A może jakąś wyjątkową pościel, obrus albo poduszki dekoracyjne w interesujące wzory? Tutaj mają np. rozmaite, z różnych tkanin: http://www.tekstylialand.pl/dekoracyjne-c-21_114.html?page=1. Sama już sobie wybrałam kilka artykułów z tego sklepu. Mają bardzo atrakcyjne ceny jak na taki design.

A my dostaliśmy na nasz ślub ręcznie malowane szachy, piękna pamiątka i sposób na wspólne zimowe wieczory:)

Gość gość
My na ślub koleżance z pracy kupiłyśmy posrebrzaną cukiernice na której wygrawerowaliśmy dedykacje. Dla zainteresowanych podaje linka www.precjoza.waw.pl

Gość gość
Dlaczego tak bardzo niektorzy goscie upieraja sie, zeby kupic koniecznie mlodej parze prezent??? Zostawmy juz wartosc tego prezentu bo niektore sa wyjatkowo drogie. Zawsze wychodze z zalozenia, ze chce sprawic radosc obdarowanemu i jesli ten ktos zyczy sobie prezent to kupuje prezent, jesli woli kase to daje kase. Nie przekonuje mnie opinia, ze kasa sie rozejdzie a prezent posluzy na lata! Co mnie to obchodzi co zrobia Mlodzi z pieniedzmi z kopert? Niech sobie robia co chca! A jak nie wiem co woleliby otrzymaac to sie pytam i juz.

Gość gość
a mnie nie obchodzi co oni wola. ja kupuje prezent i tyle. jak im nie pasuje to niech nie zapraszaja ludzi albo dopisuja tylko z KOPERTĄ na zaproszeniu

Gość gość
To oznacza, ze raczej nie zalezy Ci aby Mlodym sprawic radosc, zakladajac ze chcieliby pieniadze oczywiscie a to juz jest bezczelne. Nie ma nic zlego w prezentach ( na dobra sprawe w ogole nie ma obowiazku czegokolwiek przynosic) ale jesli moge wybrac cos co bardziej im sie spodoba to tak zrobie, szkoda ze nie wszyscy tak robia. Jesli kiedys dostaniesz nietrafiony prezent i ktos zrobi to UMYSLNIE moze wtedy zrozumiesz mam nadzieje o czym mowie.Albo inaczej, wyobraz sobie, ze od miesiaca mowisz mezowi o sukience ktora widzialas a on kupuje Ci ''gustowny'' fartuch na rocznice slubu, zebys sie w kuchni tluszczem nie oyebala. Praktyczny prezent jak nic, niedrogi do tego w oczoyebnych kolorach no ale...Ty chcialas co innego wiec pozostalo udawac, ze wszystko git.

Gość gość
nie ma czegos takiego jak nietrafiony prezent. Widzisz ja robilam wesele dla rodziny i nigdy nie przyszloby mi na mysl wypominac co dostalam. Wszystkie prezenty i pieniadze dobrze zagospodarowalam. Nikt mnie sie nie pytal co chce dostac i ja tez nigdy sie nie pytam co inni chca dostac. To nie koncert zyczen. Chyba ze ktos napisze bezczelnie na zaproszeniu to juuz nie moge udawca ze nie widze. W zyciu bym nie dzwonila do rodziny i mowila wujku chcialabym ekspres, ciociu a od ciebie mikser a od ciebie wujku 2 tysiace bo jestes bogaty i cie stac.

Gość gość
Oczywiscie, ze jest cos takiego jak nietrafiony prezent. Wystarczy wejsc na inne tematy zwiazane ze slubem, prezentami a sama sie o tym przekonasz. Uwazam rowniez, ze jesli nie wyobrazasz sobie mowic na glos kazdemu po kolei o tym co bys chciala dostac, wystarczy powiedziec to rodzicom a dalej sie rozejdzie po rodzinie. Ja zawsze w takiej sytuacji jako gosc sama dzwonie do PM i pytam, jesli odpowiedz jest wymigujaca bo ''im glupio'' powiedziec, wowczas w zartach mowie, ze kupie najbrzydszy prezent jaki uda mi sie tylko poszukac- zawsze dziala hehe

Gość gość
Jeżeli chcesz kupić konkretny prezent to ja zdecydowanie polecam wybrać coś stąd: www.gastromarathon. Mają m.in. dobre garnki, sztućce w ładnych opakowaniach, interesujące szkło i porcelanę. Myślę, że takie rzeczy byłyby na prezent w sam raz. Myślę, że warto tam zamówić, z przesyłką nigdy nie ma problemów… Wiem, bo sama już kilka razy coś od nich zamawiałam, ostatnio właśnie porcelanę RAK i muszę przyznać, że to był naprawdę dobry zakup. Polecam

Gość gość
Myślę, że elegancka zastawa stołowa to strzał w dziesiątkę. :) Ja mojej siostrze w prezencie ślubnym dałam piękny serwis porcelanowy, który kupiłam w http://porcelana24.pl/ . Mają znakomity wybór takich rzeczy.

Gość Anka Klamka
Hmm u nas najczęściej daje się koperty, ale jeśli chcesz coś podarować, to ja osobiście bym się ucieszyła z ekspresu ciśnieniowego ;p właśnie szukam odpowiedni dla siebie: http://akcesoriabaristy.pl/pl/c/Ekspresy-do-kawy/48 bo już od dawna mi się taki marzy. A nikt na ślub mi takiego nie kupił ;p

Gość gość
ja na ślub chciałabym dostać yorka maltanka małego pieska jakiegoś