Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szkoła policealna może się przydać?

Polecane posty

Gość gość

czy tylko studia sie liczą?

Gość gość
i czy warto kończyć szkoły nawet dla siebie? żeby sie czegoś dowiedzieć?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
w ogole nie trzeba bylo dospuscic do komuny glupi ludzie!!!!! a teraz macie to gowno z****** co wam komunisci w**********i w klamstawach k***a mac kiedy wy zrozumiecie ze polska zniszczona na 10000 lat!!!!!!! za pozno!!!!!!!!!! srac sie chce!!!!! abyscie zrozumieli ze taki efekt tzw rownosci ludzkiej zaklamanego sk***ysnkiego s****wa!!! a do tego jeszcze w usa tez chca tak zrobic ja k***a juz nie moge z ta zazsrana glupota ludzka!!!!! przeciez zrozumcie ze ludzie nie sa i nie beda nigdy rowni! 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE

Gość Junga
Mi się przydała. Chodziłam do Progresu na niemiecki i na angielski. Wiadomo, języki są potrzebne, to podstawa w dzisiejszych czasach. Po angielsku umiałam mówić trochę, po niemiecku praktycznie nic. Wyszłam ze szkoły bogatsza o dużą ilość wiedzy więc jak najbardziej na plus.

Gość Tersa87
Szkoła policealna jak najbardziej, dlatego, że daje Ci ona umiejętność wykonywania konkretnego zawodu. Ja do Progresu chodziłam, mam tytuł technika, który jak najbardziej wpisałam sobie do CV i się to przydaje. Pracodawcy zawsze patrzą na dodatkowe umiejętności!

Gość zzyczliwa 30stka
jakie glupie pytanie: "czy liczy sie szk. policealna czy tylko studia". a kto ci powiedzial ze studia sie licza???bo mi sie wydaje ze studia sie nie liczą dzisiaj.Ilu mamy bezrobotnych magistrow??? Ilu mamy bezrobotnych humanistów-pedagogow,przedszkolanki,socjologow...?Ile mamy bylejakich szkół wyzszych gdzie poziom rowna sie poziomowi gimnajzum??? ?Ile to moich znajomych magistrów chodzi od urzedu do urzedu pracy....jedna nawet sprzedaje w sklepie buty,inna siedzi w biedronce.,inna socjolozka ma staż jako opiekun w domu starców (jest tym załamana,bo studia ciezkie a ona ma pieluchy dziadom zmieniac). Studia-tak ale tylko techniczne,(inzynieryjne)medyczne. Szkola policealna -jak najbardziej tak. Jest zapotrzbowanie na roznych techników- medyczni technicy-technik dentystyczny,technik radiologi,sterylizacji,farmacji... hobbystyczne-TYLKO jak masz pasję i talent -kosmetyczka,fryzjer,stylista,florysta (rozwijasz potem wlasną firmę). Poczytaj na roznych stronach szkół policealnych -tych kierunkow moze byc i 1000mw kazdej dziedzinie,do wybou do koloru,a nauka tylko w 2 lata. (archiwizacja,informatyczne,fotograf,scenarzysta,opiekunka,instruktor fitnes,dietetyczka,pomoc weterynarza,uslugi pocztowe itp itp itp.)

ma racje bytu , jesli na zwód jest zapotrzebowniae polecam technika farmceute- pracuje i pracy jest duzo ze stazem gorzej i pieniadze tez nie brzydkie

Wszystkie szkoły "po coś" zostały stworzone ;) Jeśli nie planujesz iść na studia, warto pójść do takiej szkoły i zdobyć dodatkowy papierek, który można potem wpisać sobie do CV ;) Wiadomo, że szkoła policealna to nie studia, ale zawsze to jakiś krok w kierunku poszerzenia swoich kompetencji ;)

Gość olcik54
kończyłam szkołę policealną i wiecej ona mi dała niż studia. Wiec serdecznie polecam. Ja akurat kończyłam Novą. I jestem zadowolona.

Gość Kasia

Ukończyłam Studium Technikum Dentystyczne w Płocku https://zsen.pl/  i wiedza, jaką stamtąd wyniosłam, jest ogromna. Mieliśmy dużo praktyki, dużo prac do wykonania, dzięki czemu ręka cały czas ćwiczyła. W tej samej szkole był gabinet, gdzie przychodzili ludzie z konkretnymi przypadkami i głównie na ich wyciskach ćwiczyliśmy. Brak ograniczenia wiekowego. Były tam osoby, które miały i 20 lat i 40 i nawet i 50! Naprawdę bez żartów! A i jeszcze akademik na miejscu - wygoda.

Gość Ferra

Podzielam opinie poprzedników i uważam, że warto! Natomiast warto podejść do tego odpowiednio i odwiedzić stronę internetową placówki policealnej Cosinus do której sam uczęszczałem aby zdobyć odpowiednią wiedzę i umiejętności do zdania egzaminu kwalifikacyjnego OKE z kierunku Technik Masażysta, a jak na coś ciekawego traficie to wtedy można zajrzeć bezpośrednio do sekretariatu. Mają doświadczoną kadrę nauczycieli, którzy wiedza jak przekazywać wiedzę i umiejętności dalej. Zajęcia w systemie zaocznym, więc nie kolidują z pracą, czy też studiami dziennymi i też w pełni za darmo, a nawet przychodząc ze znajomym można zgarnąć dodatkową kasę i spędzić fajnie czas jednocześnie się rozwijając 🙂