Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam pracy w Norwegii

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym wyjechac do pracy w Norwegii na początek może jakies sprzątanie a pozniej zobaczymy, znam niemiecki i troche angielski, wiem ze musiałabym zaczac naukę norweskiego ale to nie problem... Czy ktos zaczynal od zera tak jak ja? Moze jakieś wskazówki? Z góry dzięki

Gość gość
Z praca w norwegi bez znajomosci jezyka bardzo trudno, chyba ze masz jakis znajomych polakow co maja wlasne firmy i cie zatrudnia, a ostatnio zmienily sie przepisy ze jak nie masz pracy to nie nadadza nr.psl a bez takiego nr nie zalozysz konta w banku ani nic nie zalatwisz, a pozatym przynajmniej w oslo chodzi policja po cywilnemu i czesto kontroluja , spisza cie raz a jak minie 3 miesiace i ponownie by cie skontrolowali a ty nadal bez pracy to kazali by opuscic kraj, wiec przyjezdzaj tylko wtedy jak masz zalatwiona prace min na 3 miesiace, a nastepnie mozesz zarejestrowac sie w nav tj.urzad pracy i ten nav moze pomoc w szukaniu pracy lub pomoze w dofinansowaniu nauki, ale tak jak wspomnialam bez nr psl nic nie zalatwi sie, chyba ze przyjedziesz z mezem który ma tu prace to wtedy jest latwiej

Gość gość
Ps, jak bys podjela prace u polakow nawet przy sprzataniu nie zgadzaj sie pracowac na czarno, niech cie zarejestruja nawet na 3 miesiace to wtedy mozesz dostac ten psl, a jak juz bedziesz miec nr, psl i dokument czyli swiadectwo pracy , ze przepracowalas te 3 mies, to tak jak juz wspomnialam mozesz zarejestrowac sie w tym urzedzie pracy to z urzedu ci pomoga albo znajda jakas prace, lub moga pomoc w dofinansowaniu nauki w szkole i jednoczesnie wyslac cie na praktyki przyuczenia zawodu za ktore placi nav.urzad pracy, a tutaj przebywac i pracowac na czarno to jest ryzyko, chyba ze jak wspomnialam bedziesz np. Z mezem lub z kims kto pracuje legalnie to wtedy mozesz zawsze powiedziec ze dana osoba cie utrzymuje

Gość gość
Ps, jesli np twoj maz pracowal by w norwegi legalnie to ty jako jego zona dostalabys ten nr.psl nawet bez pracy

Gość gość
pracę w Norwegii można znaleźć dzięki portalowi pracaidealna.pl dzownisz oni piszą i tłumaczą twoje cv potem umieszczają je na norweskim portalu dla pracodawców a ty czekasz na propozycje

Gość gość
w zamian za PEWNA prace w norwegii (najlepiej dla pary) dam namiar (telefon) do plantatora truskawek w okolicy Leny, mowi po polsku! kontakt: alt.dq-7n3xnx7yopmail.com

Gość gość
ja też szukam pracy w Norwegii zadzwoniłam już do pracaidealna.pl mam profesjonalne cv chciałabym jak najszybciej coś znaleźć

Gość gość
pracaidealna to oszusci

Gość gość
dlaczego tak sądzisz napisz coś wiecej pracaidealna ma dobre opinie sama chcę do nich zadzwonić

Gość gość
W swietle polskiego prawa nikt nie moze od ciebie pobierac jakiej kolwiek oplaty za zorganizowanie pracy. A to ze firmy tkowe istnieja to losie zawsze znajda sie zaplacic i zyc nadzieja a potem rozczarowanie. Takie firmy to sami oszusci. Nie dajcie sie zwiesc.

Gość gość
pracaidealna nie pobiera zadnych opłat za znalezienie pracy

Gość gość
Naprawde ,pracaidealna ,to oszusci ,uwazajcie,mieszkam w norwegi i sprawdzilam adresy niby firm do ktorych niby mieli skierowac do pracy, tylko ze te firmy nie istnieja,hahaha

Gość gość
Zobacz sobie na stronę http://www.pracanorwegia.pl/ - dopiero się rozkręcają ale systematycznie pojawiają się nowe oferty pracy. Wyglądają raczej sensowne :) Poza tym jest to taki bardziej portal ogloszeniowy a nie strona 1 agencji.

Gość kwiatek159
Ja też szukam pracy w Norwegii na razie bez efektu. Norweski znam dość dobrze ale mam wrażenie ze to juz nie wystarczy. Co innego jak się jest facetem z fachem w ręku. Kobie tom trudniej tu o pracę.

Gość gość
Na stronie http://pracanorwegia.pl są ogłoszenia także bez języka z tego co widziałam. Moim zdaniem ang i nor jest wymienny, w zależności na jakie stanowisko. Wszystko zależy od oferty. Czasem bez norweskiego nie przejdzie (ja pracowałam w przedszkolu, musiałam mieć certyfikat), a czasem ang jest OK. Czasem wystarczy, że coś rozumiesz polecenia, a jak szefem jest Polak, to wystarczy polski ;)

Gość gość
A jakieś inne strony z ogłoszeniami do Norwegii, coś ala ta strona http://pracanorwegia.pl ktoś zna? Ja głownie szukam przez ten portal, ale też bym zerknął na takie ogłoszenie typu pielęgniarki / opiekunki - ktoś, coś?

Gość gość
nic tylko kombinujecie,oto sa polaki,nic tylko wam zawsze wszystkiego malo,bydlo

Gość gość
szukacie pracy?pierwsze 3 miesiace a pozniej zyjecie na ZASILKACH

Gość gość
Ja w Norwegii jestem już 5ty miesiąc, wyjechałem przez ogłoszenie ze strony http://www.pracanorwegia.pl, pracuję u tego samego pracodawcy, a o zasiłkach ani myślę :) Dodatkowo pracodawca jest ze mnie bardzo zadowolony, rozpocząłem naukę norweskiego i myślę, że ułożę sobie tutaj życie :) Pozdrawiam wszystkich zawistników, którzy siedzą przed komputerami, prawdopodobnie na bezrobociu :)

Gość gość
Fajna ta strona z ogłoszeniami http://www.pracanorwegia.pl/. Przyda się, bo też szukam pracy i na pewno nie mam zamiaru siedzieć na zasiłku po 3 miesiącach... Hejterzy niezłe mają wyobrażenie o pracujących za granicą, a sami całymi dniami przed kompem hejtują... :D