Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kobiet miesiaczka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dostalam okres kilka dni wcześniej niż powinnam i o dziwo, nie miałam żadnych bóli. Dodam, że od kilku lat cierpię na okropne bole pierwszego dnia okresu. Zwykle leki typu nospa, paracetamol nie pomagaly mi.. Dodam, że ostatnio miałam praktycznie zerowe libido, dzisiaj czuje się strasznie slabo.. Miala któraś podobnie?

Gość gość
tak to normalne co do bóli polecam ketanol ale jest na receptę

Gość gość
Ciąża?

Gość gość
No właśnie biorę ketonal, cierpi na tym żołądek... Czasem mi sie zdarzalo brać 50mg przez kilka dni przed okresem, a w pierwszy dzień 2x100mg..Ciąża? Hmm ale skoro ten okres byl, trwal normalnie 6 dni..

Gość gość
ja lykam ibuprom max TYLKO, bol jak reka odjal., a to co piszesz to chyba normalne nie ze raz jest tak a raz tak. tego sie nie da zaplanowac

Gość gość
może tabletki osłonowe pomogłyby ci przy ketonalu

Gość gość
Tak samo obfity był? czasem zdarza się krwawienie mylnie brane za okres.

Gość gość
Tylko dla mnie dziwne jest to, ze nic nie bolalo.. Kiedyś ginekolog mi powiedzial, ze bóle sa spowodowane wąska szyjką macicy.. A tu nagle nie ma bólu.. W szoku byłam:-P

Gość gość
Wydaje mi się, ze tak. Moze odrobinę mniej obfita.

Gość gość
Up

Gość gość
Też tak czasem mam, że nie boli i nie mam żadnych objawów, albo tylko trochę, a bywają takie miesiące, że już 1-2 tygodnie przed mam strasznie tkliwe piersi itd. I nie mogę właśnie wyczaić od czego to jest, że raz mam pms, czasem nie. Myślę, że nie ma czego się tutaj doszukiwać. Po prostu taki cykl. Pms zależy też od hormonów jak kiedyś szukałam informacji. Może akurat w tym cyklu miałaś ich właściwą wartość.

Gość gość
ja przez pierwsze 2 lata nie mialam zadnych boli. NIC ZERO. zawsze dostawalam w szkole lub w nocy na zaskocz. Teraz juz od wielu wieluu lat mam takie bole ze bez tabletki ani rusz. Zawsze mam pod reka. Zawsze bo niestety jestem gapa i zawsze zapomne kiedy mialam ostatnio.

Gość gość
To prowadź kalendarzyk... Kalendarzyk nie jest tylko dla osób (nie)planujących dzieci, ale też dla własnego zdrowia. Pójdziesz do ginekologa i jego pierwszym pytaniem będzie kiedy ostatni raz miałaś okres, albo jak długie masz cykle i eeee?... Ja biorę zawsze ibum forte, tak jak ktoś pisał wyżej o ibuprom max i da się przeżyć, tylko nie można dopuścić do rozkręcenia się bólu moim zdaniem! Jak idę do pracy i czuję, że dostanę, albo już mam to się od razu faszeruję 2 tabsami.