Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocław: pierwszy przypadek odry od trzech lat. Dziewczynka nie była szczepiona,

Polecane posty

bo myślicie ze firmy farmaceutyczne tak z szczerego serca szukaja ratunku dla milionów ludzkich istnien i wynajduja coraz to nowsze leki. owszem dużo leków jest potrzebnych ale nie zmienia to faktu ze to wielki koncern farmaceutyczny który przede wszystkim bazuje na kasie moje drogie. i nie wypalac mi tu teraz ze jak teraz zachoruje to nie pójde do apteki po leki...bo nie o to tez chodzi ale wysilic sie troche i poczytac . jak juz mowa o niemcach.... -STIKO niemiecka komisja do spraw szczepień. zastepca przewodniczącego komisji ulrich heininger pracował dla wszystkich dużych producentów szczepionek jako doradca-czli co za tym idzie dostawał od nich kase-konflikt interesów. nie bedzie przeciw szczepionkom bo żyje za ich pieniadze. -WHO chyba nie musze tłumaczyc... światowa organizacja zdrowia.ponad połowa budżetu tej organizacji pochodzi od firm farmaceutycznych.ekspert ds. szcezpien tej oragnizacjii juhani eskola dostał jakze skromne wynagrodzenie od GLAXOSMITHKLINE (dla iwekszosci która zapewne nie wie co to to jeden z pieciu miedzynarodowch koncernów produkujących szczepionki) w wysokosci 6,3 miliona euro. dziwnym trafem było to podczas HISTERII świńskiej grypy. swoją drogą tez epidemia a ja nie znałam osobiscie żadnego przypadku, a ludzie jak głąby latali sie szczepic;p;p;p już nie wspomne o finansowaniu badań nad szczepionkami- w sensie ja daje kase a ty pomijasz te negatywne skutki... bo szczepionki i tak juz sa wyprodukowane wiec musza sie sprzedac a bez ''badań"" nie moga. wiec niech maja jakies dowody a ze sa sfabrykowane to juz mało istotne. ludzie duzo by pisac ale najważniejsze żeby ŚLEPO nie wierzyc we wwszystko co wam UCZENI mówia tylko szukac samemu dowodów. niestety nie tylko polityka jest skorumpowana..

Gość gość
prawda jest taka ze żadna się nie da przekonać. każdą z matek działa dla dobra swojego dziecka i wierzy że to co robi jest słuszne, zarówno ta która szczepi i ta która nie szczepi. historia pokaże kto miał rację, tylko żeby nie było za późno. ja moje dzieci szczepie i mam nadzieję że robię dobrze i uchronie swoje dziecko.

Gość gość
Jeżeli już ktoś jest taki oczytany w Internecie i o szkodliwości szczepionek wie wszystko, to powinno się mu formalnie umożliwić nieszczepienie swojego dziecka. Podpisywałby taki klauzulę, że przyjmuje do wiadomości i zgadza się ponieść pełny koszt leczenia dziecka w przypadku zachorowania oraz - w przypadku śmierci dziecka z powodu choroby lub jej powikłań - odpowiadałby za to karnie. Ludzie nie potrafią być odpowiedzialni, są jedynie rozkapryszeni.

ale widzisz różnica tez jest taka ze wiekszosc ślepo słucha tego internisty, pediatry w gabinecie i nawet nie próbuje sie dowiedziec ani zdobyc wiedzy. a nigdy ci sie nie zdarzyło ze lekarz cie leczył, a na końcu i tak sie okazało że nie na to co trzeba..ile jest przypadków ludzi którzy psiuczą na lekarzy bo lecza tylko objawy a nie przyczyny. wystarczy posłychac tych biednych babc które wcinaj atony leków a niewiele to pomaga. prawda jest tez taka że ci sami lekarze tak naprawde sami wierza że szczepionki sa doskonałe bo tak ich ucza juz na studiach...wcale nie mówie ze tają prawde, choc tez tak jest. ale moze sami dokładnie nie wiedza jak ten przemsł funkcjonuje. nie ciekawi was ze lekarze przepisuja zawsze na recepte te droższe leki?? choc sa identyczne zamienniki tańsze??

asieńka- tańsze leki pomimo identycznej substancji czynnej, niejednokrotnie inaczej działają. Bo lek oryginalny jest przebadany,a generyk już nie. A między składem oryginału a generykiem jest do 20% różnic w dodatkach, kofaktorach, substancjach wpływających na przyswajalność. Ale żeby to wiedzieć albo trzeba skończyć medycynę albo pytać lekarzy, albo przynajmniej czytać literaturę medyczną, a nie wycinki internetu

i myślisz ze ja przeczytałam jedno zdanie z internetu i na tym bazuje, tak? rozumiem... a zeby zrozumiec biblie tez trzeba pójsc na teologie bo prawda biblijna tez zarezerwowana dla światłych... i pożniej tez c****erdoły wmawiaja z ambony że istnieje piekło i czyściec a ty bezrozumnie w to wierzysz:)

Gość gość
nie ma to jak porównać bajkę z dowodami naukowymi. no weź mnie nie oslabiaj kobieto. powiedz że jeszcze wierzysz że na prawdę istniał Adam i Ewa. ratunku

Gość gość
I dopiero na trzeciej stronie pojawia się globalny spisek mitycznej BIG FARMY z jej emanacjami jak GlaxoSmithKline i lokalnymi lekarzami przepisującymi drogie lekarstwa? A kiedy pojawi się pogląd o zakamuflowanej eugenice?

Gość gość
rozmowa chu/uu/uja z butem tyle w temacie :-) nigdy się nie dogadacie

Gość gość
Nie wiem co ta za panike teraz siejecie? w latach 70 moja cala klasa, szkola chorowala na odre, ospe i nikt nie umarl ani nie zadnych powiklan nie ma, normalne choroby dzieciece a teraz panika na calego.

Gość gość
zwolenniczka- Ty głupią to chyba tylko udajesz....

nie, nie udaję. Po prostu wiem dlaczego ludzie odraczają MMR. Ta szczepionka to kombajn, źle tolerowana, obciążająca organizm. Kiedyś było szczepienie pojedyncze na odrę- i jakoś nie było problemów. Mój syn miał powikłania poszczepienne- ze szczepień nie zrezygnowałam, ale szczepiłam " z głową". MMR odroczyłam i odraczam już czwarty rok. Co roku podpisuję bzdurne oświadczenie, ze zostałam poinformowana bleble- a przepraszam w tym roku dopisali, ze zostałam poinformowana o dobrodziejstwach szczepinki na pneumo i meningokoki :):) I dopisuję, ze zaszczepię pojedynczą szczepionką na odrę.

Gość gość
Żyjemy w wolnym kraju i jeżeli ktoś nie chce szczepić, to nikt nie powinien go do tego zmuszać. Ale w razie choroby rodzice powinni ponosić wszelkie koszty leczenia.

Gość gość
Zwolenniczka niezle to ujela, wyciagnela madry wniosek, moze wiec jakis argument przeciwko, a nie tylko inwektywa?

koszty leczenia alkoholika też powinien ponosic on sam. Podobnie z rakiem płuc u palaczy. A prostytutki powinny chodzić do gina tylko za własne pieniądze :):) A jeśli mam leczyć swoje dziecko za swoje pieniadze niech państwo nie każe mi płacic ubezpieczenia zdrowotnego to dam sobie rade, uwierzcie.

Gość gość
Państwo daje ci wybór i daje szansę, z której ty rezygnujesz. Dlatego powinnaś płacić bo tak wybrałaś :)

Gość gość
"Państwo daje ci wybór ..." Alez panstwo wlasnie nie daje wyboru :D Placic trzeba. Nie mam zadnego wyboru, jestem zmuszona.

Gość gość
Jak to nie daje Ci wyboru -możesz nie mieć etatu , pracować na umowę o dzieło i nie płacić i nie mieć ubezpieczenia w ogóle lub wykupić pakiet w prywatnej klinice- przeszkód nie widzę:)

Gość gość
"Jak to nie daje Ci wyboru -możesz nie mieć etatu , pracować na umowę o dzieło i nie płacić i nie mieć ubezpieczenia w ogóle lub wykupić pakiet w prywatnej klinice- przeszkód nie widzęusmiech.gif" To jest wybor, wedlug ciebie???? :O Mam firme, place ZUS, place za pakiet w prywatnej klinice... Nie chce placic ZUSu ale wyboru nie mam :P

Gość gość
To Twój problem ,że masz firmę , możesz kombinować i ją przejerestrować na kogoś innego - wyjście zawsze isnieje jakbyś się bardzo uparł/uparła...

Gość gość
I poczytaj dobrze umowę z prywatną kliniką , czy daje Ci pełne bezpieczeństwo , bo różnie to bywa .

Gość gość
Oooo wlasnie...."pokombinowac" :O Nie moj poziom, przykro mi.

Gość gość
zwolenniczka ogólnie mnie wkurzasz ale w temacie szczepionek miło mnie zaskoczyłaś ;)

Gość gość
Już widzę jak prostytutka czeka kilka tygodni na wizytę u gina :P

Gość gość
zwolenniczka cala ciąze paliłaś przez to twoj dziecka jest opóźniony w rozwoju a teraz boisz sie szczepień ?

Gość gość
Poziom merytorycznych argumentow rosnie, widze.

Gość gość
Dla mnie problem jest w tym, że takie dzieci niezaszczepione, a później chore, mogą zarazić mnie lub moje małe dziecko (które jest za małe na tą szczepionkę).

Gość gość
Tylko rodzice których dzieci przeszły bez problemów szczepienia uważaja że nie szczepiacy to debile, a wynika to tylko z prostego faktu- nie oni borykaja sie latami ze skutkami szcZepień u swojego dziecka Nie jedna z was wielce wrzeszczacych tu na forum o obowiązku szczepień by po prostu się załamała przezywajac to co rodzice którzy widzą że ich dziecko ma powazne neurologiczne powikłania po szczepieniu. Ale to zawsze tak jest, bogaty nie zrozumie biednego, ale ignorancja też ma swoje granice, niech teraz kazda ta oskarzajac mamusia szczepiaca spojrzy na swoje dziecko i zastanowi sie co by zrobiła i czy by szczepiła dla dobra OGÓŁU swoje poszkodowane po szczepieniu dziecku. Nie wiecie o czym piszecie. I nie p********e głupot o tym że ktos histeryzuje bo jego dziecko miało zaczerwienione miejsce po iniekcji- ja mówie o powaznych odczynach poszczepiennych.