Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fałszywa przyjaciółka

Polecane posty

Gość gość

Około 2 tygodnie temu zakończyłam przyjaźń z osobą, z którą przyjaźniłam się ponad 6 lat i którą uważałam za najlepszą przyjaciółkę. Jakiś czas temu zaczęła być o mnie tak zazdrosna, że mówiła mi, że tylko ona ma być moją przyjaciółką, a inne dziewczyny mogą być co najwyżej koleżankami do porozmawiania na przerwach. Podejmowała decyzje za mnie, traktowała mnie jak swoją własność, obrażała się na mnie za byle co, nawet wtedy, kiedy stwierdziłam, że na jednej lekcji usiądę z kimś innym. Okłamywała mnie. Kiedy się pokłóciłyśmy ona zawsze mnie obgadywała. Dwa razy musiałam przepraszać ją za coś czego nie zrobiłam (ubzdurała sobie coś po to bym ją przepraszała), żeby ona mi wybaczyła, bo mi tak strasznie zależało na naszej przyjaźni. A kiedy to ja się obrażałam (i miałam do tego powody), ona też się obrażała, bo przepraszać nie miała zamiaru, bo to zawsze ja musiałam czuć się winna i przepraszać. Po zakończeniu przyjaźni zablokowałam ją na fb, a ona nagadała swoim koleżankom zmyślone rzeczy na mój temat, przez co dostawałam groźby i zostałam znienawidzona przez niektórych. Niestety jakiś czas później ona zapytała się mnie czy możemy porozmawiać. Niechętnie kiwnęłam głową potakująco. Zaczęła mi mówić jak bardzo jej na mnie zależy i na tej naszej przyjaźni, że nigdy nie znajdzie kogoś takiego jak ja, że mnie kocha, itp. przez co się popłakałyśmy i powiedziałam jej, że może kiedyś zaczniemy przyjaźń od nowa. Potem żałowałam że to powiedziałam, że w ogóle zgodziłam się na tą rozmowę, byłam na siebie zła. Teraz zastanawiam się czy jej nie odblokować i nie napisać wiadomości, że jednak chcę NA ZAWSZE zakończyć naszą przyjaźń. Chciałabym się was poradzić.

Gość gość
Twoja była przyjaciółka to przykład osoby na wskroś toksycznej. Od takich ludzi trzeba trzymac się z daleka. Po co ci taka koleżanka co cię obgaduje, obraża się nie wiadomo o co i każe się przepraszać? Ona po prostu tobą manipuluje. Nie warto z kimś takim się przyjaźnić.