Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza??? prosze o rady :(

Polecane posty

Gość gość

witam zaczne od tego ze uprawiam z chlopakiem seks przerywany od 3 lat nigdy nie bylo wpadki ... ale ... wczoraj powinnam dostac okres ale go nie ma do tego od 2-3 dni chodze caly czas na siusiu mam bole jak przed okresem ale tylko czasami przychodza i po jakims czasie odchodza do tego caly czas czuje zaladek boli mnie czy moge byc w ciazy? czy to moze jakas infekcja ???

Gość gość
dodam ze nie bola mnie piersi itp tylko te siusianie i zaladek :( do tego brak okresu a zawsze jak w zegarku :(

Gość gość
tak, możesz być w ciąży. Zrób test.

Jeden dzień opóźnienia, a Ty już panikujesz, wyluzuj, może być multum przyczyn, zacznij się martwić jak minie tydzień i nadal nie dostaniesz. A dla spokoju możesz popijać czarną malwę, czasem przyspiesza okres, a na dłuższą metę podobno reguluje cykl.

Gość gość
czy ty tez mialas takie objawy? a moze to jednak jakas infekcja i zatrzymala okres ? bo chyba siusianie nie wystepuje na poczatku ciazy tylko pozniej... sama nie wiem co myslec

Gość gość
Witaj w klubie.to samo przezywalam miesiąc temu.okresy jak w zegarku,stosunki przerywane przez dlugi czas,ból brzucha jak przed okresem a okresu brak..po kilku dniach test,2 kreski,szok i niedowierzanie...Ale już sie otrzasnelismy i się cieszymy:)

Gość gość
dziekuje za normalne odpowiedzi nie czesto sie to zdarza ;) chyba poczekam bo mysle ze to jednak jakas infekcja 3 lata bez wpadki wiec jakos nie wierze w ciaze ...

Gość gość
u mnie na początku 2 ciąż wszystkie objawy wskazywały na okres, który nie nadszedł. Częstsze sikanie występuje na początku ciąży z powodu działania hormonów. Przy infekcji układu moczowego czułabyś ból przy załatwianiu się.

Częste parcie na mocz to się pojawia jak już płód jest na tyle duży, że łożysko uciska pęcherz także tym się w raczej nie przejmuj. Bóle równie dobrze mogą się pojawić przed miesiączką, bardziej niepokojący by był brak objawów PMS (bólu piersi np), jeśli wcześniej zawsze były.

Gość gość
mialas takie objawy jak ja ??? bol zaladka brak okresu (ale tylko jeden dzien do powinnam dostac wczoraj juz myslam ze dostane bo brzuch mnie bolal ale poszlam spac a rano nadal nic nie bylo) a czy nie powinny mnie piersi bolec ??? bo mnie nie bola wcale..

Gość gość
Zawsze lepiej dla świętego spokoju zrobić test :) moja znajoma też jest w ciąży, przez ponad dwa lata ptzerywany i też nie wierzyła a jednak... z resztą przerywany to nie antykoncepcja, rozumiem że niektórzy mogą być w tym mistrzami ;) ale jednak prawdopodobieństwo ciąży duże

Gość gość
Mnie piersi bolały mocno jak na okres,do tego brzuch,byłam pewna ze lada moment pojawi się krwawienie.A tu nic..wmawialam sobie że okres mi się spóźnia przez odchudzanie...taa..:)

"Przy infekcji układu moczowego czułabyś ból przy załatwianiu się." Niekoniecznie, czasem ból się nie pojawia a jedynym objawem jest nieregularne wydalanie moczu, zbyt często, zbyt rzadko, nagłe parcia itd.

Gość gość
moje objawy ciażowe były takie same jak w każdym innym cyklu -byłam pewna że okres nadchodzi. Piersi mnie nie bolały na początku, tylko brzuch pobolewał przed okresowo.

Gość gość
no ja wiem ze nie antykoncepcja ale jednak ponad 3 lata bez wpadki wiec jakos nie moge uwierzyc

Gość gość
To i tak długo wytrwalas be wpadki..

Gość gość
chyba jutro zrobie test o ile okres nie przyjdzie ale szczerze watpie ze jestem w ciazy ale zrobie i napisze ;)

Gość gość
Zrób test bedziesz wiedziała..jestes juz po terminie miesiączki więc możesz nawet wieczorem zrobić.

Gość gość
dziekuje wam za odpowiedzi jestem w szoku ze nikt na mnie nie najechal tylko normalne odp ;) rzadko tu sie to zdarza :) :***

Gość gość
Pij mleko jedz nabialy i mieso,a pupcusia goń po ogorki kiszone:-)

Gość gość
ok nie zawracam wiecej glowy jutro zrobie test to napisze wam co mi tak wyszlo ;) dzieki papa