Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BŁAGAM POMOCY!!

Polecane posty

Gość gość

Jak namówić tate zebysmy sprzedali dom i zamieszkali w innym? Mój tata włożył duzo pracy w ten dom i wgl na tą działke i mówi że nie sprzeda domu bo bardzo dużo sie napracowal i wlozyl w to duzo pieniedzy ale mama chce sie przeprowadzic. Prosze napiszcie jakies propozycje które by go mogły przekonać!

Gość gość
głupia dziewucho dom nie da się tak szybko sprzedać jak w ogóle jakiś kupiec będzie na niego

Gość gość
ale zeby przynajmniej sprobowac ale on wgl nie chce!

Gość gość
a czemu ma chciec ?

Gość gość
bo dom jest juz stary na dole mieszkala babcia ale juz nie mieszka i caly dol stoi pusty to jest bez sensu

Gość gość
a po 2 wstydze sie tego domu

Gość gość
ojej jej ekscelencja się wstydzi ty się lepiej ciesz że masz dach nad głową głupie dziecko współczuje twoim rodzicom

Gość gość
moze masz racje dalas mi duzo do zrozumienie thx

Gość gość
roszczeniowa, cyniczna dzidzia !!

Gość gość
hahah wez bo jeszcze sie poplacze

Gość gość
a po 2 wstydze sie tego domu x Kup sobie taki, którego nie będziesz się wstydzić. Za własne pieniądze.

Gość gość
Jak wybudujesz wlasn dom, wychowasz w nim swoje dzieci, wlozysz mnostwo pieniedzy, pracy i milosci w to

Gość gość
ale ja mieszkam tak jakby na wsi wy tego nie rozumiecie.....

Gość gość
Kiedys zrozumiesz dlaczego ojciec nie chcie sprzedac domu w ktorym mieszkali jego rodzice. A co to za problem ze dom jest na wsi?

Gość gość
dobra dobra nie bede na nich naciskac po prostu przeprowadze sie jak skoncze 18 lat

Gość gość
ja Ciebie rozumiem.kiedyś też tak miałam.od urodzenia stary drewniak,stare okna,eternit na dachu,brak bieżącej wody,oczywiście tym samym brak łazienki,swojego pokoju,najpierw spałam z prababcią,później z babcią,później wiele lat z siostrą.zero prywatności,koleżanek w domu że o chłopaku nie wspomnę. ale wiesz,ja się tym nie przejmowałam.nie przeszkadzało mi to gdzie mieszkam do czasu...koleżanki,koledzy i wredni ludzie kpinami,drwinami i wyśmiewaniem uzmysłowili mi gdzie mieszkam :-( nawet jeden z kolegów mojemu bratu powiedział żeby coś pomógł,coś zrobił,bo to szok i wstyd że my tak mieszkamy,Bóg Jeden wie ile się wtedy napłakałam.jak mi było źle. wstydziłam się tego miejsca i domu,zaczęłam unikać ludzi. zresztą mojej mamy mąż to alkoholik więc to tylko jeszcze bardziej mnie pogrążało w samotności i bólu. z każdej strony wstyd i zażenowanie. jak kogoś zaprosić w takie warunki,w dodatku pijak leżący na podwórku,przed domem,pod sklepem... jaki tego finał ? jestem od lat sama,przybita i przygnębiona,zakompleksiona... smutna i samotna.mimo że już od kilku lat mieszkamy w "nowym" domu została we mnie ta przestraszona i zraniona dziewczynka której ludzie nie potrafili zostawić w spokoju. wiem jak jest na wsi.w mieście jesteś bardziej anonimowy,nie wytykają Cię palcami.a na wsi...koszmar. współczuje Ci z całego serca. teraz mam ponad 30 lat ,a boli po dziś dzień wspomnienie dzieciństwa,szkoły...to bardzo przykre,że ludzie są tak podli.

Gość gość
a ile masz lat ?

Gość gość
dziekuje ze ty jedna mn rozumiesz:(

Gość gość
mam 14 lat

Gość gość
współczuję,naprawdę.ja nie miałam ani odwagi,ani możliwości wyprowadzenia się z tego domu.oby Tobie się udało,bo dzisiejszy świat jest bezlitosny.a to później wychodzi z człowieka,ogranicza. gdybym się wyrwała ponad 15 lat temu z tej patologi byłabym innym człowiekiem :-(

Gość gość
mam nadzieje ze mi sie uda tylko nwm jak przekonac tate:( dziekuje ze mn rozumiesz

Gość gość
jak mam Cię nie rozumieć... do dziś pamiętam jak co noc płakałam do poduszki i przysięgałam sobie że jak tylko skończę 18 lat wyprowadzę się z tego domu...ale poległam.za mało wiary i odwagi było w tej przestraszonej i skrytej dziewczynce. i niestety nie sądzę by Ci się udało przekonać rodziców :-( choć jeśli masz odwagę i nie zszarpane nerwy to próbuj,ale pamiętaj że dorośli inaczej postrzegają niektóre problemy swoich dzieci. radzę Ci zaciśnij zęby i wyprowadź się gdy będziesz pełnoletnia. szkoda nerw.oni tego nie zrozumieją.ale oczywiście zrobisz jak uważasz. masz w razie czego jakąś ciotkę,kuzynkę żeby na początek u niej zamieszkać ?

Gość gość
napisz czasem jak sobie radzisz,będę tu zaglądać. życzę Ci dużo wytrwałości,wiary,samych życzliwych ludzi na Twojej drodze i sporo szczęścia :-) bądź dzielna,nie daj się chociaż TY !

Gość gość
moja mama chce sie przeprowadzic nawet wspomniala o tym tacie ale tata powiedzial ze sie duzo napracowal na ten dom i pieniedzy duzo wlozyl i ze szkoda mu to teraz tak zostawic moze ma racje PS. u mn nie ma zadnej patologi

Gość gość
więc jeżeli masz normalną rodzinę to nie jest tak źle. a ludzie są jacy są.byli i będą wredni. masz swój pokój ? masz bieżącą wodę ? masz komp. i internet,skoro tutaj piszesz prawda ? więc masz już bardzo dużo. ja dopiero niecały rok mam internet i laptopa na którego sama musiałam ciężko zapracować,a mam ponad 30 lat. nikt mi tego nie kupił gdy byłam w szkole.że o komórce nie wspomnę.

Gość gość
podaj mi jakis pretekst dzieki ktoremu tata namowi sie na przeprowdzke

Gość gość
nie namówisz go,jeżeli macie spełnione podstawowe warunki mieszkalne w domu , w dodatku dołożył do tego domu... a do szkoły masz dobry dojazd ?