Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcowa mama 2013

zapisy do przedszkola Warszawa rocznik 2013

Polecane posty

Gość marcowa mama 2013

Córa nie dostała się do żłobka, więc zmuszona byłam przejść po rodzicielskim na wychowawczy. Czy jest szansa, że przyjmą córkę do przedszkola w tym roku? Obiło mi się o uszy, że przyjmują od 2,5 roku, jeśli dziecko jest samodzielne. Córka jest z marca 2013, zjada sama (choć się przy tym brudzi) i nie używa już pieluch. Jaka jest procedura? Tzn. wiem, że przez internet, ale czy biorą rocznikowo czy mamy szansę na przedszkole np. od tego września? Zależy mi na powrocie do pracy, a dziecku chciałabym zapewnić kontakt z rówieśnikami. Zresztą co wam będę pisać, mam już trochę dość siedzenia w domu, zwłaszcza że nastawiałam się na szybki powrót do pracy (lubię swoją pracę).

Gość gość
Z tego co wiem można w zwykłej rekrutacji zgłaszać dzieci które mają rocznikowo 3 lata, czyli w tym roku dzieci z 2012 r. Mi w zeszłym roku przyjęto dziecko które miało 2,5 roku, ale z listy rezerwowej, po prostu zgłosiłam się w dwóch przedszkolach osobiście, rodzice nieraz rezygnują, przenoszą się, mały był na liście rezerwowej i poszedł od końca października. Spróbować możesz w zwykłej rekrutacji a jak nie wyjdzie to po prostu popytać w pobliskich przedszkolach. Przyjmują 2,5 latki warunkowo, ale najpierw mają pierwszeństwo 3 latki. A mój bratanek w tym roku dostał się do przedszkola też jako też niespełna 3-latek, bo przedszkole otworzone jako publiczne dopiero we wrześniu bo jakieś problemy z dotacją były, i nie brało udziału w normalnej rekrutacji, więc robiono to na zasadzie kto pierwszy, ten lepszy. Najmłodsza dziewczynka w jego grupie miała 2 lata i 2 mce. Oczywiście podstawowa samodzielność (ubieranie się, mycie rąk, zębów, korzystanie z tolaety, samodzielne jedzenie) wymagana. Więc warto mieć oczy i uszy otwarte, czasem się trafiają takie "okazje".

Gość gość
No dobra, nie dostala soe do zlobka w zeszlym roku. A w tym? Marne szanse zeby ci ja przyjeli bo musza b6c miejsca dla wszystkich 4latkow.

Gość gość
Ja czuję, że się nie dostaniemy do państwowego przedszkola w tym roku, więc na wszelki wypadek już zbieram fundusze na przedszkole niepubliczne. Już nawet mam wybrane przedszkole (http://przedszkole-promyk.pl/), do którego w razie czego pójdzie moja córka. W sumie może tak będzie lepiej. To muzyczno-jezykowe przedszkole, więc będzie miała kontakt z rytmem, muzyką i angielskim od małego.

Gość gość
jeśli dobrze pamiętam do Puchatek http://przedszkolepuchatek.edu.pl/index.php?local=1&id_m=1&page=main prowadzi zapisy dla rocznika 2013. Wiem bo razem z siostrą szukałyśmy dla jej córki przedszkola, bo ona (w sensie siostra) była zmuszona wrócić do pracy i chciała żeby córka była już w przedszkolu. Niestety nie wiem jak z miejscami bo to są jakieś nowe grupy

Gość gość
Słyszałam o tym czerwonym baloniku, syn mojej koleżanki z pracy uczęszcza do tego przedszkola. Ona jest zadowolona z tego przedszkola przede wszystkim z powodu tego, że chociaż pracę kończy dopiero o 16 bez problemu może odebrać dziecko o 17 czy nawet 18.

Gość gość
Bardzo fajne też jest Motylove przedszkole. Mają tam elastyczne godziny otwarcia, wszystko jest do załatwienia, do dogadania z panią dyrektor (mogą otwierać np o 6:30 albo zamykać o 18:30 czy 19:00) - do indywidualnego ustalenia. Dla mnie to jest super opcja, myślę, że większość rodziców pracujących w korporacjach ma ciągły stres i dylemat czy zdążą odebrać dziecko z przedszkola przed godziną zamknięcia. Zwłaszcza, że w Warszawie o pewnych godzinach są straszne korki i czasem trudno się przebić...

Gość gość
W razie czego dobrą opcja jest też sprawdzenie przedszkola Tequesta. Fajna placówka zwłaszcza jeśli chodzi o naukę języków (jest angielski i hiszpański w cenie). Nie wiem, czy sprawa przedszkola już została rozwiązana, ale w razie czego - ja bardzo polecam to miejsce.

Gość gość
Gdzie jest Tequesta?

Gość gość
W Warszawie mają 3 lokalizacje: na Mokotowie, Żoliborzu i Ursynowie -tutaj jest najnowsza.

Gość gość
Nie wiecie czy są już u nich zapisy?

Gość gość
W zasadzie to już ruszyły, więc polecam się pospieszyć ;)

Gość gość
Mój brzdąc chodzi do Piaseczna, przedszkole Ala i Kot http://www.alaikot.pl Bardzo zadowolony więc ja też. Panie przesympatyczne, z ogromną wiedzą i super podejściem, mały jest wstydliwy ale nie ma problemu z tym w przedszkolu, to wszystko przez super podejście całej obsady zajęcia też fajne, ciekawe, dzieci i rodzice z którymi rozmawiam bardzo chwalą. No i publiczne, nie jest płatne

Gość gość
Dużo jest tam chętnych co roku?

Gość gość
c

Gość gość
Mnóstwo. Od poprzedniego roku jest nowa lokalizacja - placówka na Urysnowie.

Gość gość
Polecam tę placówkę na Ursynowie! Jest nowa, dobrze wyposażona, miejscu jest mnóstwo. Byłam tam z dzieckiem na dniach adaptacyjnych w ubiegłym roku. W tym roku je zapisałam, bo myślę, że już sobie poradzi bez mamy:)

Gość gość
Jakie tam jest czesne?