Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w biedronce i lidlu mozna kupic cos co jest naprawde dobre jakosciowo

Polecane posty

Gość gość

czy to sam chemiczny syf dla biedoty?? pytam serio... czy macie tam jakies ulubione produkty i naprawde sa jakosciowo dobre i nienafaszerowane chemią?

w biedronce chemia jest dobra papier zel pod prysznic srodki do prania i czystosci ja lubie chipsy herbata jest dobra owocowa sos do spaghetti

Gość gość
Jasne że są dobre, są lepsze niż w wielu niby bardziej ekskluzywnych, ale mniejszych sklepach. Np. mięso w biedronce jest bardzo dobre jakościowo (to wiem na 100% bo znajomy kontroluje jakość mięsa). Wiele produktów jest też identyczna w biedronce, produkują je Ci sami producenci którzy produkują do delikatesów, tyle że inaczej produkt nazywają i sprzedają taniej w biedronce :)

np jogurty sa bardzo dobre robi ****akoma mieso tez jest dobre

to było pytanie do autorki ale odpowiadam - po to chociażby, żeby wiedzieć co się je i np. kupić kiełbasę, gdzie jest 80% mięsa a nie taką, gdzie jest 40% kości, wymion i ryjków wymieszanych ze smalcem (MOM), a reszta to soja, kasza manna i inne wypełniacze

Gość gość
podobnio w biedronce sa produkty gorszej jakosci..osttanio mleko z biedry okazalo sie najgorsze w tescie jesli chodzii o stopien higienizacji. zaklady robia produkty dla biedry na gorszych skladnikach i na innej tasmie..tak chyba slyszalam.

moze i nienajlepsze rzeczy ale nie ma co oczekiwac najlepszego produktu za taka cene

Gość gość
Akurat mięso w biedronce jest ohydne, wylatuje z niego masa wody

Gość gość
ja kupuje w Lidlu srodki czystosci i plyn do mycia naczyn , bardzo dobry , orzeszki rozne takie do piwa tez kupuje

Gość gość
Warzywa są dobre w Biedrze.

Gość gość
Dobre sa kosmetyki i chemia. Np. zele do twarzy czy toniki, krem do rak produkuje dla nich tolpa.

Gość gość
w lidlu mieso jest duzo lepsze niz w biedronce. pikok,bo tak nazywa sie marka wedlin z lidla ma przyzwoity sklad,a w biedrze wiecej wody i syfu niz miesa.

Gość gość
Nie tylko z mielonego leci woda, kupiłam mala szynke do pieczenia to mialam pol naczynia zaro wody, w rezultacie ona sie nie piekla tylko gotowala , niedobra byla chociaż robilam tak jakmzawsze.

Potwierdzam powyższe. PIKOK nie jest producentem, ale produkują dla niego uznani np. Tarczyński :). Uwielbiam ich groszek w puszce. To jedyny, który po odlaniu wody nadal wypełnia całą puszkę i jest jędrny :). Smakuje mi też ich pieczywo i masło. x Sery są typowe dla takich cen. x Warto spróbować ich CordonBleu, Pieczeni Rzymskiej, bigosu i kapusty z grzybami. Mi przynajmniej smakują :). x Mają też szynkę w próżniowych workach po 29,99/kg. Ma smak dawnej domowej szynki i 100% mięsa :). Bywa w promocjach nawet po 20/kg. x Piszę o Lidlu, bo w Biedronce nie bywam.

Gość gość
Co za durne snoby pisza o Biedronce czy Lidlu dla biedoty. Wiele produktow np jogurty, wędliny produkowane sa przez znane firmy pod inna nazwą. Oplaca sie im sprzedawac w Biedronce taniej, bo jest tam wiekszy zbyt, a nie chca obnizac swoich cen we wszystkich sklepach.Niektopre produkty np zreszta pod swoja nazwa- np barszcz Hortexy, identyczny, o 1/3 taniej niz gdzie indziej. Albo czekolady. A avokado czy cukinie - duzo tansze, nie gorsze, a na ogol lepsze wybor.

Gość gość
W lidlu jegginsy zawsze szybkp schodzą, jeśli chodzi o odzież. Trzy razy "polowałam" na nie daremnie. Dwa tygodnie temu znów były w gazetce... zrobiłam tak jak kumpele, które noszą, dobry materiał, elegancko odszyte, zgrabnie leżą... przed 7:00 czekałam pod lidlem, czekało ponad 20 osób. Dostałam je! Poszłam po obiedzie kupić jeszcze czarne, bo dobrze się w nich czułam i tak szczupło wyglądałam... niestety pusto! Sweterki, bluzki, jeansy i bielizna z lidla jest ok. :-)

Gość gość
Nie należę do biedoty, jestem po studiach, mam dobrą pracę, bardzo dobrze płatną, własne mieszkanie, samochód... a robię zakupy w biedronce, w lidlu, tesco, carrefour, piotrze i pawle... zależy gdzie akurat jestem i co potrzebuję. Nie są gorsze jakościowo od tych kupionych w małych sklepach, oczywiście są małe wyjątki, ale ogólnie jak wszędzie, czy towar jest dobry to zależy od producenta. A cena w dużych sklepach zawsze będzie niższa. Po co mam przepłacać... wolę odłożyć kasę na zagraniczne wakacje :-)