Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PannaZofia

Jak kogoś w sobie rozkochać? :(

Polecane posty

Gość PannaZofia

Cześć Dziewczyny, moja historia prezentuje się następująco: 3 tygodnie temu przyszła do pracy w mojej firmie super dziewczyna. (Jestem les, ale mam nadzieję, że nie zrobi Wam to wielkiej róznicy, bo to najmniej istotne w tej opowieści). Od razu ogarnęłam, że może być też, że tak powiem "branżowa". Masakrycznie mi się podoba, no tak, że gadać z nią nie mogę. Czuję się, jakbym była w podstawówce, denerwuję się, kiedy stoję obok, albo muszę wydać jej jakieś polecenie (jest moją podwładną). Co zrobić, żeby NIENACHALNIE zbliżyć się do niej? Poradźcie :(

Gość gość
help help!! :(

Gość gość
lipa. jesli jestes jej przelozona to raczej nie powinnyscie sie wiazac. dlaczego? poczatkowo bylo by ok poza tym ze ta dziewczyna miala by "wzgledy" u szefowej. ale w razie klotni pojawil by sie ten nieciekawy klimat, tamta dziewczyna mogla by byc przez ciebie szykanowana, traktowana gorzej niz inni. poszukaj gdzie indziej.

Gość gość
potrafię w 100% zachować obiektywizm co do moich podwładnych. Wiem, że to dziwna sytuacji, ale jestem totalnie i fatalnie zauroczona!

Gość gość
Samotny Romantyk, to trochę wulgarne i mogłoby się otrzeć o molestowanie w pracy, a ja raczej nie chcę takich sytuacji ;)

Gość gość
może ktoś pomoże? :(((

Gość gość
ojejku no normalnie. rozmawiaj z nia, usmiechaj sie, spogladaj. jesli zobaczysz ze jej sie to podoba kontynuuj podchody i idz krok dalej np na przerwie sniadaniowej zapytaj czy zrobic jej kawe a potem samo pójdzie. nadal jednak uwazam, ze zwiazki w miejscu pracy to bardzo zly pomysl. teraz wydaje ci sie ze bedziesz obiektywna ale na pewno tak nie bedzie. wiem z doswiadczenia niestety.

Gość gość
a zazwyczaj jak to robisz ? Bo widzisz, ja też chciałam popytać o parę wsazówek od Ciebie, bo myślę, że nie jest to pierwszy raz , kiedy spotykasz kogoś, kto się podoba i chcesz go poderwać, prawda ? Najgorzej to jest wtedy jak ktoś się bardzo podoba i Ci zależy, ale jak jesteś jej "szefową" to już w ogle ciężka sprawa .... xx może na początek jakieś lekkie komplementy ? patrzenie w oczy ? uśmiechy ? subtelny dotyk ? No cóż nie znam zbyt wiele sposobów, żeby nienachalnie komuś dać znać, że się podoba ....hmmm x przy tym wszystkim też chyba się przyda mimo wszystko pewność siebie i poczucie humoru. Ale jak stres dopada to ciężko być na luzie ....

Gość gość
Totalnie nie potrafię się przy niej wyluzować! Z kawą odpada. Mi robi asystentka, no przecież nie powiem: Pani Basiu, jeszcze dla XXX kawkę poproszę. Jeszcze u mnie w firmie baaardzo mocno nastawiony jest nacisk na hierarchię. Niewiele mowi się o życiu prywatnym, jakieś żarty, prywatne opowieści są prawie wyeliminowane.

Gość gość
haha baba z baba w pracy. ale by wszyscy mieli ubaw i historyjke na plotki

Gość gość
jest samotna, wiem bo mówiła o tym na rozmowie rekrutacyjne (oczywiście niepytana). Niewiele o niej wiem, poza sprawami zawodowymi. Ale nie mogę przestać o niej myśleć.

Gość gość
a jakieś sygnaly z jej strony ze jest toba zainteresowana?

Gość gość
brak sygnałów z jej strony. Nie szykuje się żadna impreza integracyjna. OSZALEJĘ.

Gość gość
Ty też w podobnej sytuacji? ;)

Gość gość
Też w pracy? Sorry, że wypytuję, ale może razem zbudujemy jakąś "taktykę" ;)

Gość gość
o losie, to chyba jeszcze gorzej niż u mnie...

Gość gość
Jak jesteś śliczną les, a ona też jest les o się sama przyklei. Jak jesteś przeiętną les.... to lipa

Gość gość
nie wiem, czy jesteś "śliczna" ;) Bardziej martwi mnie to, że kompletnie po mnie tego nie widać, kurczę - jednak czasami to nie jest ok. Ona jest taka, że ma coś w sobie. Słodycz w dziewczynie jest mi w stanie zrekompensować "śliczność" :) No tak. Mi jak nie wyjdzie będę musiała przejść chyba do innego korpo, ale praca to nie wszystko. Jestem już daleko poza ścieżką pracoholizmu...

Gość gość
Dzięki, już biegnę na tamten wątek :)