Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to skaza białkowa?

Polecane posty

Gość gość

FOTA890.JPG

Gość gość
pomozcie, utrzymuje sie to tydzien juz, czy to skaza?

Gość gość
Możliwe, skaza to nie tylko objawy skórne. Z reguły ukazuje się w 6 tygodniu życia. Ile ma dziecko, kolki, ulewanie, zaparcia, ciemieniucha?

Gość gość
Ciężko stwierdzić ze zdjęcia. Może to być jakaś reakcja uczuleniowa na kosmetyk czy coś co zjadłaś jeśli karmisz piersią. Jest to szorstkie?

Gość gość
ma 6 tygodni. tak karmię piersią. ulewa troszkę, ciemieniusze miał troszkę. kupki robi ładne raz na 10 dni (konsultowałam z lekarzem i jest ok)jak blaknie to czuć to pod palcem, skóra jest chropowata

Gość gość
odstawiłam już nabiał, nie jem nawet bananów, przestałam slodzic miodem, nie ruszam nic co ma pomidory, kakao itp.

Gość gość
pod wpływem ciepła albo dotyku robi sie to czerwone i zlewa w plamy, potem jak "ostygnie" do blaknie. pod slońce wyglada jak taka kaszka manna, nie wiem jak to nazwać, to takie łebki pod skórą, jak igiełki

Gość gość
odstawiłam już nabiał, nie jem nawet bananów, przestałam slodzic miodem, nie ruszam nic co ma pomidory, kakao itp. X Skaza pojawia się ok 6 tygodnia życia ale może też i później więc ta wysypka nie zniknie z dnia na dzień ani w tydzień... Poczekaj te 1,5 miesiąca. Białka mleka zawarte są również w pasztecie ze sklepu czy wędlinie to nie tylko sery,mleko. Ile ma dziecko? Ulewa? Ma kolki, zaparcia?

Gość gość
Dlaczego do pediatry nie idziesz?

Gość gość
ulewa troszke, jesli np po jedzeniu macha mocno nozkami. kolek nie ma, zaparc tez nie

Gość gośćkokoko
ide, zaraz bedzie szczepienie. ale jak to lekarz zaraz zrobi mi z niego alergika

Gość gość
A my to niby wszystkie jesteśmy po studiach medycznych? :) Szczerze powiem nie wydaje mi się to skazą białkową bo za łatwo poszło Ci z tą ciemieniucha ( a z reguły u alergika ciężko i długo ona schodzi, oliwka zwykłą rady nie daje)ulewa mało i to tylko jak zacznie fikać, problemu z kupką nie ma.