Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedawkowanie Kubusia u dziecka ???????

Polecane posty

Gość gość

witam czy mozliwe jest przedawkowanie kubusia do picia ? synek wymiotowal kubusiem i ma biegunke tez kubusiowa jak odstawilam kubusia na kilka godzin wymioty ustaly dziecko jest radosne chce jesc itp jak tylko wypije kubusia znowu wymiotuje :( dodam ze pije go regularnie juz od kilku miesiecy... co dziennie jesli tak jak wygladaja objawy i jak postepowac z malym dzieckiem(2 latka)

Gość gość
codziennie ale ile? jak raz dziennie mala buteleczke to nie powinno nic sie dziac, jesli to jego jedyny napoj w ciagu dnia i pije ile wlezie to sie nie dziwie. jezeli widzisz ze mu sluzy odstawienie to odstaw rob herbatke lub inny soczek np jablkowy

Gość gość
Dzieci nie powinny pić soczków butelkowych bo tam są tony cukru, barwników i konserwantów. W tym wieku może pić soczki ale świeże, wyciskane przez ciebie! Odstaw to dziadostwo.......!

Gość karolina zielarka
kubus ma duzo karoteny bo jest marchewkowy wiec moze to po prostu nadmiar vit A? stopka: mamo mamo jak fajnie ze juz wrocilas ta ciocia co sie mna zajmowala jak bylas w pracy nie chciala sie ze mna bawic

Gość gość
Co Wy z tymi soczkami macie, może jeszcze zupkę z papierka mu dawqj na obiad bo Ci się nie chce gotować! Gwarantuję, że będzie zdrowy!

Gość gość
Codziennie mu dajesz kubusia?przeciez to wcale nie jest takie zdrowe, skoro organizm tak reaguje, to mu nie dawaj, lepiej wode

Znam przypadki "przedawkowania" Kubusia, ale one się raczej objawiały pomarańczowo-żółtym zabarwieniem skóry przez beta-karoten. Tak czy siak przestań mu to dawać, skoro widzisz, że już mu nie służy.

Gość gość
niestety pije duzo poniewaz to jego jedyny napoj :/ odstawilam juz od poludnia mu nie daje tylko wode lub inny sok od tamtej pory nie wymiotuje tylko mial biegunke jeszcze raz od tamtej pory ogolnie chce jesc zjadl obiadek i podwieczorek normalnie i nie wymiotowal myslicie ze to z kubusia ?? juz wiecej nie dam :(

Gość gość
do wszystkiego potrzebny jest umiar. jestes matka i pozowlilas zeby codziennie pil tylko kubusia? wszystko jest dla ludzi ALE Z GLOWA

Gość gość
wstyd sie przyznac ale pije kubusia od okolo roku czasu codziennie :/

Gość gość
Boze, coraz gorzej z tymi matkami:o Ja nie mam dzieci ale domyślam się, że skoro wymiotuje to lepiej nie dawać, daj mu wodę lub ziołową herbatkę przystosowaną dla dzieci kobieto

Gość gość
codziennie kubuś zamiast wody ? Prosicie się wrecz o cukrzyce dla dzieci one wam podziekuja jak dorosna

Gość gość
Wiesz co. Ja sama lubię te soki ale ilekroć się skusiłam na Kubusia, to zawsze miałam mega zgagę. I chociaż je lubię, omijam szerokim łukiem. Wydaje mi się, że one nie są takie zdrowe. Jakieś tam E mają. Jeśli już miała bym dać coś dziecku, to soki robione przeze mnie, miód z cytryną, wodę, ale nie takie kupne. Nie daj mu tego dziadostwa, najwyraźniej mu szkodzi.

Gość gość
boże czytacie co jest w skladzie soku kubus na etykiecie? juz samo to że jest tam syrop glukozowo fruktozowy - a jest!! - sprawia że nie wolno tego podawac dziecku. wszechobecny syrop tenże własnie odpowiada bezposrednio za otyłość w pozniejszym czasie. jest niewskazany w diecie każdego czlowieka ktory szanuje zdrowie. nawet ja, jako dorosla osoba , kupuje tylko taki sok, który nie ma w skladzie tego beznadziejnego trujacego nasz organizm syropu.

Gość gość
polecam przeczytac artykuł o przykladowym kubusiu i jak on jest wlasnie wielce 'zdrowy' dla dziecka. masakra! wieszcozjesz. blogspot. com/2013/08/kubus-play-marchew-malina.html

Gość gość
Syrop glukozowo-fruktozowy - otrzymywany z kukurydzy przerobionej na skrobię kukurydzianą a dalej za pomocą enzymów lub kwasów w syrop. Aktualnie bardzo powszechny do słodzenia wszelkiego rodzaju napojów, lodów, mlecznych napojów jak i mleka zagęszczonego, dżemów, galaretek, kompotów, wsadów owocowych do jogurtów i wielu innych. Ze względu, że dużo taniej producentom słodzić syropem niż zwykłym cukrem jesteśmy niestety narażeni na bardzo wiele skutków niepożądanych dla naszego organizmu. Jak dotąd ustalono że spożywanie dużych ilości produktów zawierających syrop glukozowo-fruktozowy powoduje szybkie tycie i chroniczną otyłość gdyż fruktoza nastawia nasz organizm na produkcję tłuszczu, co najgorsze tłuszczu wokół naszych narządów. Ponadto syrop potęguje apetyt i stałe poczucie głodu, jest podejrzewany o powodowanie cukrzycy typu 2, podwyższa poziom złego cholesterolu LDL, może zwiększyć możliwość wystąpienia zespołu jelita drażliwego jak również zaćmy cukrzycowej. KUBUSIE MAJA TEN SYROP NIESTETY! jak i wiele innych serków, deserków itd produkowanych specjalnie dla dzieci. niestety trzeba czytac etykiety i odrzucac te smakołyki z chemią i syropem bo marnujemy zdrowie naszych dzieci.

Gość gość
Fakt, że dzieciak wymiotuje może znaczyć wszystko: od grypy żołądkowej, po aids a począwszy od zatrucia (i to akurat niekoniecznie kubusiem, chociaż też nie jestem fanką tych soczkosmrodków, ale nie są gorsze niż zwykłe słodycze). Więc najlepiej podaj mu jakieś kropelki żołądkowe i za parę godzin lekkostrawny posiłek, a jak objawy nie ustąpią to do lekarza. Że też takich rzeczy trzeba dzisiaj matki uczyć :/

Gość gość
ludzie prosze czytajcie ze zrozumieniem bardzo prosze !!! maly nie wymiotuje juz od kilku godzin poniewaz juz wiecej nie dalam mu kubusia pije wode ale nie za duzo bo nie lubie i to bardzo do tego caly czas je wszystko i nie wymiotuje wlasnie bawi sie ze starszym bratem i smieje sie wiec chyba czuje sie ok jutro tak czy siak ide do lekarza

Gość gość
mógł dostać marchwicy. nie mozna dawac tyle tych soków

Gość gość
wlasnie dziwi mnie to poniewaz maly ma wilczy apetyt je wszystko i nie wymiotuje juz wiecej nie podam kubusia wiec moze bedzie ok mysle ze za duzo juz go bylo ale czemu dopiero po roku przedawkowalo?? rok czasu pil kubusia co dziennie i nigdy nic mu nie bylo 2 razy w zyciu byl przeziebiony

Gość gość
co to jest marchewica ?????????

Gość gość
???????????

Ja jestem starym koniem :D, ale kiedyś miałem ciągłe zapalenie gardła i Kubuś był jedynym płynem, przez to gardło (w stanie niepodgrzanym) przechodzącym. Po pewnym czasie, miałem z tego powodu, kłopoty z żołądkiem. Twoje dziecko, ma z pewnością, delikatniejsze brzusio :).

Gość gość
co to jest marchewica ??? pierwszy raz slysze ?? jak maly nie wymiotuje i czuje sie dobrze to mam mu cos podac czy nic ????

Gość gość
juz wiecej nie dostanie ukochanego kubusia od dzis koniec z tym !!!!