Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tyje tyje i chyba sie zabije

Polecane posty

Gość gość

pol roku temu moja waga wystrzelila w gore ale napisze troche o sobie i moim zyciu mam prace w ruchu ( w sesie duzo sie ruszam - mozna powiedziec ze to praca fizyczna 5 razy w tygodniu fitnes plus troche silowni 2-3 posilki dziennie nie mam w zwyczaju podjadac od dziecka nie cierpie slodyczy -ogolnie slodkiego smaku nie jem chleba ( ok 1 kromka dziennie pelnoziarnistego bez weglowodanow ) do lata 2014 wazylam 48 kg - to moja waga cale zycie tyle waze chociaz po drugiej ciazy schudlam do 46 i ciezko bylo mi przytyc NA DZIEN DZISIEJSZY WYGLADAM JAK CZOLG!!!!! niepokoi mnie to ze tak nagle utylam 7 kg a wszystko poszlo w brzuch i posladki , wygladam obrzydliwie , bebzun wisi obltuszczony i takie obrzydliwe boczki jak poduszki a reszta ciala normalna , lydki , ramiona , rece normalne wygladam tak jak by mi ktos wsadil igle w doupe i pompowal , pompowal, pompowal :(( bylam u lekarza ale jakos taki znudzony byl moja wizyta zrobil podstawowe badanie krwi , jakies badanie podstawowe na tarczyce i powiedzial ze wszystko miesci sie w normach :( czuje ze cos jednak jest nie tak :( jesli ic sie nie zmieni to jestem gotowa sie zabic :(

Gość gość
nikt nie boryka sie z takim problemem ? fajnie macie :(

Gość gość
chleb bez weglowodanow :D:D:D:D jasne wszedzie sa wegle ,napisz ile masz lat to jest wazne bo moze menopazuza jak jestes starsza lub masz cos z jajnikami

Gość gość
Jest chleb z zawartoscia bardo niska , no ok moze niez zerowa ale bardzo niska , jest drogi i wyglada bardziej jak sprasowane pestki czy orzechy , jest bardzo ciemny jak pumpernikel ( czy jak to tam sie pisze) mam 39 lat i raczej menopauzy nie mam a jajniki badalam w styczniu prywatnie bylam na usg , pani doktor powiedziala ze ok

Gość gość
2-3 posiłki to za mało. Jedz tyle samo, ale podziel to na 4-5 posiłków.

Gość gość
Dzieki za rade ale co to za roznica czy zjwm przykladowo 350g obiadu na raz cz dwa razy po 175g ??

Gość gość
Jak organizm dostaje jeść dwa razy dziennie to magazynuje to jedzenie, bo wie że kolejna porcja będzie za parę ładnych godzin. A jak dostaje 5 posiłków dziennie to nie musi magazynować, bo wie, ze niedługo znów coś wpadnie:)) Od jakiegoś czasu dietetycy zalecają 5 małych posiłków w ciągu dnia.

Gość gość
Miałam podobnie przez wiele lat waga stała żywienie bez zmian i nagle w miesiąc 5 kg, tarczyca hormony niby w normie ale ale czytałam o tym dużo i dziś wiem że jeśli organizm ma braki w posiłkach lub ich za mało potrafi wytworzyć związek takich substancji których potrzebuje, oczywiście w nadmiarze i bez kontroli Bo przecież tłuszczu ktory Cb oblał to nie dlatego ze zaczelas jeść tonami masło, to organizm Twój a nie dieta powodują tycie Idz do endokrynologa jak ktoś z powołania to powinien pomóc przyspieszyć przemianę materii ale dwa trzy posiłki to stanowczo za mało

Gość gość
Dziekuje za madra wypowiedz , endokrynologa znajde prywatnie chocbym miala peknac ( mysle ze to nie dlugo) i przetestuje jedzenie czesciej chociaz ja jestem osoba ktora zapomina jesc :o jak mam cos lepszego do roboty

Gość gość
46 kg? to moja siostrzenica z gimnazjum wazy wiecej a kosci same z niej wystaja. moze masz anoreksje lub masz 150cm wzrostu to co innego

Gość gość
czyli wychodzi na to ze wazysz troche ponad 50 kg i to jest koniec swiata? ty zycia nie znasz. jakbys wazyla 100 kg to bys sie od razu pod pociag chyba rzucila pustaczko. Wyglad sie liczy ale nie jest najwazniejszy. Chyba nie masz dzieci i rodziny ze takie glupoty wypisujesz.

Gość gość
a ja waze 50 kg i mam 172 cm wzrostu i nie moge przytyc! Jestem prawie ze koscista, chcialabym byc ciut kraglejsza ( nie gruba tylko zaokraglona lekko). Jem wszystko i duzo i nic :(

Gość gość
ty do psychiatry idz debilko.Waga nieco ponad 50 kg i za gruba sie uwaza stara baba prawie 40 lat. Ty powinnas wazyc z 20 kg wiecej zeby w tym wieku normalnie wygladac.Psychiatra jak nic sie kłania i szybka dieta na przytycie.

Gość gość
Zjedz z tonu , nie jestem pustaczka i mam rodzine i dzieci waze w tej chwili 55 kg mam 159cm zawsze bylam drobna pizatym dosc wysportowana , dla mnie 7 kg z niczego na plusie to duzo ale rizumiem ze ktis kto wazy 100kg tego nie zrozumie wyglad nie jest wazny ? Hmm powiedzmy ze nie ale samopoczucie juz tak

Gość gość
20 kg wiecej :o ? To tobie jest potrzebny psychiatra!

Gość gość
nikt nie powiedzial ze wyglad nie jest wazny! JEST ale nie najwazniejszy! i skoro ty wypisujesz takie glupoty ze sie chyba zabijesz z tego powodu to jak cie mozna nazwac? Zostawisz dzieci bo przytylas 5 czy iles kg? ty wogole sie slyszysz?

Gość gość
0/10 :o

Gość gość
Jestes chora na glowe i moze rzeczywiscie wez skoncz bo po co dzieci maja sie z taka matka meczyc (o ile je masz). Skoro wolisz sie zabic bo przytylas niz patrzec jak twoje dzieci rosna to prosze bardzo

Gość gość
Jak straciliscie matkę? - zabiła się bo przytyla 7 kg

Gość gość
No niestety,ale dobrze ktoś doradził ci psychiatre,zanim sie zabijesz z tak powaznego problemu.Tak to jest jak ktos nie ma wiekszych problemów w zyciu tylko na siłe je wymysla.Moje zdanie tez jest takie ze powinnac raczej przytyc niz schudnac jeszcze.Myslisz ze takie anorektyczki pieknie wygladaja takie wychudzone.

Gość gość
madrala co mnie do psychiatry wysyla piszesz sam/a ze soba ?? i sam/a swoje komentarze chwalisz :)

Gość gość
A jak ktos by powiedzial - no nie autobus mi uciekl , chyba sie pochlastam , spoznie sie do pracy! -to tez myslicie ze ten ktos sie na powaznie potnie ?? Ale debile jestescie :)

spróbuj zmienić dietę tzn kompletnie zmienić sposób sposob odzywianai bo pewnei organizm dostosował sie do obecego trybu zycia i juz nie pali tluszczu sam

czytałam gdzieś kiedyś,że problemy z wagą mogą mieć podłoże psychologiczne. Wejdź sobie na stronę PsychoMedic.pl i zobacz specjalistów ,może Ci pomoże ktoś. Wiem ,że mają tam nie tylko psychologa ale również dietetyka:)