Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy odsylalyscie zakupione rzeczy na allegro?

Polecane posty

Gość gość

Mam zamiar to dzis zrobic bo wkurzyl mnie sprzedajacy. Mialyscie jakies problemy ze zwrotem pieniedzy? Na co zwrocic uwage?

Gość gość
nie zwracałam

Gość gość
Zwróć uwagę czy możliwy jest zwrot. Jeżeli nie, to zostaniesz bez rzeczy i pieniędzy. kilka razy zdarzyło mi się zwrócić, bo kupiłam źle dobrany rozmiar, ale to były zakupu przez "kup teraz" i w sklepie internetowym a nie od osoby fizycznej.

Gość gość
Przy licytacji zazwyczaj nie ma zwrotów, przy kup teraz zawsze. Masz wtedy 14 dni od otrzymania towaru na zwrot bez konieczności podawania powodu. A sprzedawca jak otrzyma towar ma chyba 30 dni na zwrot pieniędzy.

Gość gość
Jeśli od osoby prywatnej- to w ogóle sprzedawca nie ma obowiązku przyjmować zwrotu. Na co zwrócić uwagę- to jest zwykle napisane teraz we wszystkich aukcjach (albo w opisie aukcji, albo w "o mnie"), są chyba jakieś standardowe formułki które się wypisuje w takich przypadkach, że korzystasz z takiego a takiego prawa i tyle. Musisz oczywiście pilnować wyznaczonego czasu. Koszty wysyłki ponosisz Ty, natomiast z tego co wiem sprzedawca powinien Ci zwrócić również za koszt przesyłki do Ciebie.

Gość gość
zależy czy kupilas przez licytacje czy przez kup teraz. oraz czy od osoby prywatnej

Gość gość
w pomocy na allegro jest napisane, ze mozna zwrocic do 14 dni wiec mam zamiar to zrobic. do tej pory bylam zadowolona z zakupow wyprawki na allegro ale w ostatniej dostawie okazalo sie ze rozmiar zamowiony ma sie nijak do dostarczonego, dziecko musialoby byc jakims potomkiem guliwera;-)

Gość gość
Jeśli od osoby prywatnej- to w ogóle sprzedawca nie ma obowiązku przyjmować zwrotu. X Bzdura. Jest coś takiego jak odstąpienie od umowy zawartej przez internet, dot. to również osób prywatnych. Odsyłam do regulaminu allegro. Strona o mnie jest guzik warta.

Gość gość
"ze rozmiar zamowiony ma sie nijak do dostarczonego, dziecko musialoby byc jakims potomkiem guliwera" To podchodzi pod niezgodność towaru. A na aukcji był podany tylko rozmiar czy też np. wielkość w cm też?

Gość gość
jesli rozmiar na ubranku jest taki sam jak rozmiar z opisu aukcji to raczej nie ma podstaw do zwrotu

Gość gość
no oczywiscie ze tak ale to tylko jak sie wie jak 333 www.youtube.com/watch?v=pKCDtTs0vWg

Gość gość
A wymiary nie były podane? Bo wiesz, rozmiar a rozmiar to czasem duża różnica. A próbowałaś pisać do sprzedawcy?