Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiaczek85

wyjazd dzieca za granice na pobyt stały

Polecane posty

Gość Gosiaczek85

witam ,chciałabym Was się poradzić..w kwestii wyjazdu za granicę....mam dziecko w wieku 8 lat w tym roku ...jestem w trakcie rozwodu ..wysłałam tez o sadu pismo o wydanie dziecku paszportu gdyż nie umiem się dogadać z byłym..ale to wszystko trwa :( ,nie wiem ile jeszcze.. Stąd moje pytanie ...zastanawiam się czy jechać tam sama oczywiście mając tam prace ...popracować i czekać aż sprawa w sądzie się rozstrzygnie .oczywiście dziecko musiałabym zostawić z babcią i z siostra moją ,na czas kiedy nie dostaniemy sądownej zgody na stały wyjazd za granicę ( może ktoś wie ile to trwa ,wiem ze mój były na pewno się nie zgodzi na wyjazd) Czy czekać ąz dostane zgodę i wtedy wyjechać z dzieckiem razem..nie ukrywam że nie znam na razie niemieckiego uczę się ale mam zapewnione mieszkanie i prace też tam myślę że znajdę mam tam znajomych którzy na pewno mi pomogą..tylko proszę o pomoc o jakieś rady .czy dziecko nie ucierpi jak wyjadę sama najpierw czy nie stracę jego miłości .z drugiej strony chciałabym przetrzeć drogę nam ,popracować obeznać się ze wszystkim itp a nie tak na głęboką wodę brać dziecko i przede wszystkim pytanie ,czy tatuś dziecka nie wykorzysta mojego wyjazdu przeciwko mnie ze zostawiałam dziecko proszę o rady

Gość gość
Gośka, wyjeżdżasz na stałe?:( Nigdy już do Polski nie wrócisz?:( Dlaczego?:(

Gość Gosiaczek85
może i wrócę ..ale chce spróbować tam na nowo wszystko ..dlatego stąd ten pomysł...

Gość Gosiaczek85
nikt nie ma zdania na ten tema :(