Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tumczewski

kler wychowuje Polaków na roboli dla biznesu

Polecane posty

Gość Tumczewski

tak jak kiedyś wychowywał Polaków na chłopstwo pańszczyźnianie dla szlachty. Polki zaś wychowywał i wychowuje na królice rozpłodowe. I dlatego Kościół należy uznać za wroga wolności i polskości.

Gość gość
kler był zawsze sługusem władzy chyba że sam miał tyle siły by być władzą co było jeszcze gorsze

Gość gość
Niebawem msze będą płatne , a te wszystkie "mohery" nadal uradowane. Babcia uważa mnie za "dziecko szatana" bo nie chodzę do kościoła. Ale czy ja mam chodzić tam aby wysłuchiwać wciąż tych samych kazań klerów , którzy sami nie przestrzegają 10 przykazań? Wierzę w Boga , wierzę w to co jest zapisanie w Biblii i to mi wystarcza. Mogę pomodlić się w domu w samotności , wyspowiadać się przed Bogiem , a nie klerem , który i tak nie słucha tych grzechów. Potem wielki skandal kiedy katolicy przechodzą na islam. Co się dziwić skoro przez te skandale ludzie tracą wiarę? Jeśli przy spowiedzi powiedziałbyś , że zabiłeś człowieka pewnie i tak przyczepiłby się bardziej do faktu iż nie chodzisz do kościoła (pieniążki na tace) .

Gość gość
na roboli wychowuje rząd złodziejski ,a wrogiem wolności jest każda władza kościelna też

Gość gość
i popieram modlitwy w domu, nie ma równiejszych ludzi ,umysły będą wyzwolone, teraz jest ten czas buntu wobec wszystkiego i wszystkich każdy ma swoją mądrość w sobie tylko błagam nie głosujcie już na tych cwaniaków którzy będą nas gnębić

Gość gość
religia zawsze była , jest i będzie opium ludu któremu nic innego nie pozostaje jak tylko odurzać się

Gość gość
ateizm jest opium dla ludu

Gość gość
Święta Prawda!!! Największym nieszczęściem w dziejach Polski, była kontrreformacja. PROTESTANTYZM UCZY SZACUNKU DLA PRACY, KATOLICYZM UCZY SZACUNKU DO WIELODZIETNOŚCI I UBÓSTWA!!! Polska miała okazję stać się krajem protestanckim/ariańskim. Gdyby nie kontrreformacja, historia potoczyłaby się inaczej...

Gość gość
no to wypitalać do muzułmanów, tam dopiero zobaczycie wiarę. Jak codziennie nie będziesz publicznie tłuc łbem w asfalt dla chwały allacha, to cię kumple zatłuką kamieniami. co za debil sądzi, że kler coś komuś każe? skąd chłopcze, masz takie informacje? gdzie takie coś widziałeś???? każą, to muzułmanie. Tam, albo jesteś głęboko wierzący, albo nie żyjesz, nożyk, gardełko i po gimbusie.

Gość gość
jak ktoś jest tępakiem, to będzie robolem, co ma do tego kościół??? znowu jakiś idiota ma kompleksy, bo go tatuś i mamusia ochrzcili w kościele i dali chrześcijańskie imię? popieram, przechodź na wiarę w allaha, dopiero zrozumiesz, co znaczy przymus obrządku religijnego.

Gość gość
09:14 - Nie każe a "wychowuje". A "wychowuje" na bezwolny, ciemny motłoch. Robi to, bo ma w tym interes. Proste...

Gość gość
09:14 - Bredzisz. Żydzi i chrześcijanie i zaratusztrianie przez wieki cieszyli się autonomią w krajach islamskich. Był na nich nałożony podatek, ale to odrębny temat...

Gość gość
09:18 - To ma, że jak rodzina będzie dzietna i uboga, jak uczy kościół, to dzieci ze sporym prawdopodobieństwem nie pójdą na studia, pokończą zawodówki, zaczną pracować od wczesnych lat i wyrośnie nowe pokolenie roboli... Robol będzie podatny na manipulacje, będzie bronił "wiary ojców" i przyniesie dziesięcinę, bądź to w niedziele, bądź przygotuje ją na "po kolędzie" . . .

Gość gość
a czytać ze zrozumieniem to potrafisz? jak sie komuś nie podoba, niech zmienia wiarą. to znaczy "wypitalać do muzułmanów" A dzieci, to życia uczą rodzice, nie kler. mnie przez całe życie kler niczego nie nauczył i nieczego nie wpoił. Proszę, niech wypowie się ten, kogo tutaj kler czegoś nauczył i coś mu wpoił .

Gość gość
dobra, gdzie widzisz rodziny dzietne i ubogie? ile ich wokół jest z tego powodu, że im książ kazał? znasz kogoś, kto twierdzi, że ma dużo dzieci bo ksiąz mu kazał?

Gość gość
klecha :alkocholik ,chciwy ,pedofil ,powinien miec kase fiskalna ,wydawac paragony za chrzest ,i inne uslugi jak sklepowa ,po co ich utrzymywac to darmozjady ,kiedy umra mohery mlodzi nie beda ich utrzymywac zostana sprzedane koscioly ,plebanie i przerobione na sklepy ,jak w niemczech czy usa

Gość gość
ilu znasz roboli podatnych na manipulację przez księdza? może chociaż jednego? a ilu ludzi z wyższym wykształceniem chodzi do kościoła? nie mniej, niż roboli. bo wiara do wykształcenia i pracy nic nie ma.

Gość gość
klecha :alkocholik ,chciwy ,pedofil ,powinien miec kase fiskalna ,wydawac paragony za chrzest ,i inne uslugi jak sklepowa ,po co ich utrzymywac to darmozjady ,kiedy umra mohery mlodzi nie beda ich utrzymywac zostana sprzedane koscioly ,plebanie i przerobione na sklepy ,jak w niemczech czy usa

Gość gość
ty z 9:32 powiniewneś sie leczyć z tej nienawiści. i masz mocno poprzestawiane w głowie. Szukasz przez nienawiść celu w życiu? Ja do koscioła nie chodzę, ale jak ktoś takie bzdety wypisuje to nie wiem, czy śmiać sie czy płakać.

Gość gość
akurat i niemczech i usa ludzie chodzą do kościoła. do wielu kosciołów.

Gość gość
Sęk w tym, że żaden nie powie, że ksiądz mu każe, tylko, że "tak trzeba", "taka tradycja" itp. Kler nie każe, jak powiedziałem, tylko "wychowuje", czyli przygotowuje odpowiednią infrastrukturę mentalną... Ja takich roboli znam niewielu (pewnie dlatego, że mieszkam w dużym mieście). Ale mój znajomy opowiadał mi, że jak pracował w pewnym zakładzie, czy dziale, obstawionym właśnie przez takich nawiedzonych katolików, wyborców pisu. Mówił, że kiedy powiedział tam raz, że wg niego w smoleńsku był zamach, oni omal go nie zlinczowali...

Gość gość
"a ilu ludzi z wyższym wykształceniem chodzi do kościoła? nie mniej, niż roboli. bo wiara do wykształcenia i pracy nic nie ma." Z autopsji wiem, że mało kto chodzi do kościoła (biorąc pod uwagę moich znajomych), i jeśli już chodzą to niewykształceni... Oczywiście ludzie biorą chrzty, komunie, ale co niedziele się w kościele nie pokazują... Z kim nie rozmawiam. Nikt nie traktuje nauk kleru poważnie. Prawie każdy uważa to za krętactwa i manipulacje... Poza tym ty dalej nie rozumiesz. Kler potrzebuje ludzi zarówno wykształconych, jak i niewykształconych. Niewykształceni mają stanowić elektorat, masę gotową do bronienia siłowego kleru. Wykształceni mają stanowić pewne lobby pomagające klerowi przeforsowywać jego postulaty (racjonalizując je)...

Gość gość
Pardon. Wypadek miało być:D To oni byli za tezą o zamachu :D

Gość gość
w dużym mieście są w zasadzie sami robole. wyścigi szczurów, rankigi, kastingi. większosć zadłużona. ohyda. dopiero w małych miejscowościach ludzie dobrze sie znają i maszą sznse, by sie znać i szanować nawzajem. a o zajadłych pisiorów, powiem krótko, pierwszy raz słyszę o jakiś zgrupowaniach w zakładzie pracy. raz na jakiś czas zdaża sie zajadły pisior, a le zawsze jest w mniejszości. i powtarzam, dzieci wychowują rodziece. a skrócenie dzieciństwa i posłanie dzieci rok wcześniej do szkoły, ma właśnie służyć wczesnym rozpoczęciu indoktrynacji w najlepszym do tego wieku. będą wpajać dzieciom ich równość ze zboczeńcami, kalekami, a także przymuszać do bratania sie z przybyszami z dalekich krajów. Przy tym kler to mały pikuś.

Gość gość
kościoły są pełne. ludzie sami tak wybierają. przynajmniej mogą wybrać. jak przyjdą muzułmanie, żadnego wyboru nie będzie.

Gość gość z rolmopsem
wyluzuj, bez biznesu nadal bedziesz mial w polsce pokolenie 1200 i kilku kulczykow czarneckich i krauze

Gość gość
a co ja niby mam zrozumieć, jak tu nie ma nic do rozumienia? trochę sensu może by tak ? ...

Gość gość
jeśli i dzie o wspomniany wy żej zamach smoleński, to właśnie piosiory walczą, o śledztwa w tej sprawie. wiele faktów wskazuje, że obecni przy korycie, newet ci co spier... do brukseki mogli maczać w tym palce.

Gość gość
Kler katolicki działa w symbiozie, z ogólnoświatowym lewactwem. Dyskredytuje wiarę w Boga, jako taką, a to stanowi dla lewactwa pożywkę. Jedno i drugie to narzędzia w rękach szatana... Lewacy patrzą na wypaczenia i kłamstwa kleru katolickiego i mówią: "Patrzcie jaka religia jest zła i Bóg jest zły". Poza tym widać, że masz jakieś kompleksy. "W dużym mieście sami robole". Ta a na wsi sami magistrowie i doktorzy, Kiedy mieszkałaś w dużym mieście i jakim (łódź i warszawa, to przyznaję, że syf)? Wieś się mentalnie upodobniła do miasta. Ludzie mieszkają na wsi, pracują w mieście, dojeżdżają codziennie... Wieś, polska jest z definicji uboga i zaściankowa. "Znają" znaczy, że obgadują wzajemnie... Ale to powoli się zmienia...

Gość gość
Poza tym w wyścigi szczurów biorą udział głównie ludzie z wyższym wykształceniem, nie robole...