Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sie dzieje z moim dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Ma 6 tyg.w dzien ma problem ze spaniem,tak jakby nie mogl zasnac a jak juz to zrobi to spi na czuwaniu po 15 min, oczywiscie wczesniej placze,wierci sie itp. Musze go na rekach nosic az przysnie i wtedy nawet kazda proba odlozenia konczy sie katastrofa.bardzo szybko sie irytuje z byle powodu i ryczy.tak np.chce go przebrac,poloze na przewijak to juz mu cos nie pasuje i placze,tak ze sie zanosi.podczas karmienia to samo,macha raczkami i nozkami,szarpie piers i wypluwa. Ogolnie to nasz dzien wyglada tak ze ja nosze go na rekach a on chcialny zasnac i nie moze do czasu kiedy wsadze go w wozek i wyjde na dwor wtedy zasypia.wieczorem jak mi zasnie po bojach tak okolo 19-20 to spi do 24 potem na spiaco i lezaco je,potem okolo 3 tez a od rana to samo.

Gość gość
Co ma się dziać? To malutkie dziecko, więc płacze. Widocznie taka jego "uroda "

Gość gość
Może kolki?

Gość gość
czy dziecko nie ma problemu z wypróżnianiem? A może za ciepło ubierasz w domu i dziecko sygnalizuje że mu gorąco.

Gość gość
Kolek raczej nie bo daje mu sab simplrx co 6 h czasami rzadziej.kupe robi raz na 10 dni,pediatra mowi ze tak moze byc bo karmiie piersia. Raczej bym powiedziala ze moze mu zimno,ale kark cieply,raczki czassmi zimne.czytam o wzmozonym napieciu i zastanawiam sie czy do neurologa nie isc.moze z moim pokarmem. Cos niie tak i on nie dojada.

Gość gość
Dziecko ma problem z kupkami!! Raz na 10 dni?! Mój w też był karmiony piersią i w tym wieku robił kupki kilka razy dziennie.

Gość gość
Poczytaj sobie o trawieniu bezresztkowym.moze robic nawet raz na 14 dni

Gość gość
Tak tak niby dziecko karmione piersią może się wypróżniać co 10 dni....ale moja corka ewidentnie cierpiała jak kupy nie było np.3 dni i się nie zastanawiałam, tylko działałam!!! widać było, że ją to męczy, że chce się wyproznic ale nie moze.

Gość gość
Moj syn tez w dzien spal tylko na rekach i to max pol godziny. Potem bylo troche lepiej bo kladlam we wozek i bujalam lub wychodzilam na spacer. Ale wozek tez musial byc wciaz w ruchu. Taki egzeplarz. Tyle ze u nas jadl ladnie z piersi i kupy byly na poczatku co karmienie. Czasem dawalam espumisan i przepajalam herbata koperkowa lub rumiankowa. Byl wrazliwy bardzo na to co ja jadlam wiec zupelnie musialam wyeliminowac mleko, wedzone i produkty zawierajace ocet.

Gość gość
Co do noszenia na rękach, jeżeli tak bardzo się domaga to ja poradziłam sobie chustowaniem. Nie wiem czy to ci pomoże - ale mnie pomogło ogromnie. Jak ją zawiążę w chustę, moja córeczka momentalnie usypia, a ja mam odciążony kręgosłup i dwie ręce wolne i mogę normalnie funkcjonować, coś ogarnąć w domu albo po prostu poczytać :) Kiedy ją wyciągam z chusty też jest potem dużo spokojniejsza i bardziej zadowolona. I nie wiem czy to od tego, ale w czasie się zbiegło - zaczęła dłużej spać w nocy i przestała się tak często wybudzać. Co do niezadowolenia przy karmieniu natomiast - i niedojadania - to wróciłabym do lekarza - może rzeczywiście coś mu nie pasuje w twojej diecie. Jak przybiera na wadze?

Gość gość
Urodzil sie 3800 a tydzien temu wazyl 4300.nie sztuka wlozyc czopek,to moge zrobic zawsze ale juz w ostatecznoaci.wolalabym aby sam sie wykupkal.jem po 3 jablka dxiennie.herbatki nue chce pic,nie wlozy do buzi butli.chuste mam juz.a jak ha wiazesz?

Gość gość
A dlaczego przy piersi nie usypia, mój zawsze podczas karmienia usypia na kanapie i smacznie śpi. Może pijesz kawę i kofeina mu nie służy albo nabiał. To dziwne, że taki niespokojny. Kupki mój robił codziennie teraz ma 10. miesięcy i robi co 2,3 dni.

Gość gość
"Urodzil sie 3800 a tydzien temu wazyl 4300" x Czyli w ciągu 6 tygodni przybył na wadze zaledwie 500 gram? Oczywiście pewnie po porodzie spadł z wagi - ale nie podoba mi się takie małe przybycie.

Gość gość
Położna mówi ze z waga jest ok.mleko mam bo słyszę jak połyka. Kawy nie pije,z nabiału też juz zrezygnował amfor zeszli tydzień.

Gość gość
Moj syn tez na piersi przybieral ok 100 g na tydzien. Troche niepokojace ze taki niespokojny.. . a zdarza mu sie ulewac??

Gość gość
Zdarza.jak macha nóżkami.dzis jest katastrofa.próbowałam dać mu modyfikowane,nie chcial butelki,potem probowalam lyzeczka tez nie chcial,plakal